Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

marioboon

Members
 • Aantal items

  2.351
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marioboon

 1. Ooit de eerste delen gekocht, maar je merkte al heel snel dat Griffo dit puur om den brode tekende.
 2. Tja, voor Rosinski is Frans ook niet zijn moedertaal, en dan ongeacht van hoe lang je al Frans spreekt mag je dat niet uit het oog verliezen. Bij een scenario van Van Hamme moet je ook sowieso veel minder naar nuances zoeken als een Dufaux-scenario
 3. 2 februari: nieuwe beurs in Oostende in het CC. En Middelkerke gaat door.
 4. Heel het concept. Van het verhaal over de tekeningen tot de uitgave.
 5. Net doorbladerd in de Carrefour. Vreselijk.
 6. In Japan hebben ze daar een term voor: "fanservice" . Daar wordt zelfs haast mathematisch bepaald hoe vaak per hoofdstuk een vrouwelijk hoofdpersonage haar slipje moet te zien zijn.
 7. De zonnemummie is gewoon pure horror. Zoals die mummie uitgepakt wordt en daar dan Jommeke in stak... zoiets zie je niet meer.
 8. van een softcover vind je dat minder erg dan bij een hardcover.
 9. Dat hebben ze in gedachten genomen. Daarom dat er enkel softcovers in zetten.
 10. Waarom denk je dat "K3" afgevoerd wordt? 😉
 11. Je moet niet naar de bevolkingsaantallen kijken maar naar het percentage van bevolking/oplages. In verhouding kopen veel meer Vlamingen een Jommeke dan Amerikanen een Batman. Zo was het vroeger bij ons ook: Als beginnende tekenaar leerde je je stiel in de dag- en weekbladen. Na verloop van tijd en als je stijl gegroeid was en je een beetje populairiteit had, dan pas gaf de uitgever je de kans om een strip uit te brengen. Albums waren een extra, de heilige graal. Niet alles wat in een striptijdschrift verscheen mocht uitgegeven worden als album. Daardoor verschenen er minder stripalbums maar die waren an sich meer levensvatbaar dan veel strips die nu wél uitgebracht worden.
 12. Ballon heeft misschien nog betere distributie, hoor.
 13. Een schip kan maar heelhuids een haven binnenvaren dankzij een loods... zijnde, een stuurman die van de wal komt... 😉
 14. Ja. Loish was ik vergeten, ik heb dat boek (maar dat was zijzelf niet, maar haar uitgever, toch)? En je had nog een andere Nederlandse illustratrice die ook zo heel veel heeft opgehaald. Op Instagram heb je zo een heel aantal van die illustrators met een gigantische fanbase (ze tekenen wel vaak dezelfde eenheidsworst, maar alla). Dat is het woord: "fanbase"... Wat is de fanbase van mij en mijn betere collega's op FACTS? 50 man...
 15. Ja, ik heb in mijn lessen daar ook al over gesproken. Het is gewoon waanzinnig die bedragen. Op Ulele heb je ook die Franse tekenares die ook een paar honderdduizend euro heeft opgehaald (ik ben nu haar naam effe kwijt) Het dichtste dat je hier hebt is Kenny Rubenis. Ik zie het niet meer goed komen zolang de AA in hun eigen halletje weggestopt zit waar het grote volk van de grote hal zelfs niet passeert. Er is geen overlap in interesse tussen de aanschuivers voor de acteurs en de striptekenaars. We zaten beter daar waar ze nu op het einde vd grote hal eten en drinken. Het is enkel dankzij Stefaan dat er nog zoveel moeite voor striptekenaars wordt gedaan, waarbij hulde.
 16. marioboon

  ASTERIX

  Neen. Was ook geen goede strip overigens.
 17. De "Europese" striptekenaars hebben niks meers te zoeken op beurzen als FACTS, vrees ik. Margreet De Heer is tot eenzelfde soort conclusie gekomen; comic-cons zijn niet de redding van de strip. De webcomic-tekenaars daarentegen... of de tekenaars die kort op de bal zitten met de pop culture en meme-culture die doen reuze-zaken. In Frankrijk zie je dat ook met een MAargaux Motin of Maliki... wiens rijen ik in Angoulême heb gezien. Moest je een Randowis of een Owlturd of een Sarah's Scribbles kunnen overtuigen, daar komt ook heel wat volk op af. Gegarandeerd!! Gasten die 100.000den dollars met Kickstarters kunnen ophalen... dat kan je niet bevatten... Dat zijn tekenaars die de 10.000den jonge bezoekers die in de grote hal rondlopen ook interesseren en kennen.
 18. marioboon

  ASTERIX

  Hij heeft al zijn versie van de klare lijn gemaakt
 19. Nu, 5000 beeldjes met de hand schilderen met zoveel kleuren heeft ook z'n kostprijs.
 20. marioboon

  Jommeke

  Yep. Ook meegemaakt. Zo kon ik -als ik gewild had- direct begonnen zijn bij Suske en Wiske in de periode van Marc Verhaegen toen ie dringend assistenten zocht.
 21. marioboon

  Jommeke

  Ja, da's wss de reden.
 22. marioboon

  Jommeke

  Dat vind ik een beetje raar want hij gaf les aan Sint Lucas in Gent, waar de praktijkdocenten ook werkende zelfstandigen zijn. Hij heeft me daar ooit gevraagd of ik Jommeke wilde tekenen, maar dan moest ik een jaar lang gratis oefenen.
 23. marioboon

  Jommeke

  Vergelijk de technische tekenkunde tussen de blauwe reeks en de reguliere suske en wiske tegelijkertijd. Een wereld van verschil. Vandersteen was geen denderende tekenaar -en al zeker geen goeie decortekenaar. Bob de Moor was de vaste drinkebroer-partner én peter van Willy's kind. Hergé was de art director van Kuifje en hij stond erop dat de tekenkwaliteit vd reeksen in het weekblad een hoge standaard was maar dat was ook de periode dat Hergé vaak in het buitenland "verdween" en dat zijn Studio vaak met z'n vingers zaten te draaien om zich bezig te houden. Dus, het kàn bijna niet anders dat Bob niet meer heeft gedaan dan een cover geïnkt.
 24. Wel heel blinkend om ijzer te zijn... we zullen binnen 5 jaar es zien! 😉
 25. marioboon

  Jommeke

  Mij kan je niet overtuigen dat de blauwe reeks van Suske en Wiske niet eerst grondig door Bob de Moor onder handen zijn genomen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...