Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  583
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

161 profielweergaven
 1. Ron van Riet signeert bij Dick Bos

  ² Toen ik 5 of 6 jaar was. Ook grote fan van Robert en Bertrand, altijd al geweest.
 2. Robbedoes

  Ook "Tulpen uit Istanboel" gelezen. Moest de rest van Robbedoes en Kwabbernoot zo zijn, dan had ik de hele reeks hier al jaren staan. Ik heb mij er rot mee geamuseerd en heb zelfs hardop moeten lachen. Ik moet nu wel zeggen, de tekenstijl van Hanco Kolk is heel hard geïnspireerd op een van mijn eigen favoriete illustrators; Al Hirschfeld, dus ik kan zijn stijl vaneigens met veel plezier smaken.
 3. Ik was zo subtiel dat ik zelfs niet door heb wat je bedoelt
 4. Die inkleuringen van 120 tem 145 zijn desondanks toch echt wel prachtwerkjes. Jammer, jammer.
 5. http://suskeenwiske.ophetwww.net/weekblad/nino.php Enkel het derde verhaal en een gelukswens (ik vermoed voor 50 jaar sus en wis)
 6. Red Rider

  Topavondje, gezellig en tof.
 7. Protanopia - Digitale Interactieve Comic.

  Dit is een gimmick en niets meer.
 8. Het DNA van een stripreeks

  Dat is iets anders! Maar een verdienmodel zal er wel komen, of alle huidige uitgevers, tekenaars, drukkers, verdelers, winkeliers en lezers de overstap zullen maken en overleven... geen idee. Maar elke dag worden er kinderen geboren die opgroeien in een digitale wereld en elke dag (om het even heel cru te zeggen) verkleint de hoop lezers die zijn opgegroeid in een wereld waar papier, print en druk de standaard was. Maar "de strip" zal overleven, in een vorm of een andere.
 9. Het DNA van een stripreeks

  Dat hangt er vanaf hoe je generatie omschrijft. van ouder op kind zitten ze inderdaad nog in de pampers. maar als je redeneert vanuit de leeftijd van de gemiddelde koper kan dat al lang generatieoverschrijdend zijn. in 1997 koopt een achtjarige nummer 1 en die volgt de reeks tot hij twaalf is in 1998 koopt een achtjarige nummer 5 en die volgt de reeks tot hij twaalf is in 1999 koopt een achtj... dan heb je om de vijf jaar een volledige nieuwe generatie achtjarigen die kunnen instappen.
 10. Het DNA van een stripreeks

  Fotografie, film, muziek, tv, studeren, vergaderen, bankzaken, een reis boeken, tickets voor een concert, zelfs online boodschappen bestellen en ze aan huis laten leveren, de krant lezen, afspraakjes maken, ... allemaal online of met een digitale toepassing, maar 'den papieren strip bij den vriendelijken meneer den boekenhandelaar' gaat dat allemaal overleven. Stripnieuws is digitaal, reviews zijn digitaal, als er een discussie over een product of over het medium wordt gevoerd, is het digitaal. Nee, je hebt gelijk, er is absoluut geen basis om de stelling "digital is the way" te onderbouwen
 11. Het DNA van een stripreeks

  Eerder een berekende gok.
 12. Het DNA van een stripreeks

  Ja, er zullen nog klassiekers komen. In de vorm zoals nu? Neen. Digital is the way.
 13. Het DNA van een stripreeks

  Die tweede is toch zeker niet van de laatste 5-10 jaar, hoor
 14. Het DNA van een stripreeks

  Tom Bardon! ... als die luiaard van een auteur eens van zijn gat zou komen om verder te doen aan zijn tweede flutboekje dan toch.
 15. Het DNA van een stripreeks

  Een vereiste om een klassieker te zijn is dat het generatieoverschrijdend is. In die zin dat iemand van bijvoorbeeld twaalf jaar er altijd iets aan heeft, ongeacht of het een product is uit 1953, 1989, 2017 of 2032.
×