Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Willem II

Members
 • Aantal items

  100
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Willem II

 1. Het geheim van Toonder! Mag dat in deze rubriek?
 2. Alsjeblieft niet Karpax! Dat vond ik toch een afknapper. Ongeloofwaardige SF. Hopelijk geen SF meer bij de Rode Ridder!
 3. De remake van de Toverspiegel vind ik prachtig getekend. Een beetje moeite heb ik toch met de gezichten van Johan en Galaxa. Ik vind ze minder sympathiek c.q. minder aantrekkelijk/vrouwelijk overkomen dan bij Biddeloo.. maar verder complimenten! Wat mij betreft mag Cornelis er nog een doen, bijvoorbeeld nr. 36 De Zwarte Roos, of 20 Kerwijn de magiër.
 4. Willem II

  ASTERIX

  Tuurlijk. Maar in Asterix zitten genoeg grappen die je als kind nog niet begrijpt. Volwassenen ook niet altijd he. Ik vind de (betere) Asterix-verhalen zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt.
 5. Willem II

  ASTERIX

  Is Asterix alleen voor kinderen?
 6. Liefhebbers deze nieuwe Toverspiegel al gekocht en gelezen? Reacties graag!
 7. Ik doel op deze betekenis van "pulp" volgens Van Dale: voor­al van li­te­rai­re pro­duc­ten, film, to­neel iets van waar­de­lo­ze kit­sche­ri­ge kwa­li­teit, iets ba­naals, af­ge­stemd op een wei­nig kri­tisch pu­bliek. Dat waren de verhalen toch niet, maar oke, ook weer geen literatuur. en ja, het was maar een soort krantenpapier.
 8. Ik zou die eerste verhalen van Vandersteen uit de jaren 60 zeker niet als pulp willen beschouwen! Hoe kom je daar nu bij?! Pas veel later is de RR pulp geworden, helaas.
 9. Nu wij nog. Ik vind 6 integrales wel genoeg. Waar leg je anders de grens? bij 10? wordt al duur. Bij 44? onbetaalbaar!
 10. op zich wel. Heb je het dossier gelezen?
 11. Ik heb nu (pas) deel 3 ontvangen en het dossier gelezen. Over het geheel ben ik zeker tevreden, maar het dossier valt me wat tegen. Te veel informatie die weinig te maken heeft met de verhalen zelf: lengte en taal van middeleeuwers. Leuke wikipedia-weetjes, maar te weinig relevant. Maar verder mijn complimenten voor de integrales.
 12. Rode Ridder integraal deel 2 : o.a. De zilveren adelaar. Heerlijk!
 13. Nooit van Chrostin gehoord... Enfin, postzegels en strips zijn toch een mooie combinatie. Ze hebben ook veel gemeen. Ik verzamel al bijna 50 jaar beide. Hoogtepuntje vond ik de zegels met Bommel en Tom Poes in de jaren 90 in NL.
 14. Ik vind In De schaduw van de Thugs een van de beste Biddeloo's. Vooral het begin vind ik erg sterk. Ook grafisch.
 15. Ik was al lang geen kind meer toen dit verhaal verscheen. Ik herinner me wel dat het een heel andersoortig album was dan ik gewend was. Veel gruwelijker en wreder natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat als je dit als kind las, het de nodige indruk maakte. De hoogtijperiode van Biddeloo lag voor mij tussen de albums 50 tot 75. Daarna werden de tekeningen en scenario's rap minder. Gelukkig waren er af en toe nog wel lichtpuntjes.
 16. Is Leonidas of Cato Maior...
 17. Als vijftiger en Vandersteen-liefhebber ben ik erg tevreden over de integrale uitgaven van RR 1-12. Mooie uitgaven en passende cover. Karel Verschuere was een toptekenaar! Van mij mag het wel stoppen na deel 6, of anders na deel 7, album 42. De sterkste verhalen heb je dan echt gehad. Biddeloo heeft zeker ook verdienstelijke verhalen getekend en geschreven, maar nog veel meer bagger. Wat dat betreft ben ik het niet met Acor eens. Verhalen van Lodewijk en Claus waren stuk interessanter dan veel Biddeloo's vanaf nr. 80. Mijn hemel, wat een afknapper was dat eind jaren 70, toen de SF in de verhalen werd ingejast... Dus mijn complimenten voor de integrales! Voor mij een herbeleving van de enige echte Rode Ridder!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...