Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Bonte

"Verstript verleden" Wedstrijd striptekenen inschrijven tot 15 maart 2019

Recommended Posts

https://www.klm-mra.be/D7t/nl/content/verstript-verleden-wedstrijd-striptekenen-leerlingen-middelbaar-onderwijs

 

"Verstript verleden" Wedstrijd striptekenen voor leerlingen van het middelbaar onderwijs

 

Een originele kijk op de twee Wereldoorlogen...

 

Historische strips zijn van oudsher een populair medium om het verleden te verbeelden. Daarom organiseert het War Heritage Institute, als referentieinstelling voor het militair erfgoed en de herinnering, een wedstrijd striptekenen voor leerlingen van het middelbaar onderwijs.
Deze wedstrijd wordt sinds 2014 in Frankrijk georganiseerd door het Office national des anciens combattants et victimes de guerre (ONACVG).
In 2017 contacteerde de ONACVG, in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, het Belgische WHI en de Duitse Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge met de bedoeling de wedstrijd ook in deze beide landen te organiseren.

 

Wie kan deelnemen?

 

De wedstrijd staat open voor groepen (schoolklassen, jeugdbewegingen, buitenschoolse opvang, enz) van minimum 4 personen, maar ook voor individuele deelnemers van 13 tot 21 jaar (alleen of in groepen van maximum 3 deelnemers).

 

Waarom deze wedstrijd?

 

De bedoeling van deze wedstrijd is de reflectie rond een historisch thema op een creatieve manier te stimuleren.

Link met 1918-2018.

 

De wedstrijd "Verstript verleden" gaat op 1 oktober 2018 van start. Personen die aan de wedstrijd wensen deel te nemen, dienen hun naam, voornaam, volledig adres op te geven, samen met de categorie waarvoor ze zich willen inschrijven (vrij of groep) en het aantal deelnemers, via e-mail reservatie@whi.be voor vrijdag 15 maart 2019.  

Alle inzendingen moeten ons voor 27 mei 2019 hebben bereikt. Een gespecialiseerde jury samengesteld uit leden met uiteenlopende professionele achtergronden zal in juni 2019 samenkomen om de prijzen toe te kennen. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in het Koninklijk Legermuseum (Brussel) in november 2019.

 

" NA DE OORLOG: HEROPBOUWEN", een gepast thema voor 2018.

 

In 2018 zal het einde van de Eerste Wereldoorlog uitgebreid worden herdacht. In die context werd gekozen voor het thema "Na de oorlog: heropbouwen". Aan de deelnemers om dit onderwerp, voor zover gelinkt aan de twee Wereldoorlogen, vrij vorm te geven. Het verhaal hoeft zich echter niet te situeren tijdens het conflict; het kan zich uiteraard ook na de oorlog afspelen.

 

Meer informatie

 

Elke deelnemer die zich voor 15 maart 2019 via reservatie@whi.be inschrijft, ontvangt het wedstrijdreglement, een gedetailleerde beschrijving en thematische pedagogische fiches.   


Verder nog vragen? Stel ze via: reservatie@warheritage.be

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...