Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  764
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

1.273 profielweergaven
 1. die aankondigingen werden gemaakt voor het verhaal af was. tegenwoordig is de aankondiging (wordt die nog gemaakt eigenlijk?) als laatste gemaakt. Die van “verraad op de veluwe” is zelfs volledig in Photoshop gemaakt uit prentjes uit het album.
 2. Zouden er effectief platen zijn geweest die al getekend waren waarvan dan werd gezegd: "dat leggen we in de schuif voor in een ander verhaal te plakken" of niet?
 3. http://suskeenwiske.ophetwww.net/albums/ak/het_eiland_amoras.php Op het gele pijltje naar rechts klikken en zo kan je heel de reeks afgaan (waar aankondingsstroken voor zijn, want albums voor TV Express en Story hadden die niet)
 4. Dat lettertype is een van de grootste struikelblokken geworden voor mij om een kuifje in 1 keer te kunnen uitlezen.
 5. Die dinosaurus bij Jerom komt nergens voor Tante Sidonie die nergens zo'n rol speelt Die notaris is na de aankondigingsstrook op pensioen gegaan naar de Balearen denk ik.
 6. dat ontken ik toch nergens? ik zeg alleen dat voor geschreven woord, een kobo veel aangenamer leest dan datzelfde boek op een ipad.
 7. Niet per sé hoor. op iphone of tablet een geschreven boek lezen werkt inderdaad perfect, maar op een kobo (dat daar voor is gemaakt) is digitaal lezen leuk. Een beetje zoals een zwitsers zakmes, je kan daar een biefstuk mee snijden als je wil, maar met een vleesmes zal het aangenamer zijn.
 8. Voor boeken misschien toch eens kijken naar een kobo ereader. Dat is een genot om een boek op te lezen. https://www.coolblue.be/nl/product/838186/kobo-libra-h2o-zwart.html?cmt=c_a%2Ccid_8785954966%2Caid_87735281439%2Ctid_pla-306287359400%2Cgn_g%2Cd_c&gclid=EAIaIQobChMIvbGVqfaa6gIVy7TtCh3ZzQvHEAQYAyABEgLGc_D_BwE
 9. Niet onbelangrijk: de abonnementsformule wordt eindelijk geïntroduceerd! Als we kijken naar de prijzen op de Engelstalige en Franstalige izneo, begint dat vanaf 7 euro per maand... Als je 2 strips per maand digitaal leest per maand heb je als gebruiker al 'winst'. En ik weet uit ervaring, je gebruikt die ipad niet alleen voor stripjes te lezen. Dat gebruik je voor bankzaken, om netflix of curiositystream te casten naar je tv, het nieuws te volgen etc etc
 10. Tom MDP

  Suske En Wiske

  Ik heb zo'n voorgevoel dat ik weet wie die 2 medewerkers zijn. (Aangezien ik samen met u en andere collega stripmakers ook al eens op café ben geweest.)
 11. Tom MDP

  Suske En Wiske

  De voorpublicatie in ons volkske begon in augustus 1960. Het gouden paard liep van 58 tot 59 de groene splinter van 56 tot 57 ik denk niet dat je toen nog bij Hergé moest afkomen met "hier zijn een paar platen, maar ik weet nog niet waar het naartoe gaat gaan", dus tegen dat de sonometer effectief van start zou gaan, denk ik dat dat wel rond die tijd zou zijn. Zeker omdat dat verhaal nadien in ons volkske zou verschijnen en jerom en sus en wis vrij gelijktijdig zouden lopen.
 12. Suske en Wiske weekblad, de megavakantiealbums en de getekende reep + stripspeciaalzaak.be.
 13. Albums 131 tot en met 151. De albums die draaien rond het kasteel van Horst en zijn bewoners of waar het kasteel dient als uitvalbasis. Persoonlijk vind ik dat een topperiode. Net als de Tintagel saga (152 tem 157), maar toen ben ik als klein Tommeke in de rode ridder albums gerold, dus dat zal er ook wel met meespelen. De kronieken van Merlijn (173 tem ?189?) toonden vooral veel potentieel maar door een veel te laag aantal pagina's waardoor inhoudelijke uitwerking uit het raam vloog en bij de twee eerste albums verschrikkelijke druktechnieken (photoshop stond nog in de kinderschoenen, en inkleuren er mee helemaal, en dan nog dat voos aanvoelden papier...ugh) is dat vooral een bron van teleurstelling en gemiste kansen. (Al blijf ik de onthulling van de identiteit van Kerwyn steunen :D) Met die nummers op te zoeken, heb ik precies toch goesting gekregen om die albums waar de vormelijke shwung en de inhoudelijke shlack van afdruipen toch nog eens te herlezen
 14. Op vraag 1: kwaad zou het niet kunnen. Verre van het brede publiek, maar hoeveel strips koopt de gemiddelde reeper op een jaar? Een verschil van 74 cent per strip zou toch al goed optellen. op vraag 2: fuck nee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...