Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  625
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

269 profielweergaven
 1. Prijsverhoging bij Standaard Uitgeverij

  Wat was het gemiddelde loon van die tijd en wat is het gemiddelde loon vandaag? Geld devalueert, nooit vergeten, zeker wanneer je terug gaat beginnen denken aan oude prijzen.
 2. Prijsverhoging bij Standaard Uitgeverij

  Iphones zijn voor jongeren statussymbool, strips zijn dat niet.
 3. Strips van vroeger vs. de strips van nu

  Idem maar dan eerder met Sus en Wis, Blake en Mortimer, etc... Volgens mij is dat omdat ze een pak toegankelijker zijn, diepgang en originaliteit waren bijkomende producten van in de eerste plaats een leuk avontuur met entertainment te bieden. Ook het "als het er maar op staat"-tempo, werken op puur buikgevoel en niet teveel nadenken, ook al kan dat resulteren in hier en daar plots die met haken en ogen aan mekaar hangen. Een tweede element dat in veel van die oude klassiekers terugkomt is het element van verwondering en fantasie. Dat vind je nu bijna niet meer terug. Vader Tijd die zijn boek openslaat om de helden naar het verleden te katapulteren in de ringelingschat bijvoorbeeld. Een heerlijke vondst die vanuit het niets komt en eigenlijk op ridicuul weinig slaat, maar naast oud papier ruik je gewoon het avontuur. Strips vanaf de jaren 70 beginnen mij tegen te steken omdat het charmante verdwijnt en strips zichzelf te serieus beginnen nemen en lijkt de fun uit strips te verdwijnen. Dat gezegd zijnde: Ik vind Dating for Geeks een PAK leuker dan belegen Guust Flater. Zelfs aan "Bavo Brothers", zogezegd het meest hilarische verhaal allertijden, vond ik niets. Een absurde situatie =/= een grap.
 4. Tegenvallende strip

  Elk formaat van een strip groter dan de klassieke Vandersteenreeksen is overroepen. A5 en comic size ftw! Handelbaar, makkelijk en perfect qua afmetingen om in bad of op wc te lezen!
 5. Dommel

  That show did not age well.
 6. Originelen

  Mja, er moet 40% overeenkomen vooraleer het een match vindt, ik ga originelen echt geen 16 keer opnieuw scannen zodat DAT geautomatiseerd wordt
 7. Originelen

  Dat meer niet werkt dan wel (naar mijn eigen ervaring) Gaat sneller om het handmatig en op zicht te doen.
 8. De Rode Ridder

  Neen, dat mag niet.
 9. Bashdrive Tekent Zomaar Wat...

  Ik zie niet in waarom een SU, ballon, Dupuis of eenders welke grote uitgeverij daar automatisch "neen" zou tegen zeggen? Als jij een pitch kan brengen die hen er van overtuigt dat dat de moeite is om er voor te gaan én er een publiek op zit te wachten, dan is geen enkel genre een probleem. Voor de rest denk ik dan vaak terug aan de onsterfelijke woorden van Robbe De Hert "Sjoe, als ge ne film wilt maken voor 100 man, maakt dan liever ne litho, eej." kortom: zie dat de soep de kolen waard is.
 10. Stripmuren

  Vervallen stripmuur nog veel minder. En daarbij "gratis reclame", dat mes snijdt langs twee kanten hé. Geen sijzen = mottige muur.
 11. Hoorn van Siegfried

  Voor wie de inspiratie van zowel verhaal als composities wil zien, "Das Nibelunglied" van Fritz Lang (her)bekijken. (Maar dat veranderd er eigenlijk niets aan dat de strip op zich een klassieker van formaat blijft.) Bijvoorbeeld de pose van Lambik uit die aankondiging en deze frame: Of het andere aankondigingsplaatje
 12. Hoorn van Siegfried

  ²
 13. Hoorn van Siegfried

  In "De IJzeren Hand" zijn wel wat grote prenten terug te vinden omwille van herschikken om een volwaardig album te krijgen.
 14. Uit mijn eigen "gezienlijstje": op 1497 titels vijf 1/10 en zesentwintig keer 10/10. Zo heen en weer vliegen doet dat toch niet, precies.
×