Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  695
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

585 profielweergaven
 1. Tom MDP

  Stripverfilmingen

  Vooral om te kijken of het de moeite is om een film te kopen hoor. De extra sectie is wat het hem doet.
 2. Tom MDP

  Stripverfilmingen

  Je wilt niet weten hoeveel geld die site en hun uitstekende reviews mij al heeft gekost.
 3. Tom MDP

  Catawiki Zaagdraad

  Ik bedoel dat het niet uitmaakt dat personen die er op bieden van zichzelf weten dat het niet uit Het Papschoolgenie komt, de affichering moet juist zijn.
 4. Tom MDP

  Catawiki Zaagdraad

  Dat doet er toch niet toe?
 5. Tom MDP

  Rosinski

  Ik vind dat Thorgal een verbazingwekkend rechte rug houdt wanneer hij vooroverbuigt. Mierenneukerij natuurlijk want dat die man kan tekenen staat als een paal boven water. (Ondanks dat het mij echt niet kan aanspreken.)
 6. Tom MDP

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Euhm Samurai X en niet te vergeten het megacoole TEKKAMAN motherfucking BLADE! FUCK YEAH!
 7. Tom MDP

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Ik zou schatten tussen 54% en 87% van het geheel?
 8. Tom MDP

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Voorpublicatie in de krant was niet zomaar publiciteit, het was het hoofdinkomen voor de auteur. de albums waren de extra’s.
 9. Tom MDP

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Mensen moeten vooral het nieuwe deel willen lezen/kijken. Dan kan daar tijd tussen zitten, maar publiek moet warm gehouden worden. En dat is de verantwoordelijkheid van de uitgever. On-demand distributie is voorlopig het meest interessante omdat dat het meest toegankelijk is voor een jeugdig publiek (omdat alles on demand is, if you can’t beat them, join them.) On demand zit hem vooral in het ding dat “als iemand anders de content al kan zien, dan wil ik dat ook!”, bijvoorbeeld bij tv series zoals Game of Thrones, iedereen zit hardnekkig braaf te wachten, maar de moment dat het uitgezonden wordt, wil iedereen het op dezelfde moment zien, niet de volgende dag of een week later. (Of ze sparen alles op om te kunnen bingen, maar dat is vooral een relatieve kleine groep van het publiek.) Het grootste probleem van distributie zit hem in de marketing en het aan de man brengen. Te vaak merk je dat het verkocht wordt met een “ahja, dit is er ook hé”. Omdat er bij uitgevers (of producenten in tv/film land) ofwel een “wie is er daar nu in geïnteresseerd?” Ofwel een “het verkoopt toch vanzelf, dus we moeten er geen moeite insteken”-mentaliteit afdruipt. Als de verkopers de waar al aanprijzen van “joa, ‘tis wel ok...”, is het niet verwonderlijk dat de grote horde uitblijft. Denk bijvoorbeeld enkele jaren geleden waarbij een nieuw Harry Potter-boek uitkwam om middernacht en mensen en kinderen er hun slaap voor lieten om het toch maar te hebben! Of met de eerste Paranormal Acitivy, een van de beste viral reclamecampagnes die er in movieworld zijn geweest (en die film is gemaakt met een budget kleiner dan de productie van een top tier Vlaamse strip hé), waar het publiek via een site moest eisen dat hun bioscoop de film zou spelen! Marketing, en zeker bij strips/films/muziek/... de ‘kunsten’, is het verkopen van een verhaal door middel van een mini-verhaal. En een verhaal valt en staat met de emotionele connectie die wordt geslagen tussen het product en de gebruiker. Ongeacht hoeveel je had op je eindexamen als communicatiespecialist of B2B dossiers kan opstellen, als je een handelaar in verhalen bent (een uitgever/filmstudio/muziekfirma/kunstgallerij...) is dat het belangrijkste dat er bestaat. Zeker in een markt waar er 24/7 een overaanbod van entertainment klaar staat. Een van de beste teaser trailers bijvoorbeeld blijft volgens mij die van The Addams Family. Gebaseerd op een originele cartoon van de reeks (liefde en kennis voor en van het product) en op 30 seconden weet je direct wat je kan verwachten zonder eigenlijk maar iets te weten. (Twee sterke emoties, “humor” en “angst”, die op hun kop gezet worden en direct de sfeer en toon van het volledig product weergeven.) Als je dat vergelijkt met het gros van de strips uit de lage landen waar er bijna gebedeld moet worden of mensen misschien toch geen boekje zouden kopen... want het is toch echt niet slecht hoor, heus waar!
 10. Tom MDP

  De Wereld Volgens Kameraad Mauser

  Ik accepteer crypto! (enfin, bepaalde crypto's :P) Misschien moet ik nog eens gaan signeren (als ik nog eens zin heb) en op mijn prijslijst een QR-code bijzetten.
 11. Tom MDP

  Stallaert tekent K3 ?

  Neenee, ik ken dat allemaal niet. Niet terugkrabbelen. Kom, geef eens wat tips. Dat heb ik niet gezegd, ik heb gezegd dat dat voor de kinderen die die boeken gelezen hebben en films gezien hebben, dat allemaal geen donder uitmaakt hoe ze aan de boeken zijn geraakt. En moest die eerste boek niet genoeg kinderen hebben aangesproken om meer te willen, zou JK Rowling er niet zo wel bij zijn gevaren.
 12. Tom MDP

  Stallaert tekent K3 ?

  Allez, haal eens de prachtige voorbeelden van kindermedia die uw standaard wel behalen en het zegel van "Wernerproof" hebben gekregen. En vertel daar ineens bij waarom ze dat hebben gekregen. Eerste moeilijkheid: de motivatie van de makers telt niet mee (dus: willen cashen/idealisme voor een mooiere wereld waarin iedereen handjes met mekaar vasthoudt, heeft geen invloed op hoe de kinderen de media ervaren dus wordt niet meegerekend.) Tweede moeilijkheid: De nostalgie goggles moeten worden afgezet. Geen bijgekleurde visies.
 13. Tom MDP

  Stallaert tekent K3 ?

  Dat is dan effectieve reclame hé... dat verandert niets aan het feit dat kinderen nog altijd zelf zullen bepalen wat ze tof vinden, ongeacht hoe ze het product onder ogen hebben gekregen.
 14. Tom MDP

  Stallaert tekent K3 ?

  En kinderen zijn de enigen die voor zichzelf kunnen beslissen wat voor hen het beste is. Als het hen niet aanstaat, je zal het snel genoeg merken.
 15. Tom MDP

  Stallaert tekent K3 ?

  Nee, ok. Maar het zou evengoed wel kunnen dat hij dat ook doet omdat het leuk is. Niet iedere auteur of tekenaar heeft de nood om het diepst van zijn ziel op papier te gooien of heeft altijd zin om artistiek bezig te zijn.
×