Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

marioboon

Members
 • Aantal items

  2.357
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marioboon

 1. Je doet wat je niet laten kunt. Maar je bent gewoonweg fout dan. 'Als zestienjarige was ik erg fan van Ilah', zegt Eva Mouton Instagram bestond 15 jaar geleden nog niet. Ilah publiceerde in de bladen en kranten die die jonge meisjes te zien kregen voordat het internet in Vlaanderen op punt stond. Je moet het ook niet verder willen zien als wat het is.
 2. Ik ken Gerda heel goed, ze is mijn oud docente, collega en mede Gentenaar ­čÖé Haar man is Gert Dooreman en die was ooit de nieuwe Vlaamse striphoop samen met Jan Bosschaert voordat Gert ontdekte dat ie een nog veel betere vormgever is.
 3. Ja, komaan, je weet dat ik Vlaamse vrouwelijke tekenaars bedoel ­čÖé
 4. Wat is invloedrijk? En wie is er door be├»nvloedt? Amoras heeft eigenlijk op uitgavevlak enkel J-ROM en Red Rider (en een aantal andere geaborteerde idee├źn) en de homage oneshots "veroorzaakt". Verder heeft Charel geen andere Vlaamse stripmaker be├»nvloedt. Qua stijl of qua verhaal. Ik heb destijds zelfs bewust niets van Amoras gelezen of bekeken om me niet door hem te laten be├»nvloeden toen in aan Doomsday bezig was Als je het over stijlbe├»nvloeding hebt naar andere stripmakers toe is Brecht Evens de man. In het Frans zijn er al een paar klonen van hem uitgegeven en op illustratievlak ook een aantal. Maar ik ga een andere naam opwerpen: Ilah. Zonder haar, geen Chrostin, geen nietnuLaura, geen Eva Mouton, geen vrouwelijke tekenaars.
 5. Als je de laatste pagina tegen de cover vastplakt, heb je een perfect afgeronde cyclus van 12 delen.
 6. M├ętamorphose wordt geleid door Barbara Canepa (medebedenker van Skydoll en WITCH en ex-vrouw van Allesandro Barbucci) Het zijn allemaal prachtige ge├»llustreerde strips die ze uitgeeft in prachtige uitgaves.
 7. Ooit de eerste delen gekocht, maar je merkte al heel snel dat Griffo dit puur om den brode tekende.
 8. Tja, voor Rosinski is Frans ook niet zijn moedertaal, en dan ongeacht van hoe lang je al Frans spreekt mag je dat niet uit het oog verliezen. Bij een scenario van Van Hamme moet je ook sowieso veel minder naar nuances zoeken als een Dufaux-scenario
 9. 2 februari: nieuwe beurs in Oostende in het CC. En Middelkerke gaat door.
 10. Heel het concept. Van het verhaal over de tekeningen tot de uitgave.
 11. Net doorbladerd in de Carrefour. Vreselijk.
 12. In Japan hebben ze daar een term voor: "fanservice" . Daar wordt zelfs haast mathematisch bepaald hoe vaak per hoofdstuk een vrouwelijk hoofdpersonage haar slipje moet te zien zijn.
 13. De zonnemummie is gewoon pure horror. Zoals die mummie uitgepakt wordt en daar dan Jommeke in stak... zoiets zie je niet meer.
 14. van een softcover vind je dat minder erg dan bij een hardcover.
 15. Dat hebben ze in gedachten genomen. Daarom dat er enkel softcovers in zetten.
 16. Waarom denk je dat "K3" afgevoerd wordt? ­čśë
 17. Je moet niet naar de bevolkingsaantallen kijken maar naar het percentage van bevolking/oplages. In verhouding kopen veel meer Vlamingen een Jommeke dan Amerikanen een Batman. Zo was het vroeger bij ons ook: Als beginnende tekenaar leerde je je stiel in de dag- en weekbladen. Na verloop van tijd en als je stijl gegroeid was en je een beetje populairiteit had, dan pas gaf de uitgever je de kans om een strip uit te brengen. Albums waren een extra, de heilige graal. Niet alles wat in een striptijdschrift verscheen mocht uitgegeven worden als album. Daardoor verschenen er minder stripalbums maar die waren an sich meer levensvatbaar dan veel strips die nu w├ęl uitgebracht worden.
 18. Ballon heeft misschien nog betere distributie, hoor.
 19. Een schip kan maar heelhuids een haven binnenvaren dankzij een loods... zijnde, een stuurman die van de wal komt... ­čśë
 20. Ja. Loish was ik vergeten, ik heb dat boek (maar dat was zijzelf niet, maar haar uitgever, toch)? En je had nog een andere Nederlandse illustratrice die ook zo heel veel heeft opgehaald. Op Instagram heb je zo een heel aantal van die illustrators met een gigantische fanbase (ze tekenen wel vaak dezelfde eenheidsworst, maar alla). Dat is het woord: "fanbase"... Wat is de fanbase van mij en mijn betere collega's op FACTS? 50 man...
 21. Ja, ik heb in mijn lessen daar ook al over gesproken. Het is gewoon waanzinnig die bedragen. Op Ulele heb je ook die Franse tekenares die ook een paar honderdduizend euro heeft opgehaald (ik ben nu haar naam effe kwijt) Het dichtste dat je hier hebt is Kenny Rubenis. Ik zie het niet meer goed komen zolang de AA in hun eigen halletje weggestopt zit waar het grote volk van de grote hal zelfs niet passeert. Er is geen overlap in interesse tussen de aanschuivers voor de acteurs en de striptekenaars. We zaten beter daar waar ze nu op het einde vd grote hal eten en drinken. Het is enkel dankzij Stefaan dat er nog zoveel moeite voor striptekenaars wordt gedaan, waarbij hulde.
 22. De "Europese" striptekenaars hebben niks meers te zoeken op beurzen als FACTS, vrees ik. Margreet De Heer is tot eenzelfde soort conclusie gekomen; comic-cons zijn niet de redding van de strip. De webcomic-tekenaars daarentegen... of de tekenaars die kort op de bal zitten met de pop culture en meme-culture die doen reuze-zaken. In Frankrijk zie je dat ook met een MAargaux Motin of Maliki... wiens rijen ik in Angoulême heb gezien. Moest je een Randowis of een Owlturd of een Sarah's Scribbles kunnen overtuigen, daar komt ook heel wat volk op af. Gegarandeerd!! Gasten die 100.000den dollars met Kickstarters kunnen ophalen... dat kan je niet bevatten... Dat zijn tekenaars die de 10.000den jonge bezoekers die in de grote hal rondlopen ook interesseren en kennen.
 23. Nu, 5000 beeldjes met de hand schilderen met zoveel kleuren heeft ook z'n kostprijs.
 24. marioboon

  Jommeke

  Yep. Ook meegemaakt. Zo kon ik -als ik gewild had- direct begonnen zijn bij Suske en Wiske in de periode van Marc Verhaegen toen ie dringend assistenten zocht.
 25. marioboon

  Jommeke

  Ja, da's wss de reden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...