Ga naar inhoud

Croisiere de la BD


Ambreville

Recommended Posts

1 uur terug, SPeeDy zei:

Dus gemoedelijk, geen rijen, tijd voor een gezellige babbel? Kortom: aanrader?

Euh Neen. Blijf daar weg. Ware hel. Je kan niet eens rustig een wandelingetje in het bos maken op zee... ;)

 

Het grote verschil is dat in een normaal festival je naar toe gaat om tekenaars te zien en tekenaars gaan er naar toe om hun boeken enigszins te promoten. Beide groepen ontmoeten elkaar in een wachtrij waar de fans de stress hebben om al hun favoriete tekenaars te doen, en de tekenaars  van de organisatie stress hebben om zo veel mogelijk fans te bedienen. Daarbij heb je nog de dedi-jagers die eigenlijk zelden fan zijn maar gaan voor de jacht en daar vaak iets te veel voor gaan doen.

Hier ligt dat hellemaal anders. Door het systeem weet je op voorhand dat je al je tekeningen gaat hebben. Er zijn voldoende dedi-sessies voorzien. Tijdens die sessies ben je met 40 man voor 14 tekenaars (15 met Mevrouw Calderon erbij). Je zit in een ruime zaal aan ronde tafels en leutert er lustig op los met de tekenaars. Er is veel tijd en er wordt gepraat over de meest diverse onderwerpen. Xavier over hoe hij elke maand naar Hermann ging om zijn platen te laten keuren, Jeremy over de relatie met zijn vader, Delaby en zijn ontzag voor Jodo, Salomone over de nieuwe strip die hij maakt met Zidrou, Calderon over de Boys-serie op Prime. Hij wist niet dat daar comics van waren,... en ga zo maar verder. Je hebt andere activiteiten, je eet samen,... De eerste dag belandde ik 's avonds op het bovendek met Saverio Tenuta en Jaime Calderon en waren we met wat cocktails erbij in drie talen bezig over festivals en hoe zij dat gejaag zien. Met Jim en Rosinski in de cocktail bar op dek vijf beland. Dat doe je normaal nooit in een festival. Dus ja, het was beter, anders, leuker, intenser, persoonlijker en met meer cocktails dan wat ik ooit heb meegemaakt op stripgebied. 

Enig minpunt was Gibrat die de boot gemist had vanwege problemen met zijn papieren. Dat is netjes opgelost door van iedereen een boek te vragen die door Gibrat in zijn atelier gededicaceerd zal worden. En hij komt zowiezo mee voor de volgende in mei.

 

 

2019-10-31_181819.jpg

 

Jim, marieke op iets meer dan A3.

 

 

 

Link naar reactie

2019-10-31_183323.thumb.jpg.dfe459d692845d74b487143fa4eb6ece.jpg

 

Jérémy. Jodorowsky als alchimist. Indrukwekkende uiteenzetting over Philippe Delaby, zijn vader en Jodorowsky. Jodo is blijkbaar het type scenarist dat als hij een idee heeft dit onmiddelijk wil bespreken met zijn tekenaar. 24x7 dus ook gerust om drie uur in de nacht. 

In Heliopolis drie wou Jodo een scene om aan te tonen hoe hongerig de Franse soldaten waren. Hij wou ze koeienstront laten eten om dit aan te tonen. Dat idee heeft Jeremy hem toch uit het hoofd gepraat gekregen.

Btw. de cover van Heliopolis 4 is gemaakt in goud. Indrukwekkend om te zien. Jeremy gaat het filmpje nog posten.

 

 

 

Link naar reactie

2019-10-31_183632.thumb.jpg.e91ae6346b1f240b0feb4c8efedbd3d7.jpg

 

Christopher. Een ontdekking. Ik geloof in het Nederlands dat enkel het Bob Dylan boek met een bijdrage van hem uit is. Heel sympathieke kerel met een passie voor muziek. In Barcelona is hij van boord gegaan om wat pinten te pakken met Ruben Pellejero. Toen hij terugkwam had hij een aantal gesigneerde prints bij van Corto.

 

 

 

 

Link naar reactie

2019-10-31_191317.thumb.jpg.eaaf627e4c9eca38601a23ff7659cb28.jpg2019-10-31_183951.thumb.jpg.db86a9c9a96651ee48f1e3ddf687388e.jpg

 

Paul Salomone over zijn kunsten en pluimen in het gat. Deel 1 van de engelsman werd bv. in een heel andere techniek getekend dan de rest die rechtstreeks met rotring zijn getekend. Ook een leuke uiteenzetting over zijn reis naar india om research te doen voor het nieuwe boek dat hij samen met Zidrou maakt. Hij heeft daar prachtige schetsen en karakterstudies van laten zien, maar die mochten dus niet gefotografeerd worden.

 

 

 

Link naar reactie

2019-10-31_190526.thumb.jpg.b3f3ad737dc7ce298162675a14900777.jpg

 

Meyer zat in de problemen met de de promotie van Undertaker 5 in Saint-Malo. In Barcelona is hij aan boord gekomen met een stapel albums van deel 5, wat pas drie dagen later uitkwam, om te signeren.

Hij heeft 20 jaar in Luik gewoond en heeft nog altijd een huis in Luik.  Eens komen signeren zit er dan wel nog eens in.

 

 

 

Link naar reactie
2 uren geleden, Tweetie zei:

Is dit die bravere tekening waar je het over had? 

Neen gewoon een Dédi. Die met die stewardes. Hij had een pak originelen bij. Ook veel mooie platen. De meeste illustraties waren wel ofwel vliegtuigen, ofwel iets in combo met een naakte, vrij mollige Angela.

 

Btw. Cruise 2 zal van 6 tot 9 mei 2020 zijn. 

Het is wel allemaal eentalig frans. Behalve het schip dan, dat is meertalig Engels/Frans/Russisch.

 

 

 

 

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...