Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

marioboon

Members
 • Aantal items

  2.336
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Beroep
  striptekenaar

Recente bezoekers van dit profiel

1.355 profielweergaven
 1. marioboon

  ASTERIX

  Neen. Was ook geen goede strip overigens.
 2. De "Europese" striptekenaars hebben niks meers te zoeken op beurzen als FACTS, vrees ik. Margreet De Heer is tot eenzelfde soort conclusie gekomen; comic-cons zijn niet de redding van de strip. De webcomic-tekenaars daarentegen... of de tekenaars die kort op de bal zitten met de pop culture en meme-culture die doen reuze-zaken. In Frankrijk zie je dat ook met een MAargaux Motin of Maliki... wiens rijen ik in Angoulême heb gezien. Moest je een Randowis of een Owlturd of een Sarah's Scribbles kunnen overtuigen, daar komt ook heel wat volk op af. Gegarandeerd!! Gasten die 100.000den dollars met Kickstarters kunnen ophalen... dat kan je niet bevatten... Dat zijn tekenaars die de 10.000den jonge bezoekers die in de grote hal rondlopen ook interesseren en kennen.
 3. marioboon

  ASTERIX

  Hij heeft al zijn versie van de klare lijn gemaakt
 4. Nu, 5000 beeldjes met de hand schilderen met zoveel kleuren heeft ook z'n kostprijs.
 5. marioboon

  Jommeke

  Yep. Ook meegemaakt. Zo kon ik -als ik gewild had- direct begonnen zijn bij Suske en Wiske in de periode van Marc Verhaegen toen ie dringend assistenten zocht.
 6. marioboon

  Jommeke

  Ja, da's wss de reden.
 7. marioboon

  Jommeke

  Dat vind ik een beetje raar want hij gaf les aan Sint Lucas in Gent, waar de praktijkdocenten ook werkende zelfstandigen zijn. Hij heeft me daar ooit gevraagd of ik Jommeke wilde tekenen, maar dan moest ik een jaar lang gratis oefenen.
 8. marioboon

  Jommeke

  Vergelijk de technische tekenkunde tussen de blauwe reeks en de reguliere suske en wiske tegelijkertijd. Een wereld van verschil. Vandersteen was geen denderende tekenaar -en al zeker geen goeie decortekenaar. Bob de Moor was de vaste drinkebroer-partner én peter van Willy's kind. Hergé was de art director van Kuifje en hij stond erop dat de tekenkwaliteit vd reeksen in het weekblad een hoge standaard was maar dat was ook de periode dat Hergé vaak in het buitenland "verdween" en dat zijn Studio vaak met z'n vingers zaten te draaien om zich bezig te houden. Dus, het kàn bijna niet anders dat Bob niet meer heeft gedaan dan een cover geïnkt.
 9. Wel heel blinkend om ijzer te zijn... we zullen binnen 5 jaar es zien! 😉
 10. marioboon

  Jommeke

  Mij kan je niet overtuigen dat de blauwe reeks van Suske en Wiske niet eerst grondig door Bob de Moor onder handen zijn genomen
 11. Dat is eigenlijk een schappelijke prijs!
 12. Zelf nooit gelezen maar de As van de Katharen is wel historisch vrij correct. Arelate is ook interessant. En in zekere zin is From Hell ook vernieuwend geweest en wordt ie ook ondertussen op dezelfde piëdestal gezet als andere boeken over Jack the Ripper
 13. marioboon

  Jommeke

  Ja, eigenlijk ik ook. In die zin is mijn respect voor Nys daardoor toch een beetje gedaald sinds ik deze draad lees. Omdat het een beetje "geniepig" lijkt. Heel overdreven van mij natuurlijk. Leeft die Hugo de Stercke nog? Wie is die man?
 14. De stripuitgaven waren op zich al pure winst (na de aftrek vd drukkosten), de paginaprijs was immers al "verteerd" door de krantenpublicatie
 15. 't was zondag wel stof vreten aan de foodtrucks.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...