Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  752
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

1.042 profielweergaven
 1. Albums 131 tot en met 151. De albums die draaien rond het kasteel van Horst en zijn bewoners of waar het kasteel dient als uitvalbasis. Persoonlijk vind ik dat een topperiode. Net als de Tintagel saga (152 tem 157), maar toen ben ik als klein Tommeke in de rode ridder albums gerold, dus dat zal er ook wel met meespelen. De kronieken van Merlijn (173 tem ?189?) toonden vooral veel potentieel maar door een veel te laag aantal pagina's waardoor inhoudelijke uitwerking uit het raam vloog en bij de twee eerste albums verschrikkelijke druktechnieken (photoshop stond nog in de kinderschoenen, en inkleuren er mee helemaal, en dan nog dat voos aanvoelden papier...ugh) is dat vooral een bron van teleurstelling en gemiste kansen. (Al blijf ik de onthulling van de identiteit van Kerwyn steunen :D) Met die nummers op te zoeken, heb ik precies toch goesting gekregen om die albums waar de vormelijke shwung en de inhoudelijke shlack van afdruipen toch nog eens te herlezen
 2. Op vraag 1: kwaad zou het niet kunnen. Verre van het brede publiek, maar hoeveel strips koopt de gemiddelde reeper op een jaar? Een verschil van 74 cent per strip zou toch al goed optellen. op vraag 2: fuck nee.
 3. de iStore en google play store nemen ook hun deel van de koek. (30%) én niet onbelangrijk, 21% btw op digitale strips en boeken. én de kosten van onderhoud van de servers en website etc. De echte dooddoener op korte termijn, volgens mij, om digitaal een groeispurt te geven is die ongelijkheid tussen papieren en digitale boeken op gebied van btw. Ik neem De Kwakkelende Kwakzalver als voorbeeld en als prijsindicator er even bij. Papier kost die 7,99 Digitaal is 5,99 Exclusief btw kost de papieren versie: 7,54 Exclusief btw kost de digitale versie: 4,95 Stel dat de digitale versie van hetzelfde btw tarief zou mogen genieten, dan zou die prijs komen op: 5,25 euro. Wie 5 strips koopt is voor papier 39,95 euro en digitaal 29,95 euro kwijt. Maar met een gelijkstelling van btw, zou digitaal neerkomen op 26,25 euro. Dat is meer dan 30% goedkoper. Alsook een album kopen via yieha kan op twee manieren. Via de website of via de app. Via de website krijgt yieha meer dan via de app.... maar ik moet eerlijk toegeven dat ik aankoop via de app omdat het daar is waar ik het lees en niet moet sukkelen met betalingen maar met een simpele vingerafdruk zo kan afrekenen.
 4. Klopt, maar dat is de moeilijke oefening, het papier loslaten. Strips als vertelvorm zijn perfect adapteerbaar naar het scherm, leren denken in “smartphone” als eindformaat en niet “een A4 papier”.
 5. Klopt. Niet dat de gebruiker het uitmaakt, maar een digitale strip valt onder 21% btw, terwijl een papieren strip onder 6% valt. Moest dat al gelijk zijn, zou het voordeel toch al aanlokkelijker zijn. Maar ideaal zou natuurlijk zijn dat er een abonnement komt. 10 euro per maand voor het volledige aanbod op yieha... ik denk dat je daar meer omzet mee draait met het volk dat anders nooit een strip koopt, dan met wat de handvol alleskopers in de schaal werpen.
 6. Dit en omdat eigenlijk alle strips op digitale aanbieders gemaakt zijn om af te drukken. Het benut het digitale medium gewoon (nog) niet goed. Een filmpje van charlie chaplin op pellicule kan vandaag de dag ook niemand meer afspelen, dat moet geconverteerd worden naar een digitaal formaat. Enige nadeel is dat de mogelijkheden voor digitale strips een beetje eindeloos zijn (en een 1 op 1 kopie amper tot niet werkt), terwijl een digitale versie van een film extreem dicht bij het origineel zal staan... de eerste evolutie's zie je daar nu maar pas in. Dingen zoals Bandersnatch (een 'interactieve film"), een nadruk op een vierkant aspect ratio voor instagram of de explosie aan video's in portrait mode in plaats van landscape die welig rondtieren.
 7. Hoe verklaart dat het succes van streamingdiensten zoals netflix en spotify? Ze kunnen evengoed de bluray of cd kopen als ze het per sé willen bezitten, maar toch neemt de gemiddelde kijker/luisteraar genoegen met het digitale kanaal.
 8. En mijn "Simon Cowel die opgelucht en vol bewondering kijkt" gif dan? Edit: dat was blijkbaar op andere statistiekskes. Dus bij deze aan @JPAR
 9. Ik vind dat veel te groot en te zwaar om makkelijk in bad of op toilet te lezen.
 10. Om die specifieke reden en omdat het een te onhandig formaat is, koop ik geen integrales.
 11. Ik gooide vroeger de strips die ik wou lezen gewoon van de trap om ze daar op te rapen in plaats van niet te kunnen zien waar ik liep met een hele stapel in mijn handen. strips met vouwen, ezelsoren en scheuren zijn strips die geleefd hebben en menig lezer op reis hebben genomen.
 12. Eigenlijk zijn we toch echt een bende sissy’s geworden hé Wat in de 21ste eeuwse onder horror valt, viel in de 20ste eeuw gewoon onder avontuur. Angstig werd ik niet, maar in “Alleen” met die vliegen en die beestjes en de hoop “wtf” zat ik toch wel goed mee in’t verhaal.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...