Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

marioboon

Members
 • Aantal items

  2.357
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Beroep
  striptekenaar

Recente bezoekers van dit profiel

1.480 profielweergaven
 1. Je doet wat je niet laten kunt. Maar je bent gewoonweg fout dan. 'Als zestienjarige was ik erg fan van Ilah', zegt Eva Mouton Instagram bestond 15 jaar geleden nog niet. Ilah publiceerde in de bladen en kranten die die jonge meisjes te zien kregen voordat het internet in Vlaanderen op punt stond. Je moet het ook niet verder willen zien als wat het is.
 2. Ik ken Gerda heel goed, ze is mijn oud docente, collega en mede Gentenaar ­čÖé Haar man is Gert Dooreman en die was ooit de nieuwe Vlaamse striphoop samen met Jan Bosschaert voordat Gert ontdekte dat ie een nog veel betere vormgever is.
 3. Ja, komaan, je weet dat ik Vlaamse vrouwelijke tekenaars bedoel ­čÖé
 4. Wat is invloedrijk? En wie is er door be├»nvloedt? Amoras heeft eigenlijk op uitgavevlak enkel J-ROM en Red Rider (en een aantal andere geaborteerde idee├źn) en de homage oneshots "veroorzaakt". Verder heeft Charel geen andere Vlaamse stripmaker be├»nvloedt. Qua stijl of qua verhaal. Ik heb destijds zelfs bewust niets van Amoras gelezen of bekeken om me niet door hem te laten be├»nvloeden toen in aan Doomsday bezig was Als je het over stijlbe├»nvloeding hebt naar andere stripmakers toe is Brecht Evens de man. In het Frans zijn er al een paar klonen van hem uitgegeven en op illustratievlak ook een aantal. Maar ik ga een andere naam opwerpen: Ilah. Zonder haar, geen Chrostin, geen nietnuLaura, geen Eva Mouton, geen vrouwelijke tekenaars.
 5. Als je de laatste pagina tegen de cover vastplakt, heb je een perfect afgeronde cyclus van 12 delen.
 6. M├ętamorphose wordt geleid door Barbara Canepa (medebedenker van Skydoll en WITCH en ex-vrouw van Allesandro Barbucci) Het zijn allemaal prachtige ge├»llustreerde strips die ze uitgeeft in prachtige uitgaves.
 7. Ooit de eerste delen gekocht, maar je merkte al heel snel dat Griffo dit puur om den brode tekende.
 8. Tja, voor Rosinski is Frans ook niet zijn moedertaal, en dan ongeacht van hoe lang je al Frans spreekt mag je dat niet uit het oog verliezen. Bij een scenario van Van Hamme moet je ook sowieso veel minder naar nuances zoeken als een Dufaux-scenario
 9. 2 februari: nieuwe beurs in Oostende in het CC. En Middelkerke gaat door.
 10. Heel het concept. Van het verhaal over de tekeningen tot de uitgave.
 11. Net doorbladerd in de Carrefour. Vreselijk.
 12. In Japan hebben ze daar een term voor: "fanservice" . Daar wordt zelfs haast mathematisch bepaald hoe vaak per hoofdstuk een vrouwelijk hoofdpersonage haar slipje moet te zien zijn.
 13. De zonnemummie is gewoon pure horror. Zoals die mummie uitgepakt wordt en daar dan Jommeke in stak... zoiets zie je niet meer.
 14. van een softcover vind je dat minder erg dan bij een hardcover.
 15. Dat hebben ze in gedachten genomen. Daarom dat er enkel softcovers in zetten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...