Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Illustrator Pascal

Members
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.curioos.com/pascalagotha

Recente bezoekers van dit profiel

255 profielweergaven
 1. Voor mensen die digitaal tekenen en één van de beste illustratieprogramma's willen is dit een buitenkans.
 2. Met gebruiksgemak had ik het niet over het systeem, maar gewoon het feit dat ikoontjes nu eenmaal gemakkelijker zijn om mee te werken dan een code typen. Waarschijnlijk omdat het probleem zich enkel bij linux voordoet en mensen zich niet bewust zijn dat Wacom Linux niet ondersteund.
 3. Als je van deze technische zaken houdt is Linux fantastisch, maar de meeste eindgebruikers willen hiermee niets te maken hebben. Mensen willen gebruiksgemak. Daarom hebben fabrikanten net de command line vervangen door de Graphical User Interface. Ik heb de terminal ook een tijdje gebruikt om de express keys van mijn Wacom tablet werkende te krijgen. Na een paar dagen zoekwerk en uren frustraties had ik dan eindelijk een paar toetsen aan de praat gekregen. Superblij natuurlijk De volgende keer dat ik mijn computer opstartte was Linux alles weer vergeten. Op forums is er een goede ondersteuning en ik heb hier zeer dikwijls om hulp moeten vragen. Wat me wel stoorde is dat voor het kleinste probleempje je al snel wordt doorverwezen naar de terminal om één of andere code in te geven. Later ontdek je dan dat er ergens een instelling is - indien het om een klein probleem gaat - die een oplossing biedt. Mijn ervaring is dat linux onnodig complex is voor eindgebruikers. Er wordt een verkeerd beeld gecreëerd door al de positieve reviews omdat die meestal gemaakt worden door mensen die Linux fantastisch vinden. Maar dat zijn degene met de nodige technische kennis of die bereid zijn deze te leren. Ik werk meer dan 20 jaar met Mac en wou linux eens proberen, maar bij Linux heb ik het gebruiksgemak van Mac OS niet (alsook vele andere zaken). Ik heb alles dan maar verkocht en vervangen door een Mac Mini. Voor mijj was dat een verademing.
 4. Dat is nu het nadeel van open-source en waardoor ik vind dat linux niet geschikt is voor grafisch werk en zelfs productiviteit in het algemeen indien je een beetje professioneel wil blijven. Bij Linux is namelijk zowat alles open-source. Gratis is prachtig, maar als je het werk een beetje serieuzer neemt en zeker wanneer het je werk is zou ik toch voor commerciele software kiezen. Maar dan wel zo veel mogelijk een alternatief zoeken voor de Adobe software, want die moet je elke maand opnieuw betalen. Goede alternatieven voor Photoshop zijn: Affinity Photo, Pixelmator Pro (enkel Mac OS en iOS) Voor illustratie en strips / cartoons is Clip Studio Paint fantastisch. Alternatief voor Illustrator: Affinity designer en alternatief voor InDesign > Affinity Publisher.
 5. Dat is niet het enige probleem met Linux. Ik heb tussen 20177 en 2019 met Linux Mint gewerkt en dat systeem was onstabiel en liep regelmatig vast. Oplossingen waren erg technisch en ik hield me uiteindelijk meer met het oplossen van deze problemen bezig dan met het productieve gedeelte. Verder zijn ook niet alle drivers beschikbaar die je voor Windows en Mac OS hebt. Heb je bv. een geavanceerde scanner met fantastische software, dan moet je dit vervangen met een pruts scan programmaatje dat je scanner reduceert tot een instap scanner. Een teken tablet? Dat werkt, maar je superhandige functietoetsen kan je niet meer gebruiken want de software bestaat niet voor linux. Er zijn wel truukjes voor, maar dan ben je weer heel technisch bezig met de zogenaamde 'terminal' waar , naar mijn mening, geen enkele eindgebruiker mee mag te maken krijgen. Linux was voor mij een serieuze teleurstelling en ik ben terug overgeschakeld naar Mac OS. Dat werkt en zo hoort het ook.
 6. Krita heb ik ooit gebruikt, maar ik ben er na zo'n jaar mee gestopt vanwege allerlei technische problemen, maar dat kwam dan waarschijnlijk weer omdat ik het op een Linux systeem gebruikte. Een advies voor andere illustrators: gebruik geen Linux voor creatieve toepassingen, je bespaart jezelf veel technische problemen.
 7. Voor mij was de Cintiq 24 HD te groot als scherm. Het is met 30 kg. meer een tekentafel en goed indien je uitsluitend tekent. Omdat ik meer doe dan tekenen alleen en de Cintiq 24 ook als hoofdscherm gebruikte, moest ik hem regelmatig van stand veranderen. Dat stoorde mij. En ik had ook maar beperkt plaats. Nu heb ik een Cintiq 16 om te tekenen en een gewoon scherm voor de rest. Dat werkt beter voor mij. Maar de Cintiq 24 HD blijft natuurlijk een indrukwekkend tekenscherm.
 8. Ik ben een paar maanden geleden overgeschakeld naar een Mac mini met een Wacom Cintiq 16. Ik werk sinds 1998 met Mac en heb tussen 2017 en 2019 met een PC machine gewerkt. Dit viel erg tegen. Ook verschillende jaren met een Cintiq HD 24 inch gewerkt, maar dat was eigenlijk overkill. PC en 24 inch Wacom verkocht en vervangen door Mac mini met 16 inch Wacom. Een verademing
 9. Ik combineer klassiek tekenen met digitaal. Voor komische illustraties doe ik dat met pen en papier, voor het inkleuren digitaal. Realistische illustraties begin ik slechts af en toe in potlood, maar dikwijls ook gewoon volledig digitaal. Voor beide technieken heb je talent, kennis en ervaring nodig. Het voorbeeld in bijlage heb ik onlangs getekend in Clip studio paint. Volledig digitaal. En voor alle duidelijkheid: het is een tekening gestart van een leeg canvas, geen bewerkte foto. Met digitaal tekenen kan je heel ver gaan. Je moet er wel veel tijd aan besteden om het onder de knie te krijgen.
 10. Is er terug een internationale signeerdag ? Fantastisch ! Ik dacht dat deze beurs niet meer bestond. Waar kunnen tekenaars zich inschrijven?
 11. Hallo mensen, Het bieden op Galaxa en alle andere illustraties voor het goede doel is begonnen. Een originele plaat op A3 met super kwaliteitspapier. Momenteel is Galaxy 1 euro waard. Indien dit zo blijft wil dit zeggen dat zelfs indien de koper totaal geen interesse heeft in de tekening, het nog steeds een koopje zou zijn omdat het papier op zich al meer waard is. Als Samson de pluche hond 250 euro opbrengt hoeveel is volgens jullie Galaxa dan waard? https://veiling.catawiki.nl/kavels/32074041-hommage-de-rode-ridder-originele-illustratie-galaxa-agotha-pascal-2019
 12. Ik dacht een foto van één van mijn inzendingen ook maar op dit topic te plaatsen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...