Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Paul_NL

Manga Met ''volwassen Verhaal'', Help! Tips?

Recommended Posts

Als beginnend manga liefhebber heb ik reeds enkele titels aangeschaft en mij iets meer verdiept in de verschillende genres.

Shonen, ben ik achter, heb ik iets minder mee (dragonball heb ik compleet wegens jeugdsentiment) maar series als Death Note met veel actie (en in mijn ogen) minder verhaal, sprak me minder aan.

Seinen dan, vooral heel veel sci-fi vond ik (een genre wat ik zeer waardeer) maar voor mijn gevoel, en ik weet dat dit niet klopt, is er niet veel meer dan sci-fi wat een volwassen verhaal vertelt.

Ik zoek dus Manga met een sterk verhaal, voor een ouder publiek.

 

Monster heb ik inmiddels besteld, Kurosagi Corpse Delivery twijfel ik nog over..maar er zitten hier vast mensen die mij meer tips kunnen geven..hoop ik ;)

 

Inmiddels in mijn bezit:

 

Dragonball (compleet)

I am a Hero

Monster - Perfect Edition

Uzumaki

A Chinese Life

Tekkonkinkreet

Message to Adolf

Ayako

MW

A Zoo in Winter

Nausicaa (twijfel om aan te kopen)

Kurosagi Corpse Delivery Service (twijfel om aan te kopen)

 

Niet gekocht (en de reden ervoor)

 

Death Note (veel actie, weinig verhaal)

Planetes (enkel korte verhalen in 1 universum maar weinig tot niets overkoepelend)

Attack on Titan (zelfde reden als Death Note)

Berserk (zelfde reden als Death Note)

One Piece (zelfde reden als Death Note)

Naruto (zelfde reden als Death Note)

 

Ik hoop dat het jullie een idee geeft van mijn voorkeur en ik hoor heel graag tips.

Ik las uiteraard ook over Akira, maar dat wordt toch ook weer gelabeld als shonen en Ghost in the Shell.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Fullmetal Alchemist! Yzersterk zorgvuldig uitgesponnen verhaal met heel rijke karakters.

(Disclaimer: ik ken niet veel van die mangalabels.)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Yncke, naar mijn weten zijn er 4

 

Shonen is gericht op jongens tot 12 jaar

Seinen op jongvolwassen mannen 12-18 jaar

 

En dan heb je nog 2 vrouwelijke tegenhangers

Deel dit bericht


Link naar bericht

"Definieer: volwassen".

 

Stardate 27120556, Mr. Spock, Scientific Officer, during his training

Deel dit bericht


Link naar bericht

Voor een goed (en lang) verhaal kan ik je nog enkele Urasawa (tekenaar van Monster) reeksen aanraden : 20th century boys, Billy Bat (zou dit jaar moeten afgesloten worden) & Pluto.

 

Een andere aan te raden reeks met ook wat culturele achtergrond van centraal Azië is Bride Stories

Deel dit bericht


Link naar bericht

Met planetes en berserk sla je de bal mis.

2 essentiele geweldige reeksen. planetes kent trouwens wel degelijk een rode draad...

 

ik wil hier later als ik meer tijd heb op terugkomen, want manga is meer dan urasawa en het schijntje dat er in het nl vertaald is...

Deel dit bericht


Link naar bericht

Een andere aan te raden reeks met ook wat culturele achtergrond van centraal Azië is Bride Stories

Da's inderdaad een goede reeks, maar een echt doorlopend verhaal zit daar toch niet in, naar mijn mening. Eerder een rode draad. Voor een historische achtergrond met een doorlopend verhaal denk ik vlugger aan Historie, maar dat is eerder gewoon een interessant verhaal dan een sterk verhaal.

 

Which reminds me: Parasyte is volgens mij ook een aanrader die als geheel een sterk verhaal vormt.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik zou wegblijven van iets als Fullmetal Alchemist als ik je niet-lijstje bekijk.

 

Bride Stories is inderdaad niet echt het doorlopende verhaal dat Paul lijkt te zoeken… Maar je hebt in het historische segment wel een breed aanbod. Historié werd reeds vernoemd maar je hebt ook iets als Cesare of Thermae Romae bijvoorbeeld. Maar Thermae Romae zou je ook kunnen beschouwen als een opeenvolging van korte stukken met als enige link het hoofdpersonage die z'n hoofd stoot in een thermen...

 

Ik zie in je lijstje titels waar je dieper kan gaan graven in het oeuvre van de auteurs (als je Tekkonkinkreet goed vond zal je de rest van Matsumoto’s oeuvre ook appreciëren), hetzelfde geldt voor Tezuka en Taniguchi.

 

Qua scifi is er Space Brothers… Dat is één lang uitgesponnen verhaal. Het voelt shonen-esque aan qua opbouw maar wel dieper qua verhaal en thematiek. Er zit wel een dosis typisch Japanse humor in. Maar als je Dragonball gelezen hebt zal je daar wel in kunnen meegaan.

 

Probleem is dat je in het Engels lijkt te lezen en ik weet helemaal niet wat er op die markt allemaal beschikbaar is qua titels. Iets als Ki-Itchi zal je ook wel appreciëren, maar geen idee of dat uitgegeven is in het Engels.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Een paar kortere manga, waarmee je de smaak zeker te pakken zal krijgen:

 

nausicaa is sowieso ook een no-brainer. Als je Ghibli films goed vindt is dit een instant hit. Geen makkelijk verhaal, maar steeds erg begrijpbaar en in 7 delen afgerond. Iets om je tanden in te zetten.

 

om Vinland saga kan je nauwelijks heen, als je het over hedendaagse manga hebt, dit heeft echt alles. 7 dikke delen in het engels vertaald totnogtoe, met daarin de eerste 2 grote arcs.

 

No longer human is een donker drieluik dat je eens gelezen moet hebben.

 

The flowers of evil, 11 delen, over de duistere kant in ons allemaal, heb ik haast blind gekocht, maar ik was hier totaal weg van.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Akira was trouwens mijn eerste manga, destijds in vertaling bij Glenat. Ik vond het toen wel goed, maar pas als ik daarna nog veel meer manga gelezen had, begreep ik het ten volle.

 

Verslaafd aan manga werd ik door Berserk. De eerste arc, over the band van the hawk, de eerste 13 delen ofzo, is misschien nog steeds het beste in mangaland. :)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Laat mij beginnen met iedereen alvast hartelijk te bedanken voor alle tips, super!

Om terug te komen op een aantal zaken: Timhardt, voor wat betreft Planetes, ik zoek verhalen die echt aaneengesloten zijn.
Ik weet dat Planetes een rode draad heeft ( ik heb online stukken gelezen) maar het spreekt mij vooral aan als ik (aantal delen maakt niet uit) met 1 doorlopend verhaal te maken heb.
Zo staat dat mij ook enigzins tegen bij Kurosagi Corpse Delivery Service, omdat dit toch op zichzelf staande verhalen zijn met als overeenkomst de karakters.

Wat is dan een goed verhaal? ja dat is natuurlijk subjectief.
Als de benadering volwassen is (denk: emotie, liefde, diepgang in de verhaallijn en opbouw van karakters) dan trekt mij dat zeer aan.
Waar ik bij zaken als DragonBall meer denk aan: karakter, enigzins uitgediept, met elke keer een herhaling van zetten..tegenstander komt aan, ownee wat nu, en dan toch weer winnen. Veel actie, weinig verhaal of opsmuk (in mijn beleving dan).

Vinland Saga
Nausicaa

Staan op mijn lijst TImhardt.
Bij Berserk ben ik bang dat ik meer te maken heb met actie, naakt en geweld en minder met een diepgaand verhaal (maar ik zit dus als ik jou begrijp daar fout in?).
En inderdaad Heuvelaar, ik lees in het Engels, dus dat is soms beperkend..helaas.

Timhardt, als jij nog wil terugkomen op Planetes, graag..ik waardeer jou mening en die van de anderen hier heel erg.
Mijn kennissenkring bevat geen manga liefhebbers dus ik ben blij dat hier wel te kunnen delen!
Nogmaals dank en ik hoop nog meer tips te ontvangen!

Deel dit bericht


Link naar bericht

Planetes is het verhaal van een groep mensen die vuilnis uit de ruimte opruimen mer heel veel plaats voor karakterontwikkeling. Maakt dat een goed verhaal? Ik vind van wel, maar als je actie en coole ruimtegevechten zoekt, heb je de verkeerde reeks vast. Maar ik, ik hou wel van onderkoelde sf als solaris of 2001 ofzo...

 

 

En berserk is geweldadig, zeer zeker, maar het is toch vooral het verhaal, het middeleeuwse epos dat me trekt. De driehoeksverhouding tss guts, griffith en casca is erg goed uitgewerkt.

 

Engelse manga is wel aan een inhaalbeweging toe, er worden toch aardig wat goeie nieuwe reeksen opgestart.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Oké dit is nogal mosterd na de maaltijd maar mocht je nog geintresseerd zijn: 

 

Alle reeksen die ik hieronder aanraad zijn Seinen reeksen en (als ik me niet vergis) allemaal reeksen die nog niet genoemd zijn maar absoluut de moeite van het lezen waard zijn. Juist als je op zoek bent naar ietwat meer volwassens.

 

MPD Psycho:  Psychologische thriller met wat sci fi trekjes. Hoog intelligent en zeer duister. Absoluut adults only.

Heads: Een hidden gem deze seinen psychologische horror reeks. Het engste wat ik tot nog toe gelezen heb. Absolute aanrader als je houdt van psychologishe horror.

The Quest for the Missing Girl Ijzersterke psychologisch thriller

Bokurano: Lijkt in het eerste opzicht op een ontzettend cliché mecha reeksje maar vergis je niet. Eén van de meest harde en emotioneel slopende reeksen die ik gelezen heb. 

Tokyo Ghoul: Heeft een hele slechte reputatie gekregen door de abominabele anime adaptatie maar de manga is fantastisch. Een gothisch drama met sterke socio politieke kantjes. 

 

Tot slot, dit is al gezegd maar je vergist je in Berserk. Het begint idd met heel veel actie en weinig plot maar vanaf vol 3 (ongeveer) komt het plot op gang en ontspint zich een drama van Shakesperiaanse proporties. Zonder enige twijfel één van de beste fantasy reeksen die ik gelezen heb. En dan heb ik het niet alleen over manga.

 

Oh en ja Vinland Saga en Planetes zijn absoluut de moeite waard! Vinland Saga vanaf deel 3/4. Planetes vanaf deel 2 waarin de doorlopende verhaallijn wordt geintroduceerd.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Bij Berserk ben ik bang dat ik meer te maken heb met actie, naakt en geweld en minder met een diepgaand verhaal (maar ik zit dus als ik jou begrijp daar fout in?).

 

Nou, dat zou ik van Berserk niet zeggen.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Als je Tezuka goed vindt, dan zal je van hem Ode to Kirohito 2 delen) en Apollo's song (1 dik boek) ook wel kunnen smaken. Dororo (3 deeltjes) is minder "volwassen" maar vind ik toch ook de moeite.

Akira moet je toch 'ns proberen hoor. Bij mij sloeg wel het einde tegen (ondertussen 2x gelezen, 2x zelfde gevoel).

Als je graag ook kortverhaaltjes leest: Black Jack (Tezuka, 17 delen. Wisselend van kwaliteit), Master Keaton (6 delen so far, Urasawa, idem wisselend van kwaliteit).

No.9 (9 delen) heb ik ook graag gelezen, doet wat aan Golden City denken.

Van Urasawa zeker Pluto lezen. In 't begin gaat het wat raar aanvoelen (Astro boy, duh), maar ik garandeer je dat je na 2 delen de overige 6 asap wil uitlezen.

Ikigami (10 delen) is niet slecht, maar ik had er meer van verwacht.

 

Nausicäa heb ik na 2 delen verkocht (en dat is zeldzaam bij mij).

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ode aan Kirihito was het eerste wat ik van Tezuka las, maar gek genoeg was ik er toen niet wild van.

Het was pas met MW dat ik voor Tezuka viel.

Maar zijn topwerk blijft Boeddha.

Deel dit bericht


Link naar bericht

mja, tezuka, urasawa, taniguchi, allemaal goed en wel, maar zijn zoveel toffe, hedendaagse manga's.

Die zou ik aanraden.

 

Momenteel ben ik wild van Goodnight punpun, a silent voice, wolfsmund en i am a hero.

Ook de bundelingen van Chi's sweet home lees ik zeer gretig.

Langere reeksen die ik volg zijn dorohedoro en Knights of sidonia.

Ik zag dat ook er in het najaar bundelingen van blame staan gepland, die ga ik ook zeker volgen!

Deel dit bericht


Link naar bericht

mja, tezuka, urasawa, taniguchi, allemaal goed en wel, maar zijn zoveel toffe, hedendaagse manga's.

Die zou ik aanraden.

 

Zoals MPD Psycho, Heads, Bokurano en Tokyo Ghoul? :P

Deel dit bericht


Link naar bericht

MPD interesseert me wel, maar onvindbaar of erg in het engels.

Heads ken ik niet

Bokurano eens 5 hoofdstukken gelezen, maar niet goed bevonden, ik denk dat ik te weinig geduld had, moet ik zeker eens opnieuw proberen

Tokyo Ghoul staat al een tijdje op mijn to try list.

 

Weet je wat me een ook een toffe nieuwe reeks lijkt? One punch man!

Deel dit bericht


Link naar bericht

In Worlds End noch MPD, noch Heads, noch Bokurano, Tokyo Ghoul enkel delen 4&5. En ik blader toch altijd graag 'ns vooraleer ik iets koop. Vinland Saga stoot het formaat me echt af. Een manga wordt nu net gekenmerkt door klein formaat, makkelijk mee te nemen. VS is net het tegenovergestelde.

Deel dit bericht


Link naar bericht

manga heeft als voordeel dat werkelijk alles op het net te (voor) lezen is. miskopen achteraf (want daar gaan we toch vanuit) zijn praktisch uitgesloten.

de omnibussen van VS zijn wat groter, maar zeker niet zwaar in gewicht, maar 't is qua formaat zeker een buitenbeentje.

Deel dit bericht


Link naar bericht

MPD interesseert me wel, maar onvindbaar of erg in het engels.

Heads ken ik niet

Bokurano eens 5 hoofdstukken gelezen, maar niet goed bevonden, ik denk dat ik te weinig geduld had, moet ik zeker eens opnieuw proberen

Tokyo Ghoul staat al een tijdje op mijn to try list.

 

Weet je wat me een ook een toffe nieuwe reeks lijkt? One punch man!

 

MPD is fantastisch! (lees  mijn klare taal als je meer wil weten) en de deeltjes 1 - 10 zijn wel te vinden maar prijzig dat geef ik toe.

 

Heads is niet gelicensenseerd in het Engels dus niet interessant voor jou maar misschien wel voor Paul

 

Wat Bokurano betreft is mijn advies simpelweg: lees t/m chapter 9. In ch7 wordt nml de grote twist onthuld en de twee chapters daarna geven aan waar de reeks wereklijk om draait. Als je dan nog niet zelfs maar een beetje ge-intrigeerd bent is het niks voor jou maar het zou me verbazen. Bokurano is nml zowel diep filosofische sci fi als een keihard en zwaar emotioneel drama. Met andere woorden: echt iets voor jou lijkt mij zo

Deel dit bericht


Link naar bericht

Zojuist Monster 1 uitgelezen, wat een prachtige manga. Nu delen 2 tm 8 besteld en dan wachten tot Juli op deel 9 van the perfect editions.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...