Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Willem II

Members
 • Aantal items

  113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Willem II

 1. Wil je dit eerst in goed Nederlands vertalen?
 2. Intussen is het dagelijkse eerbetoon aan 60 jaar Rode Ridder op de site van SSZ ten einde gekomen. 60 dagen lang mochten we een interessante bijdrage lezen over 60 verhalen van onze held. Met veel genoegen gevolgd en gelezen! Dank aan alle medewerkers, onder wie Martin Hofman.
 3. De Schilden van Mars. Interessant verhaal in het Rome t.t.v. keizer Trajanus!
 4. Mooie, gepassioneerde beschrijvingen van de diverse albums! Dank aan de auteurs! De selectie komt mij wel vrij willekeurig voor. Ik verbaas me soms over de gekozen en overgeslagen albums, maar smaken verschillen nu eenmaal. Ik kijk elke dag weer uit naar de volgende aflevering. Zijn hier meer liefhebbers? En wat is jullie mening?
 5. ik bedoelde dat de eerste drukken van nr. 1 t/m 25 in blauw verschenen. Herdrukken ook in blauw/bruin.
 6. De eerste verhalen, ik denk t/m nr. 25, waren alleen in het blauw uitgegeven, hoor. Ik vind de boeken wel geslaagd!
 7. Op SSZ-site nu een mooie serie over 60 jaar Rode Ridder. Elke dag een fraaie blik op een door de redactie geselecteerd album.
 8. Het geheim van Toonder! Mag dat in deze rubriek?
 9. Alsjeblieft niet Karpax! Dat vond ik toch een afknapper. Ongeloofwaardige SF. Hopelijk geen SF meer bij de Rode Ridder!
 10. De remake van de Toverspiegel vind ik prachtig getekend. Een beetje moeite heb ik toch met de gezichten van Johan en Galaxa. Ik vind ze minder sympathiek c.q. minder aantrekkelijk/vrouwelijk overkomen dan bij Biddeloo.. maar verder complimenten! Wat mij betreft mag Cornelis er nog een doen, bijvoorbeeld nr. 36 De Zwarte Roos, of 20 Kerwijn de magiër.
 11. Liefhebbers deze nieuwe Toverspiegel al gekocht en gelezen? Reacties graag!
 12. Ik doel op deze betekenis van "pulp" volgens Van Dale: voor­al van li­te­rai­re pro­duc­ten, film, to­neel iets van waar­de­lo­ze kit­sche­ri­ge kwa­li­teit, iets ba­naals, af­ge­stemd op een wei­nig kri­tisch pu­bliek. Dat waren de verhalen toch niet, maar oke, ook weer geen literatuur. en ja, het was maar een soort krantenpapier.
 13. Ik zou die eerste verhalen van Vandersteen uit de jaren 60 zeker niet als pulp willen beschouwen! Hoe kom je daar nu bij?! Pas veel later is de RR pulp geworden, helaas.
 14. Nu wij nog. Ik vind 6 integrales wel genoeg. Waar leg je anders de grens? bij 10? wordt al duur. Bij 44? onbetaalbaar!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...