Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Hollywood

Music for Life- Stripveiling

Recommended Posts

 

Ikzelf ben een fervent stripverzamelaar, maar tevens coach van een rolstoelbasketbalploeg te Zedelgem (West-vlaanderen), zowel jongeren als volwassen. Wij zijn net als vorig jaar geselecteerd door "de warmste week" om acties te mogen registreren. 

link: https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/sint-jan-zedelgem-lions-vzw 

 

Ons doel is het aankopen van nieuwe rolstoeltjes en het inrichten van een fitness ruimte voor mensen met een beperking. Dergelijke zaken kosten een smak geld en op vadertje staat moeten wij helaas niet rekenen. Dus moet het van sponsors en giften komen. Vorig jaar kregen we een mooi beeldfragment in "Iedereen beroemd" met rolstoelbaskettertje Lowie.  

link: https://www.een.be/video/iedereen-beroemd/komaan-lowie 

Hierdoor werden veel acties ondernomen bij musicforlife. Dit jaar komen wij nergens in de spotlight en blijven de acties achterwege. Wat jammer is.

 

Mijn idee was nu om een veiling te organiseren, en enkele originele tekeningen te kunnen veilen. Mijn eerste idee was om er enkele uit eigen collectie te veilen. Maar bij deze probeer ik eerst een kleine oproep te doen naar de striptekenaars, ik heb echter geen idee of er wel degelijk tekenaars dit forum lezen en of ze ook bereidwillig zullen zijn om een tekening te willen maken voor dit goede doel. Het is een wilde gok. Het enige wat wij in return kunnen doen, is een openbare dankjewel en naamsvermelding via de registratie op de warmste week, en via de eventuele veiling. Nogmaals indien ik dit niet mag plaatsen Peter, dan mag het uiteraard worden verwijderd. Alvast bedankt om dit na te lezen.

 

Davy Van Heerswynghels,

coach dienstenaanhuis

Lions Zedelgem

Deel dit bericht


Link naar bericht
2 uren geleden, Kristof Berte zei:

Zie PB

Bedankt Kristof! Verzamelaars die een geste willen doen mag natuurlijk altijd :e002: . Alle kleine dingen helpen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

De eerste staat erop, hopelijk volgen er snel nog enkele, maar daar heb ik nog wat extra hulp voor nodig :e002: (zie topic veiling)

Deel dit bericht


Link naar bericht
45 minuten geleden, Hollywood zei:

Even terug in de kijker plaatsen. 

Nieuwe aanvulling, zie topic veiling

Je mag de link naar de veiling hier vast ook wel plaatsen (bij wijze van uitzondering; vanwege het liefdadige karakter).

Deel dit bericht


Link naar bericht

Je inzet is bewonderingswaardig, @Hollywood.  Mooie bijdrages van de tekenaars tot dusver, hartverwarmend ook.  Veel succes met de actie(s).

Zelf heb ik een heel bescheiden bedrag geschonken, ik koos echter voor Time for Lyme om voor de hand liggende redenen.  Helaas kan ik niet meebieden op de kunstwerkjes.  'k Ga wel nog 't jaarlijks item aankopen, een kerstbal blijkbaar.  Alle beetjes helpen, denk ik dan.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Beste Esteban bedankt voor uw reactie. Alles is vrijblijvend :e002: , en er zijn heel veel goeie doelen. Uiteraard is iedereen wel ergens nauw aan verbonden. Ik had gehoopt toen ik er mee startte op een tekening of 3, inclusief de mijne. Ik ben er nu al over maar ik ben nog heel wat verwachtende komende week. Zou wel eens op een tekening of 15 kunnen eindigen :e012: . Komt er vrijdag eveneens in de krant van west-vlaanderen een artikel met foto, en dan is het aan de verzamelaars om hun goed hart te laten zien :e012: wordt vervolgd

Deel dit bericht


Link naar bericht

Indien ik werkte met een veiling met tijdslimiet zoals catawiki en dergelijke, komen ze weer af met een 10% commissiekost. Vind ik dan jammer als het geld voor een goed doel is. Mijn enigste en makkelijkste oplossing was 2dehands, gezien ik dit zelf al jaren gebruik. De veiling eindigt voor mij 21/12 om 0u. Biedingen hierna wordt geen rekening mee gehouden. Ik moet ergens een lijn trekken. Op de meeste tekeningen zit wel een minimumprijs. Alleen al uit respect voor de tekenaar wil ik hun tekeningen niet aan 1 euro verkopen. Vandaar ook dat op de laatste secondes bieden geen zin heeft als het die minimumprijs niet haalt. Vanzelfsprekend geef ik deze niet overal mee. Ik stuur de tekeningen bij een te laag bedrag liever terug naar de tekenaars.  Niet dat die prijzen zo hoog liggen, maar biedingen van 10 euro vind ik voor sommige werken echt veel te laag.

Alles kan afgehaald of verzonden worden na afspraak uiteraard. 

Uiteindelijk zit er op 2dehands geen tijdslimiet, maar ik moet het bedrag ten laatste 23/12 naar studio brussel overmaken. Dus moest er een einddatum worden voorzien. Waarschijnlijk zal ik dit ook tevens allemaal mogen voorschieten natuurlijk.

Je moet er toch verdikke veel voor over hebben, want er komt veel bij kijken. Maar zo grootschalig had ik het natuurlijk ook niet verwacht. Er komen normaal nog een 8-tal tekeningen bij. Ik hoop echt dat ik op een mooi resultaat kan rekenen, want aan de tekenaars ligt het zeker niet. Daar sta ik werkelijk "paf" van :e002:

Toch nog even meegeven 1 rolstoeltje kost 3500 euro :e008:

Deel dit bericht


Link naar bericht

Indien de minimumprijs niet werd gehaald, en dit zal ik daags of 2daags ( oudercontacten als leerkracht) nadien bij de advertenties plaatsen, kan er nog altijd onderhandeld worden. Liever dat het iets opbrengt uiteraard, en dat willen de tekenaars ook, dan dat ik iets moet terugsturen. Het is nu ook niet zo dat die prijzen zo hoog liggen :e012:

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik ga't in 't oog houden. Mocht 't nog binnen mijn budget vallen, wil'k er zeker eentje van. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe tekenaars. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...