Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  731
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

931 profielweergaven
 1. Pretty sure dat die scenario’s met een loep worden nagekeken door studio100
 2. De correcte respons: persoon A: “Klopt. Ze staan beiden vol onzin.” De correcte respons op 99,9% van alle internet discussies: een plan uitdokteren om dat flesje met het pokkenvirus terug te verspreiden, een oorlog uit te lokken (op de plaats waar de discussiërende partijen wonen uiteraard) of wat hongersnood te veroorzaken want mensen hebben klaarblijkelijk te veel tijd en te weinig om handen. Dat moet je niet voeden met begrippen die eindigen op -isme. (Of je doet 1 statement en 1 weerwoord op het antwoord en laat het dan rusten voor wat het waard is... check and... check :D)
 3. Op welke manier? De dingen die werden aangehaald hebben duidelijk inhoudelijke en vormelijke overeenkomsten en zijn sinds eeuwenheugenis met mekaar verbonden. Het is niet dat er verwezen werd naar een compleet losstaande religie van ergens uit het amazonewoud. Verwijzen naar andere dingen is niet noodzakelijk whataboutism. (Ik haat die term echt... wat is er gebeurd met het heerlijke woord "drogredenering") In sommige gevallen is het ok om appelen met citroenen te vergelijken. Ik sluit dit graag af met ene klein miniverhaaltje: Persoon A zegt: "ik heb 5 appelen, ik zou er 4 willen verkopen en eentje planten." Persoon B: "Wel, ik had ooit 5 citroenen en heb dat gedaan en nu heb ik een boom!" Persoon A: "Ah, ja dat is geen slecht idee, ik leg het voor." Persoon A gaat naar Persoon C. Persoon C zegt: Ik heb uw 5 appelen weten te verkopen! Persoon A: ja maar ik was van plan om er eentje te planten. Persoon C : te laat! Persoon A: maar dat was het betere plan, kijk maar naar Persoon B zijn citroenen! "WHATABOUTISME!" riep Persoon C uit! "Mijn argument kan niet zomaar onderuit gehaald worden door te verwijzen naar iets anders ondanks dat het perfect logische onderbouwende bewijsvoering is voor die stelling kracht bij te zetten!" Persoon C werd toen met zijn duimen boven een ravijn gehangen en iedereen leefde verder in peis en vrede.
 4. Het listikel (samentrekking van lijstje en testikel want zo'n posts zijn doorgaans van de hond zijn ...) maakt duidelijk dat 1 auteur = 1 reeks. "Naast toppers als Hergé, Peyo, Franquin en Vandersteen zijn er nog talloze auteurs, samen goed voor om en bij de 800 geregistreerde stripseries. Geen enkel land ter wereld heeft meer stripauteurs per km²."
 5. Klopt, maar voor een liefhebbersforum van een nicheproduct zou dat voldoende moeten zijn. (Lees: zoveel moeite in opzoekingswerk ga ik ook niet steken. :D)
 6. En om tot een ander verdienmodel en manier van werken te komen vergt dat zoals gezegd: investeringen, durf, visie op lange termijn en bovenal een zak geld om U tegen te zeggen.
 7. Klopt. Het enige verschil is dat de papieren weg uitgeput is en de digitale onontgonnen.
 8. Die wacht op een investeerder Ik ben geen passievolle kunstenaar, ik ben een gun for hire. Huur mij in en ik maak wat je wil. Maar de kans dat iemand het nodige bedrag op tafel legt is onbestaande.
 9. wat "zullen"? Dat is nu al aan de gang hoor. Dat in combinatie met ander werk. (al dan niet illustratie/animatie gerelateerd.)
 10. klopt. En dat is net het voordeel voor diegene die nu niet te overtuigen zijn om een boek te lezen. Lees boeken zonder boeken. Wat het succes verklaart van een service als audible. Ik vind daar niet direct definitieve cijfers van, maar er hangen bedragen tot 2,5 miljard euro in de lucht over de ganse audioboeken sector. (Maar dus, met een korrel zout te nemen hé) Je leest een boek terwijl je iets anders aan't doen bent. Als ik op weg ben in de auto zet ik ofwel mijn spotify playlist op, of ik luister naar een audiobook. De ervaring is anders, maar ik kan dezelfde vragen beantwoorden als iemand die het boek op zijn sofa thuis blad per blad heeft omgeslagen.
 11. Wat ik net zie verschijnen: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/07/18/muziekverkoop-in-belgie-is-in-eerste-jaarhelft-met-10-procent-ge/?fbclid=IwAR14lfqa2NbclCz8PSeF00I7Ie9vjYwfxnHb7kh66nuUnPMPIMOefW7T8k0 "Vooral streaming van muziek via platformen zoals Spotify, AppleMusic en Deezer, zit in de lift. 71 procent van de omzet komt nu van betalende muziekstreaming en downloads. CD's worden steeds minder verkocht, die zijn nog goed voor net geen 20 procent van de omzet. " En nu dit: Dat is de eerste (succesvolle) mp3-speler... op de markt gebracht in ... 1998. Hoe was de verkoop toen? "In 1998 gingen er in ons land bijna 30 miljoen albums en singles over de toonbank" (bron: http://poppunt.be/popthesis/crisis-de-muziekindustrie/ ) Digitaal was er zelfs nog geen markt. Dat was zelfs nog de tijd van voor napster (opgericht in 1999). Hoe het tijd kan keren op amper 20 jaar. Hoeveel kinderen die vandaag opgroeien in een wereld van smart devices gaan verhalen op papier consumeren?
 12. Als de industrie 30 jaar is blijven stilstaan moeten ze ook niet verwachten dat ze op 5 jaar tijd gigawinsten gaat boeken hé... En agreed. Een strip is gemaakt om in bed, in bad of op toilet te lezen. Een kwartiertje entertainment. En daarvoor is een digitale strip PERFECT. Een strip (en bijbehorende diversiteit in genres en een userfriendly platform) tailormade voor op smartphone te lezen, om te lezen op tram, bus, trein tijdens het pendelen naar het werk of wanneer je u straal ligt te vervelen terwijl je aan het bruinen bent aan de rand van een zwembad op vakantie en zonder dat je 15 ton aan papier moet meesleuren. Dat vergt investeringen, durf, visie op lange termijn en bovenal een zak geld om U tegen te zeggen. Maar neu, da's niet nodig. We zullen nog wat blijven vissen in de uitdrogende poel... die zee aan gebruikers en potentieel publiek is de moeite niet waard. Het overvissen van de kleinerwordende vijver is toffer. Dan kunnen we intussen nog wat aan de zijkant staan klagen met onze handen in onze zakken enzo. Lees digitale strips, promoot ze bij mensen die anders toch geen strips lezen. Als ze geen zin hebben om een papieren strip vast te nemen, dan zijn ze misschien te overtuigen om een stripapp te openen, zeker als dat vlak naast die candy crush app staat. De overlap qua publiek is verwaarloosbaar. Een groot gedeelte van papierlezers zal nooit digitaal gaan, maar mensen die nu geen papier lezen kunnen wel digitaal gaan lezen. (En die zijn met een PAK meer dan de vasthouders aan papier.) Ik zat gisteren bij een klant voor een mediacampagne, en die vroeg mij out of the blue of hij mij enkele strips kon aanraden voor op verlof. Hij zou zelf nooit digitaal lezen, maar het eerste wat hij zei toen ik hem yieha liet doorscrollen om te zien wat er zoal was en dat hij de eerste pagina's al eens kon bekijken was: "amai, da's precies toch wel iets gemakkelijk..." En dát is de eerste dominosteen die moet vallen.
 13. Strips moeten net loskoppelen van het standaard A4 formaat. https://www.instagram.com/nietnulaura/ https://plastiek.com/ https://stela.com/ staat vol strips, geen enkele is bedoeld om afgedrukt te worden op klassiek A4 formaat. Allemaal om te lezen op ipad... maar voornamelijk op smartphone.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...