Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Aerogi

Members
 • Aantal items

  589
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant

Recente bezoekers van dit profiel

869 profielweergaven
 1. het gaat mij niet om 'te veel', wel over reeksen die veel te lang aanslepen. Thorgal heb ik blijven kopen tot het vorige deel, maar het volgende deel zal ik niet meer kopen. Maar zo heb ik de laatse 10 Thorgals gekocht, met telkens de splijtzwam zou ik het wel kopen? Ja dus. Om dan te constateren dat het veel en veel minder is. Yoko Tsuno is nog zo'n voorbeeld. Die vorige albums waren toch archislecht? En toch heb ik ze gekocht. Maar uiteindelijk telkens zwaar ontgoocheld. Ergens hoopte ik toch weer een rechtoe rechtaan verhaal te lezen, zonder een miljoenmiljard nevenpersonages die elk hun zeg moeten doen. Maar ja, het staat in de top 10 lijstjes, dus de uitgever / tekenaar heeft gelijk. Als je een strip koopt, zou je bijna een euforisch gevoel moeten hebben. Yes! na een jaar (of langer) eindelijk het vervolg. Voor de reeksen van Leo heb ik dat gevoel wel. Voor veel andere reeksen heb ik dat niet (meer)
 2. ze moeten van mij niet met afgewerkte albums werken. Maar bij sommige reeksen kun je bijna niet anders dan opnieuw te lezen vanaf het eerste verhaal. De laatste Thorgal heb ik gelezen zonder eigenlijk te weten hoe het nu weer zat en heb dat eigenlijk gelezen met verstand op nul. Dit ga ik dus niet meer kopen. Rani is nog zo'n geval. ik heb nu twee albums liggen die ik nog niet heb gelezen, omdat ik eerst weer vanaf 1 moet beginnen. Het is gewoon soms 'zwoegen' vind ik. Bij Thorgal heb je dan nog de zijsprongen van de nevenreeksen, die dan heel dikwijls verwijzen naar de hoofdreeks. Ik dacht op een bepaald moment dat Jolan een heel eigen reeks zou krijgen, waarbij Thorgal sporadisch nog zijn opwachting zou maken. Blijkbaar sloeg dit niet aan en zitten we dan met een ganse cyclus in Bagdad waar ik eigenlijk kop noch staart aan krijg. Echte afgewerkte cyclussen van een album of 5 lijken me ideaal. Voor diegenen die een fotografisch geheugen hebben, en alle verhalen van een reeks weer voor ogen zien is dit waarschijnlijk geen probleem.
 3. Aerogi

  ASTERIX

  die titel voor Vlaanderen / Nederland bekt toch helemaal niet? Klinkt zo oubollig als wat. Kan me niet meteen een betere titel verzinnen, maar je kunt toch evengoed Adrenaline in de titel zetten? Klinkt alleszins al interessanter? of iets in de trend van clash van generaties, want daar lijkt het op neer te komen. of gewoon dochter van Vercingetorix Ik kijk er wel naar uit. Van alle albums die verschenen zijn Tot en met Asterix in Indusland (ja zelfs de eerste vier na de dood van Goscinny) vond ik dit goede en leuke verhalen. Daarna ging het naar beneden qua verhaalllijnen met als absolute dieptepunt zoals voor bijna iedereen het geheime wapen. De 4 verhalen totnutoe verschenen konden me nog niet bekoren. Ze proberen iets te hard de humor te reproduceren, maar die is minder spitsvondig. Race door de laars was eigenlijk een afslagje van de ronde van Gallia. Ik hoop echt dat dit weer eens een goed ouderwets aandoende Asterix gaat worden. De ingrediënten zijn alleszins aanwezig
 4. Aerogi

  Suske En Wiske

  vintage Geerts... ben wel benieuwd naar het eindresultaat. hopelijk hetzelfde niveau als de "Parel in de lotusbloem", wat toen ook een éénmalig project was en waar hij héél veel tijd heeft ingestoken. Eigenlijk wel knap na zoveel jaar dat het er nog altijd krak hetzelfde uitziet. De hemdjes die dat klein zigzagstreepje hebben bvb
 5. ik ook, nu is het hier soms een serieuze boel. Ik moeide me nooit veel in de discussies, maar was wel boeiend om volgen.
 6. SSZ is voor mij de belangrijkste bron als het aankomt op strips. Ik lees graag de updates en interviews
 7. Ik wist niet eens dat Hard tegen Hard ook van hem was. Dat is één van mijn favorieten, en zeer originele inslag qua verhaallijn
 8. Bij Merho heb ik ook dikwijls het gevoel dat hij er het tandje van weg heeft om nu en dan te zorgen dat zijn strips de pers halen. Dat was zo met Tomboy, met de nieuwe kledij, groter formaat of Kiekebanus. Bij dat album met de verwijzingen naar de Nazi's was dat waarschijnlijk ook het plan, maar dat lijkt de media niet gehaald te hebben.
 9. Galaxa (De Toverspiegel) en Demoniah (de leeuw van Vlaanderen album 109) zijn laatkomers. In principe is Bahaal ook een laatkomer.
 10. De meeste reeksen van Mitton hebben ook wel een historische insteek, weliswaar een stuk aangedikt. Heb de meeste van die reeksen graag gelezen. Mijn favoriete Mitton reeks is schipbreukelingen.
 11. heb ook de eerste 8 delen, maar ik vond het soms moeilijk volgen, op de duur wist ik niet meer wie bij wie of wat behoorde. Wel knap getekend en de covers zijn om te smullen.
 12. er bestaat daar een geweldige muziekvideo van, echt hilarisch vind ik.
 13. Kiekeboe zat toen ook bij een - denk ik - zeer kleine uitgever die misschien hoop en al uit een paar mensen bestond. Bakelandt zat daar ook bij.
 14. Ik vind Panoramix geweldig eigenlijk. Missschien niet écht een professor, maar toch een soort voorloper En diejen in de Urbanus strips (Schrikmerg?) heeft ook wel een paar leuke 'ideeën' Als kind vroeg ik me dikwijls af waarom uitvindingen niet werden hergebruikt om iets op te lossen.
 15. Ik vind dit toch wel zéér realistisch, en zeer mooi. Ik herinner me dat ik naar deze plaat ook iets langer dan gewoonlijk ben blijven kijken
×
×
 • Nieuwe aanmaken...