Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom MDP

Members
 • Aantal items

  708
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

742 profielweergaven
 1. Ik zie hier alleen maar toppers! Kirren van de leespret met die albums. In een van de albums van die periode staat ook de geweldige dialoog nadat een gigantische worm uit de sneeuw komt gefloept: ”Hemel! Een sneeuwworm!” - “Hoe weet je dat dat zo heet?” ”Hoe zou je dat anders noemen?”
 2. Zijn er ook cijfers over de digitale markt? Of over hoeveel procent dat van het totaal is?
 3. Beeldje/popje waar ik een tijd geleden niet aan heb kunnen weerstaan: voor geïnteresseerden: https://www.wetanz.com/shop/vinyl-figures
 4. Dat is heel goed, zeer goed zelfs! Maar op tijd/werk ratio is dat verre van rendabel. En daar wringt het schoentje. De drukker, uitgever, winkelier, .... verdienen allemaal hun brood en de auteur moet blij zijn dat zijn/haar naam op een boekje staat.
 5. Ja, tot je de oplage van dat boek erbij plaatst. Edit: Even verduidelijken, ik ben grote fan van Niet Nu Laura (en ken haar ook persoonlijk.) Maar in datzelfde artikel staat ook dat de verkoop van dat boek afstevent op 3000 verkochten exemplaren... Wat zeker mooi is, maar nu ook niet om te zeggen dat het keerpunt bereikt is en dat mensen massaal weer boeken aan het kopen zijn.
 6. Op de markt van Wilrijk en Mortsel stond vroeger een stripkraam. In plastieken bakken en het kraam was een simpel zeil. Zolang het geen bananendozen zijn en een beetje kan aankleden, zou dat nog iets kunnen zijn. Zeker in grote vakanties wanneer jeugd en kinderen tijd hebben om op de markt rond te hangen of als de oma's en de opa's nog een kleinigheid zoeken voor aan de kleinkinderen te geven (want van games en electronica kennen ze toch niets en ze willen sowieso toch iets afgeven.) Een tweede is aanbod en doelgroep. Een mobiele stripwinkel moet zich focussen op mensen die net niet naar stripspeciaalzaken gaan (en die zijn nog altijd met meer dan diegenen die er wél naartoe gaan). Geen antiquariaat, geen speciale zeldzame luxes, geen experimenteel of filosofisch gerichte titels. Simpel toegankelijk en laagdrempelig entertainment. Zijn ze daarna geïnteresseerd in een van de subcategorieën, dan zijn er de stripspeciaalzaken om verder te graven. De gemiddelde prijs van een album aan dat kraam zou rond de 5 euro mogen liggen en niet meer. Iets dat je koopt om uw klein jong stil te houden terwijl gij van een vettige hamburger met ajuin aan het genieten zijt. Strips zijn groot geworden toen het wegwerpproducten waren (als strook in de krant of in een weekblad), lezen en weggooien. Dat is de brede basis waar de hele sector is op gebouwd geweest en die is sinds de jaren '70 vakkundig afgegraven geworden. Toen het album belangrijker werd dan de voorpublicatie. En na 40 jaar wankelt heel het bouwwerk nog op slechts enkele pijlers uit die tijd of daarvoor. Het probleem van de stripsector is structureel en zit héél diep ingebakken.
 7. Is het dan niet goedkoper om enkel een kaft uit te geven? Minder drukkosten als elke keer heel dat album erbij gedrukt moet worden.
 8. Ja, maar daar gaat het om het medium. Ik verzamel ook munten. Meer bepaald euro's en ik bewaar die op mijn bankrekening. Gaat het om het verhaal of om dat boekje dat in de kast staat?
 9. Kijk naar dat subtiele acteerwerk, cameravoering en compositie! Dat is genoeg om mij terug te doen instappen op de blake en mortimer trein. Tegenover het klamme lijn geknoei van voordien. Met als uitschuiver der uitschuivers de openingsplaat van De Septimus Golf waar elk gevoel voor dramatiek, mysterie, spanning en leven ontbreekt.
 10. Guust Flater: ongrappige meh. Maus en de chinkel: zwaardoenerij die na 3 pagina's verveelt. Thorgal: Ik vind dat niet mooi getekend. (Ik zeg niet dat het slecht getekend is, ik ben niet blind, ik zeg alleen dat ik het niet mooi vind.)
 11. Ja, daar valt niet meer veel op te antwoorden zonder de oude zaag- en knorpot te worden hé.
 12. I said it before and I'll say it again. Urbanio en Oktaviette tem De Depressie van Urbanus is het beste liefdesverhaal dat ooit in de nederlandstalige strip is verschenen.
 13. Vooral om te kijken of het de moeite is om een film te kopen hoor. De extra sectie is wat het hem doet.
 14. Je wilt niet weten hoeveel geld die site en hun uitstekende reviews mij al heeft gekost.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...