Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Log in om dit te volgen  
esteban²

HE-MAN and The Masters of the Universe (DC)

Recommended Posts

image.thumb.png.d5220a8977c9563cb6ce05123f77e68f.png

 

Nog mensen die deze reeks kennen en/of volg(d)en? :)  Ik ben absoluut geen fan van de typische Amerikaanse Comics, die schreeuwerige actie-tekeningen en vrij herkenbare superhelden-stijl zijn gewoon vaak mijn ding niet.  Maar deze HE-MAN bundelingen heb ik in de laatste jaren dan toch allemaal aangekocht.  Ik kon er niet aan weerstaan, immens grote fan van geweest als kind.  En absoluut niet beklaagd.  Wat een nostalgie!  Dit is mijn jeugd in moderne stripvorm en, zonder er effectief al één gelezen te hebben, sla ik ze regelmatig eens open om naar de prentjes te kijken.  Wat ik helemaal fantastisch vind, is het feit dat veel speelgoed (80s) er in verwerkt zit, toen ik bijvoorbeeld Spydor zag verschijnen zat ik met een big smile ...

 


image.png.e53b747c31570b86ddd4a45710a7eeb0.png

 

In ieder geval een aanrader voor élke fan. ;)

Bundelingen tot nu toe :

* HE-MAN and The Masters of the Universe VOL 1
* HE-MAN and The Masters of the Universe VOL 2 : Origins of Eternia
* HE-MAN and The Masters of the Universe VOL 3
* DC Universe VS. The Masters of the Universe
* HE-MAN and The Masters of the Universe VOL 4 : What Lies Within
* HE-MAN and The Masters of the Universe VOL 5 : The Blood of Grayskull
* HE-MAN : The Eternity War VOL 1
* HE-MAN : The Eternity War VOL 2


Deze horen allemaal bij elkaar.  The Eternity War uitgaves betekenden het einde en sloten het geheel af.  Maar toen begon wel HE-MAN VS THUNDERCATS, een dubbele dosis nostalgie dus. :D Geen idee of hier al een VOL 1 (bundeling) van verschenen is.

 

image.thumb.png.df957fb54111755b0120b7ba43c85465.png

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dark Horse heeft bundels uitgegeven van de minicomics die vroeger bij de poppen zaten. Als je dan toch je jeugd wil herbeleven.. ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht

I know. :)  En nog veel meer zelfs.  Zelf heb ik momenteel enkel nog maar de luxe versie van The Art of He-Man and The Masters of the Universe.  Wat een prachtige editie is voor fans.  Maar de rest komt er ook nog wel, ooit.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik heb alle Dark Horse uitgaves. Een voor een prachtige boeken!
De DC trades heb ik ook allemaal gelezen. Leuke verhalen. Geen waw, maar dat hoeft niet, jeugdsentiment! ;-)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Vooral dat laatste is bij mij van tel. Benieuwd of de nieuwe filmversie (die al tien jaar op en af springt) het verhaal van de nieuwe comics zou volgen in zekere mate ...

Deel dit bericht


Link naar bericht

Heb je die effectief gezien? Een ware marteling. Sommige fanfilms zijn zo slecht of fout dat zeg net enorm leuk worden, maar deze ...

 

 

 

Ik hoop in ieder geval dat er niet aan gedacht werd om de crossover-mogelijkheid te benutten, waarbij HE-MAN DC SuperHeroes ontmoet. Ugh. En hopelijk beter dan de toch wel heel matige DC verfilming van de laatste jaren. One can hope.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Nooit fan van geweest.  Zelfs al kind kon ik al niet slikken wat ze met dat universum gedaan hadden ... :) 

Deel dit bericht


Link naar bericht

 

7 uren geleden, Spawn999 zei:

Poeh jeugdsentiment :) Misschien is Conan ook wat voor je. He-man was daarvan afgeleid ;)

 

Conan is niet echt helemaal mijn ding, met uitzondering van de films die deel uitmaken van mijn jeugd.  Maar in principe heb ik daar ook weinig mee.

Wat het afgeleide betreft.  Ja en neen.  Enfin, er bestaat in ieder geval een beetje discussie rond in hoeverre. :) Het was rumor, tot voor kort. Er staan wel wat 'valse feiten' op het wereldwijde web te lezen daaromtrent.  Zoals het verhaal dat Mattel de rechten voor speelgoed van Conan (film) niet kreeg en dit als antwoord gaf.  Maar niets wijst daar op en de data van beide projecten lopen ook helemaal niet samen.  En voor sommigen is het feit dat HE-MAN een barbaar was al genoeg.  Conclusies die wat mij betreft onterecht getrokken worden.  En van de Conan voor de film, wel ...

In The Art of He-Man and the Masters of the Universe, het ultieme naslagwerk, staat haarfijn uitgelegd hoe HE-MAN is ontstaan.  Als fan wel een ontnuchtering, de hoofdreden laat weinig aan de fantasie over en is puur commercieel.  Dat weet je ergens wel natuurlijk, maar zo zwart op wit al die inside documenten lezen, dat maakt de magie toch wel heel berekend en cijfergericht.  Eigenlijk beperkt de Conan-verwijzing zich tot de broek van HE-MAN, zoals letterlijk staat te lezen.  In het boek, waar zowat alle betrokkenen vol overgave aan meegewerkt hebben, zijn ze daar allemaal heel open en eerlijk over.  Verder is hij minstens evenveel Frazetta en Flash Gordon, dat zijn zowat de referenties van Mark Taylor, hij creëerde Vikor, de eerste HE-MAN.  (die onvermijdelijk wat aan Conan doet denken) Ze wilden ook hard inzetten op het Sci-Fi gehalte bij deze barbaar, dat kwam mede door de populariteit van Star Wars.  Mattel had Star Wars namelijk aan zich voorbij laten gaan. 

Enfin, misschien heb je het boek zélf wel? :)  In ieder geval dé absolute must-have bij uitstek als fan.  'k Ben er zowaar een klein beetje verliefd op.  Die luxe-uitvoering is fenomenaal. 

 

@acor - Inderdaad, een gedrocht van een film.  Het gekke is dan nog dat deze onder de fans met veel enthousiasme onthaald werd.  Ik heb wel respect voor het idee op zich en het vele werk dat daar door een gigantisch team aan te pas gekomen is, maar het eindresultaat?  Ugh.  Té fout.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Haha leuk om te lezen :), neuh ik ken de details niet. Ik dacht dat Mattel de rechten van Conan had om een speelgoedlijn van Conan op te zetten en daar van af zagen gezien de hoeveelheid geweld en bloot in de film. En daar voor in de plaats met He-Man kwamen. Ik ben er mee op gegroeid met het speelgoed :) en daarna kwam Mask en Transformers en GI Joe enz....

 

Memories :)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Neen, dat verhaal klopt dus niet helemaal. :) Maar is wel Online terug te vinden, begrijpelijk dus. Wat GI Joe betreft, tussen mij en mijn neven was er grote rivaliteit op dat vlak. OF je was voor HE-MAN óf je was voor JOE. :D Geen tussenweg. Later zou dat opnieuw gebeuren met Sega óf Nintendo. Kids!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Een oude jeugdsentiment van mij! :) Wat ik vroeger helemaal top vond, was toen ik He-Man samen met She-ra zag in een film. Alhoewel ik het in het Duits heb gezien, dus als kind verzinde ik maar mijn eigen dialogen erbij. :D

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...