Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Log in om dit te volgen  
Yncke

[De Finale] Cover 36 Vs Cover 8

  

74 leden hebben gestemd

  1. 1. Welke cover vind jij de 'beste'?Recommended Posts

Finale.png


Het is zover! Meer dan vierduizend stemmen hebben bepaald dat deze twee covers het in de finale tegen elkaar opnemen. Nog een laatste keer vragen we u om in dit toernooi uw stem uit te brengen.

Welke van deze twee covers vind jij de beste, leukste, mooiste, enz...?

Stemmen kan 7 dagen lang, daarna gaat de poll dicht.
Zeg wat je stemt en waarom, of niet. De bedoeling van een toernooi is naast een winnaar kiezen, ook discussie en fun.

De winnaar mag zich van de Getekende Reep de beste cover van de 21ste eeuw noemen.

A
post-585-0-00933600-1477517161.jpg

Deze cover heeft alles wat je van een piratenstrip kan verwachten: een scheepswrak, een bootje met een lichtje dat er naartoe vaart, etc.
De cover nodigt zo uit om dat boek vast te nemen en te beginnen lezen: wat zit er in dat wrak, een schat misschien?

SPeeDy

B

post-585-0-19162100-1477306854.jpg

Dit is alvast mijn eerste keuze. Beperkte sterke kleuren ( blauw - rood ), één duidelijke leesrichting van linksboven naar rechtsonder. Letterlijk trapsgewijs naar beneden. Eén centraal beeld van een ongelooflijk knap meisje - in minimalistische pennentrekken getekend. Zij is omringd door een groot zwarte leegte die bij nader inzicht allemaal monsters zijn. Ragfijn en übergedetailleerd getekend. Die Jeroen Bosch-monsters tonen hun tanden maar blijven op afstand, doodsbang van de vastberadenheid van het meisje/heks/whatever. Enorm intrigerend en vooral beeldschoon.

Kool Thing

Deel dit bericht


Link naar bericht

Moeilijkere keuze dan ik eerst had verwacht

Allebei straalt er een dreiging van af. Bij beeldschoon de monsters naast de trap, bij long john silver een stille dreiging van de groene jungle.

De stijl is ook niet vergelijkbaar, de ene meer een klare lijn de ander meer een pastel.

Als ik op de afgebeelde dames moet afgaan dan is beeldschoon winnaar, maar ook de misterieuse dame op de plecht van de roeiboot bekoord.

Tja, dan maar puur op gevoel afgaan en kies ik toch voor Long John Silver, maar met pijn in mijn hart want ik vindt beeldschoon een fantastische voorkant en strip.

Deel dit bericht


Link naar bericht

A is prachtig !  Het mysterie en avontuur dat de cover belooft... De illustratie zelf is om in te kaderen.

 

In al mijn subjectiviteit vind ik dat B veel te hoog is geëindigd.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik wacht de bespreking van Stuvio af :ph34r:

 

 

Ik wilde niet reageren, maar als ze erom vragen..

 

Ik begin bij B.

 

B is een plaatje waarin de stijlen botsen. De grote, onrealistische ogen, de pronte borstjes, het onrealistische stappen (twee tredes nemen met een laken tussen je benen en je hoofd quasi in de lucht?) en het wapperende laken steken fel af tegen de eerder dichtgemetste achtergrond van monsters wiens ogen als enige referentiepunt kunnen dienen. Je kan hierin de naïviteit van het meisje t.o.v. de duistere kelder zien, maar ik vind het slordig, goedkoop en eerlijk gezegd steeds slechter overkomen als cover. Je gaat heel erg letten op de techniek.

 

A, daarentegen, is een tamelijk cliché-matige cover in een klassieke opbouw. Het is iets wat je zo zou kunnen aantreffen in een Disney-setting en laat dat ook net zijn charme zijn. De cover zuigt je binnen, katapulteert je naar je jongere jaren en de mistige, piekerige en ietwat vuile lijnen laten je dat woud bijna horen. Het kraken van de masten, het klotsende water, het zachte gehijg van een geboeide vrouw op de boeg van je bootje. De tekenstijl, het kleurgebruik en alle andere dingen tellen niet meer, omdat je zo wordt ingekapseld door de sfeer en datgene wat er te zien valt..

Het is plaatje zoals er duizend in een dozijn zitten, maar dit plaatje springt zelfs daar nog bovenuit. Geen twijfel mogelijk, als je't mij vraagt.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik ga voor B. A is op zich wel mooi getekend, maar het gaat om het geheel, en dan vind ik dat er te weinig is nagedacht over de plaatsing van de letters. Ik zie een paar tangens tussen de letters/logo en de achterliggende tekening en dat stoort me teveel om het een goeie cover te vinden.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik blijf voor B gaan. Het was een impulskeuze omdat deze cover me ook de strip had doen kopen. En dat is net de bedoeling van een cover. Maar hoe meer ik er naar kijk, hoe sterker ik B vind. Die monsters zijn de max. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

ook A het is dat me verteld is dat het einde van het verhaal tegen valt anders had ik hem zeker gekocht.

 

Dat vond ik niet denk ik, want anders had ik het me zo wel herinnerd. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het me het einde dus niet echt herinner en ik dit vierluik dus dringend 'ns moet herlezen.

Maar dat doet er hier niet toe, het gaat om de cover.

 

En ik ga wat onorthodox doen: ik sta volledig achter cover A, maar cover B was ook één van mijn mogelijke inzendingen. Ik heb het dus zelf erg moeilijk om een keuze te maken. Dat gedoe over "omdat het een naakte vrouw is" vind ik niet terecht. Als ze ze niet naakt hadden getekend was dit nog een topcover geweest. Die naaktheid speelt ook wel een functionele rol in het verhaal (gezever gezever, functioneel naakt :e007: ).

Conclusie: ik ga zelf nu eens niet mee stemmen en laat de uitslag dus volledig in handen van de mederepers. Tenzij Kool Thing voor A stemt, dan zal ik voor B stemmen :e012: .  

Deel dit bericht


Link naar bericht

Na zorgvuldig de analyse van Stuvio bestudeerd te hebben kies ik voor A.

 

Afscheid genomen van het jonge naakte meisje met onduidelijke bestemming? :e007:

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik koos voor B, de monsters zijn leuk en een uitstekend idee al is het vrouwtje wat slecht verwerkt. Ze heeft duidelijk een rok vast maar loopt daarentegen naakt rond met een soort doek, tenzij het een referentie heeft in de strip is dat toch een grote fout. De layout en tekenfilm achtig 3D effect van cover A vind ik net iets minder al is het ook een goeie cover.

 

2 kandidaten die ik niet had verwacht.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

×