Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Aerogi

Members
 • Aantal items

  597
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant

Recente bezoekers van dit profiel

944 profielweergaven
 1. Heb me nog eens gewaagd aan een oudere reeks: Vlad Was al zolan geleden dat ik eigenlijk totaal niet meer wist over wat het ging. Eerste albums zijn geweldig, ook qua tekeningen vind ik. Vanaf album 4 zit de klad er een beetje in met iets te veel personages en groeperingen en warrige verhaalstructuur. Het laatste deel herpakt zich enigszins en op het einde heb je iets van "oei, het komt niet goed"... nog members die deze reeks kennen / gelezen hebben?
 2. damn, ik vond die eerste twee delen geweldig.
 3. Aerogi

  Integrales

  ik heb BB en PP graag gelezen, maar heb ze nooit verzameld. Een vriend van mij had die, en heb die gelezen. Die integrale ben ik zeer benieuwd naar. Het zal min of meer mijn eerste integrale zijn (na de macht der onshuldigen)
 4. Nu ik er nog eens over nadenk. Alinoë heeft me wel een eng gevoel gegeven, en is een album dat ik niet graag herlees. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik dat las, ik eigenlijk er héél vlug ben doorgegaan
 5. Aerogi

  De Rode Ridder

  Hangt er waarschijnlijk vanaf wanneer je die voor de eerste keer gelezen hebt. Als 10 jarige vond ik het geweldig. Ik stelde toen ook niks in vraag eigenlijk. Nu heb ik ook meer mijn twijfels en vind ik het een ietsiepietsie ongeloofwaardig... (ja en de rest ook)
 6. Aerogi

  ASTERIX

  Gisteren de eerste 20 pagina's doorworsteld. Hoe slecht is dit? Er is nog niks gebeurd, lijkt één grote inleiding, en we zijn al 20 pagina's ver. Het begon al verkeerd met het 'accent'. Ik vond dit moeilijk leesbaar, en gewoon totaal niet grappig. In bijna elke plaat wordt er geroepen, met als gevolg ook telkens hele grote letters in de tekstballonnen. Soms meer tekstballon dan tekening. En zo flauw allemaal (totnutoe). Het puberale gegeven waar ik veel van had verwacht komt er helemaal niet uit, tenzij op een zeer oubollige manier. Ik Er was ergens ook nog een vertaling die in het Frans stond in het gele kadertje. Zou toch niet mogen. Enfin, ik was ook moe, vandaar dat ik het heb opgegeven, misschien vanavond na een nieuwe lezing ga ik er anders over denken.
 7. Bec slaagt er soms wel in om een zeer claustrofibisch effect te creëren in sommige reeksen. Heiligdom bvb. Bij Sarah (van diezelfde Bec) toch wel een paar momenten van 'owla...' In één van de XIII herinner ik me ook een ontsnapping uit de gevangenis in zeer smalle buizen (water). Die dingen jagen me niet meteen angst aan, maar ik voel me wel ongemakkelijk als ik dit soort scènes zie en lees.
 8. het gaat mij niet om 'te veel', wel over reeksen die veel te lang aanslepen. Thorgal heb ik blijven kopen tot het vorige deel, maar het volgende deel zal ik niet meer kopen. Maar zo heb ik de laatse 10 Thorgals gekocht, met telkens de splijtzwam zou ik het wel kopen? Ja dus. Om dan te constateren dat het veel en veel minder is. Yoko Tsuno is nog zo'n voorbeeld. Die vorige albums waren toch archislecht? En toch heb ik ze gekocht. Maar uiteindelijk telkens zwaar ontgoocheld. Ergens hoopte ik toch weer een rechtoe rechtaan verhaal te lezen, zonder een miljoenmiljard nevenpersonages die elk hun zeg moeten doen. Maar ja, het staat in de top 10 lijstjes, dus de uitgever / tekenaar heeft gelijk. Als je een strip koopt, zou je bijna een euforisch gevoel moeten hebben. Yes! na een jaar (of langer) eindelijk het vervolg. Voor de reeksen van Leo heb ik dat gevoel wel. Voor veel andere reeksen heb ik dat niet (meer)
 9. ze moeten van mij niet met afgewerkte albums werken. Maar bij sommige reeksen kun je bijna niet anders dan opnieuw te lezen vanaf het eerste verhaal. De laatste Thorgal heb ik gelezen zonder eigenlijk te weten hoe het nu weer zat en heb dat eigenlijk gelezen met verstand op nul. Dit ga ik dus niet meer kopen. Rani is nog zo'n geval. ik heb nu twee albums liggen die ik nog niet heb gelezen, omdat ik eerst weer vanaf 1 moet beginnen. Het is gewoon soms 'zwoegen' vind ik. Bij Thorgal heb je dan nog de zijsprongen van de nevenreeksen, die dan heel dikwijls verwijzen naar de hoofdreeks. Ik dacht op een bepaald moment dat Jolan een heel eigen reeks zou krijgen, waarbij Thorgal sporadisch nog zijn opwachting zou maken. Blijkbaar sloeg dit niet aan en zitten we dan met een ganse cyclus in Bagdad waar ik eigenlijk kop noch staart aan krijg. Echte afgewerkte cyclussen van een album of 5 lijken me ideaal. Voor diegenen die een fotografisch geheugen hebben, en alle verhalen van een reeks weer voor ogen zien is dit waarschijnlijk geen probleem.
 10. Aerogi

  ASTERIX

  die titel voor Vlaanderen / Nederland bekt toch helemaal niet? Klinkt zo oubollig als wat. Kan me niet meteen een betere titel verzinnen, maar je kunt toch evengoed Adrenaline in de titel zetten? Klinkt alleszins al interessanter? of iets in de trend van clash van generaties, want daar lijkt het op neer te komen. of gewoon dochter van Vercingetorix Ik kijk er wel naar uit. Van alle albums die verschenen zijn Tot en met Asterix in Indusland (ja zelfs de eerste vier na de dood van Goscinny) vond ik dit goede en leuke verhalen. Daarna ging het naar beneden qua verhaalllijnen met als absolute dieptepunt zoals voor bijna iedereen het geheime wapen. De 4 verhalen totnutoe verschenen konden me nog niet bekoren. Ze proberen iets te hard de humor te reproduceren, maar die is minder spitsvondig. Race door de laars was eigenlijk een afslagje van de ronde van Gallia. Ik hoop echt dat dit weer eens een goed ouderwets aandoende Asterix gaat worden. De ingrediënten zijn alleszins aanwezig
 11. Aerogi

  Suske En Wiske

  vintage Geerts... ben wel benieuwd naar het eindresultaat. hopelijk hetzelfde niveau als de "Parel in de lotusbloem", wat toen ook een éénmalig project was en waar hij héél veel tijd heeft ingestoken. Eigenlijk wel knap na zoveel jaar dat het er nog altijd krak hetzelfde uitziet. De hemdjes die dat klein zigzagstreepje hebben bvb
 12. ik ook, nu is het hier soms een serieuze boel. Ik moeide me nooit veel in de discussies, maar was wel boeiend om volgen.
 13. SSZ is voor mij de belangrijkste bron als het aankomt op strips. Ik lees graag de updates en interviews
 14. Ik wist niet eens dat Hard tegen Hard ook van hem was. Dat is één van mijn favorieten, en zeer originele inslag qua verhaallijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...