Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Aerogi

Members
 • Aantal items

  511
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant

Recente bezoekers van dit profiel

622 profielweergaven
 1. Aerogi

  De Rode Ridder

  Ik vind de inkleuringen toen die voor de eerste keer in kleur verschenen echt geweldig. Een hele wereld ging open. De levende doden bvb. Mijn favorieten zijn bvb Necronomicon, en dat ligt misschien ook wel aan de inkleuring.
 2. Aerogi

  De Rode Ridder

  huh? ik ben toen helemaal afgehaakt. T.e.m. nr 130 vond ik Biddeloo geweldig bezig. Maar de Horst cyclus vond ik meteen een enorm abrubt verschil. Precies iets te veel Horst willen promoten, te veel historie willen toevoegen, en bovenal veel te veel personages. Na de hele Horst cyclus was het kalf helemaal verdronken. En die laatste albums zijn in mijn ogen een absoluut drama, flinterdunne verhaaltjes, grote tekeningen, composities die op niks trokken. Nu ja, smaken verschillen zeggen ze.
 3. Aerogi

  De Havik

  Ik vond het een zeer goeie reeks, maar ben ergens afgehaakt omdat het onduidelijk was qua nieuwe uitgaves dacht ik.
 4. ja, dat blijkt ook wel uit het feit dat hij het precies niet jammer vond dat Largo Winch niet aansloeg. Hij had toch zijn royalties binnen
 5. Leuk interview met Van Hamme. ivm Vance heeft hij het over het feit dat hij graag regenscènes tekende en dat hij hem goed in het oog moest houden. Als Van Hamme schreef 'op een heldere dag' als tekst, kreeg hij een scène in de regen terug...
 6. kweetnie, ik zat hier wel met een smile toen ik het zag
 7. Ik denk dat t.e.m. "Ik, Jolan" er nog geen nevenreeksen waren gecreëerd. Dus je hebt een hele tijd te gaan vooraleer het ingewikkeld wordt... Hoe dan ook moet je vanaf het eerste nummer lezen, niet ergens halfweg beginnen... De eerste 2 albums zijn wel een beetje 'spartelen' vind ik.
 8. Ben opnieuw begonnen met Thorgal vanaf nr 1. Eén van de weinige reeksen die ik graag telkens opnieuw vanaf het begin herlees. eerste 2 albums is een beetje doorspartelen. Tekenstijl en verhaallijn zijn nog een beetje zoekende vind ik. Maar vanaf het derde album schiet het als een raket omhoog. Sfeerschepping is ongelofelijk. Dat met die levensdraden, ik kan daar minuten naar starten. Zo mooi in beeld gebracht. Of het album waarbij de bakvis op het einde niet in onze wereld geraakt. Ik word er telkens stil van. Ben nu aangekomen aan Alinoë. Eén van de weinige stripalbums die me écht de stuipen op het lijf kunnen jagen.
 9. Aerogi

  Rosinski

  Ik bedoelde eigenlijk niet vanaf nr 20, maar eigenlijk tegen de nrs 30. Ik herinner me de Blauwe ziekte dat ik heel slecht vond. Maar bij een tweede lezing (na het herlezen van alle delen vond ik dat ergens toch weer meevallen). En met de woestijn bedoelde ik de huidige cyclus waar ze ergens in het midden Oosten terechtkomen. De Qa cyclus vind ik ook geweldig.
 10. Aerogi

  Rosinski

  Thorgal is één van de weinige reeksen die ik héél graag opnieuw en opnieuw lees. Ook al verwaterd het héél hard tegen einde de nummers 20. Vooral dat gedoe in de woestijn is het écht spartelen Eerste twee delen zijn altijd een beetje worstelen om er door te geraken, maar vanaf dan gaat het als een raket omhoog. Zowel de tekeningen, sfeerschepping, verhaallijn, spitsvondigheden zijn gewoon geweldig. Die scène met die levensdraden bvb, ik kan daar minuten naar staren. Of de scène met dat verliefd wicht / meisje dat niet naar onze wereld geraakt, toch wel een sterke scène om stil van te worden.
 11. Het leuke was dat ik ze ontdekt heb als kind toen ze nog maar aan nummer 4 of 5 zaten (Urbanus op Uranus). waardoor je telkens heel goed mee was met het verhaal (Eddy Wally, VTM, Werter van der Sarre en consoorten). Ik vraag me soms af wat de jeugd die Urbanussen leest, wat die van deze albums vinden. Die snappen waarschijnlijk een hoop clou's niet. Een beetje zoals ik niet altijd doorheb als ik de oude Nero's lees waar er ook redelijk wat politieke boodschappen in zitten, maar ze niet doorheb hoe of wat.
 12. Wat voor afzetterij is dit? Slechts 32 pagina's, dan nog veelal gevuld met grote tekeningen, weinig tekst... Aan dezelfde verkoopprijs als een regulier album. Heb het wijselijk laten liggen. Duidelijk een geval om nog een 'vluggertje' af te werken net voor de feestdagen.
 13. toch een rare redenering. Als ik een stripmagazine zou kopen, is de kans klein dat er veel strips gaan instaan die ik überhaupt zou hebben, tenzij het om de mainstreamstrips zou gaan à la Largo Winch en consoorten. Als dit maar 4 keer op een jaar zou verschijnen, gaan die dan niet altijd ingehaald worden dat het ooit in de winkels zal liggen?
 14. lijkt eerder op een Sus en Wis verhaal uit de jaren 80-90...
 15. ik kies de toren. Kindertijd heeft er veel mee te maken. De achterkanten van mijn Guusts (of Guusten) waren toen anders. ik heb die nog nooit gezien zoals hier afgebeeld, dus heb ik er niks mee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...