Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
niemand

Ed Brubaker

Recommended Posts

Normaal gezien ga ik mijn preorder vd single issues oppikken op Antwerp Convention en dan zal ik de serie nog eens herlezen.

 

 

Ik vond het eerste deel v Winter Soldier niet echt goed, de tekeningen waren heel chaotisch. Zijn die andere trades beter (en heb je de eerste trade nodig om te kunnen volgen)?

Deel dit bericht


Link naar bericht

:e006:  Deel 14 van Fatale is met twee weken uitgesteld. Het zal dus niet voor op de Antwerp Convention zijn. :e001:

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE BOOK FOUR: PRAY FOR RAIN (Image).

 

Iets wat we momenteel niet moeten doen, bidden om regen. :-)

 

Deze gaat terug naar de jaren negentig, de grunge periode met de band AMSTERDAM. Jane Doe doet die gasten hun koppen rond tollen dat het niet mooi meer is. Er is ook een serial killer deze keer en de Lovecraft begint nu goed door te sijpelen. Schitterend!

 

Van DEATH CHASES ME, THE DEVIL'S BUSINESS en WEST OF HELL kan ik me weeral niet veel meer herinneren, maar dit deed niks af aan het leesplezier dat ik hier aan beleefde. Ik heb de indruk dat dit steeds beter wordt. This is fucking good shit, if you ask me!!!

 

Ik heb daar niet veel aan toe te voegen. :)

Inderdaad weer zeer goed en heel sfeervol.

Deel dit bericht


Link naar bericht

heb eigenlijk alleen criminal. komen daar nog delen van? en als ik een andere reeks wil? met wat do eik dan best?

Deel dit bericht


Link naar bericht

heb eigenlijk alleen criminal. komen daar nog delen van? en als ik een andere reeks wil? met wat do eik dan best?

 

Voorlopig nog niet denk ik aangezien ze Brubaker/Phillips telkens maar aan één project tegelijk samen kunnen werken. Na Fatale dus The Fade Out... misschien daarna weer een verhaal in de Criminal reeks...

 

Wat verder de moeite is?

- Incognito (Icon)

- Sleeper (Vertigo)

- Fatale (Image)

- The Scene of the Crime (Image)

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE (de eerste vijf singles).

 

"I agree with what you say about suggestion as the highest form of horror-presentation. The basis of all true cosmic horror is always violation of the order of nature, and the profoundest violations are always the least concrete and describable."

-H.P. Lovecraft in een brief aan Robert E. Howard-

 

De Lovecraft in Fatale is waarom dit mij aansprak in the first place. De andere zaken van Brubaker lees ik ook graag hoor, maar dit is zijn eerste project dat me zo nauw aan het hart ligt. Vanwege Lovecraft dus...

 

Deze vijf nummers zijn wat in trade uitkwam als DEATH CHASES ME, welke ik reeds las kort nadat die verscheen. Maar singles zijn anders dan trades, ze lezen ook anders. Zelfs al lees je ze na elkaar, zonder telkens een maand ertussen. Bovendien heb ik de vreemde neiging om comics die ik echt zie zitten zowel in singles als in trades te kopen. Ik begrijp het ook niet helemaal... Toen ik deze namiddag richting Gent reed, was ik niet van plan om deze dingen te kopen, alle tweeentwintig die reeds verschenen zijn.

 

Voila, na hier weer een deel van mijn levensverhaal verteld te hebben, wil ik nog melden hoe GOED deze vijf comics zijn. Sommigen zijn blijkbaar van het zelfde gedacht, want mijn nummer een is al een vijfde druk! :)

 

Soundtrack:

-Black Label Society: The Blessed Hellride

-Grave: Necropsy

post-503-0-30557000-1402090956_thumb.jpeg

post-503-0-10115000-1402091000_thumb.jpeg

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE (de singles van zes t.e.m. tien).

 

"For we are but insignificant gnats in the cold face of the universe." :)

-Uit Fatale #acht-

 

"If you just saw her across a room or even met her in passing you wouldn't think she was a femme fatale. You wouldn't think she was dangerous at all. You would think she was a girl next door, the kind that parents would love to meet. After a time you begin to recognize her for an exotic, beckoning enigma. She was a Sunday school teacher in garters with long dark hair, and hungry eyes, staying over until five A.M. and sitting in the pews by nine. She was a heathen missionary, a barbarian priestess. You bowed before her temple before realizing it was built on sand. Songs are about her, movies that you never noticed before make you smile, but you begin to learn. She is dangerous. She has poisoned the fountain in your heart, leaving only bitterness. You become someone else for her, and she was never what she seemed. In the end the only person you hate more than her is yourself."

-Brief van John Cleaver uit Fatale #acht-

 

"In Lovecraft's universe, Christian morality is a human delusion; his supernatural beings, the Old Ones are in Lovecraft's words "free and wild and beyond good and evil.""

-Uit het artikel van Jess Nevins in Fatale #tien-

 

De extra's in de singles zijn ook iets wat ik soms mis in de trades. In Fatale zijn ze het lezen waard, vandaar deze quotes.

 

Deze vijf comics zijn THE DEVIL'S BUSINESS, de tweede trade. De vorige vijf waren al goed, deze vind ik nog wat beter. Misschien omdat het zich in het LA van de seventies afspeelt, meer bepaald in het zotte Hollywood met een whacko cultus en verloren gelopen would-be acteurs en dergelijke. Great stuff!

 

Soundtrack:

-Mount Salem: Endless

-Immolation: Close To A World Below

-King Diamond: Voodoo

post-503-0-29619700-1402103447_thumb.jpeg

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE (elf, twaalf, dertien, veertien).

 

De vier op zichzelf staande verhaaltjes. THE CASE OF ALFRED RAVENSCROFT, A LOVELY SORT OF DEATH, DOWN THE DARKEST TRAIL en JUST A CHANCE AWAY. Een leuke manier om nog wat meer te vertellen over Jo of vrouwen zoals zij. Voor mij persoonlijk hadden het er nog enkele meer mogen zijn, ik lees dit graag. Op zichzelf staande verhaaltjes, maar toch met verwijzingen erin naar de rest en naar elkaar.

 

Zou Jo iets te maken hebben met de dood van Robert E. Howard in Cross Plains, Texas in negentienhonderdzesendertig? Ik ben niet zeker of Brubaker het zo bedoelde, maar ik vind het toch een geestig detail in #elf, de verwijzing naar plaats en jaar.

 

Prachtig hoe dit allemaal verwijst naar oude pulp! Misdaad, de middeleeuwen, western en oorlog. Ik vind dit schitterend hoe Brubaker hier subtiel genres door elkaar gebruikt op een eenvoudige en overzichtelijke manier. Chapeau!

 

In trade is dit WEST OF HELL.

 

Soundtrack:

-Samael: Solar Soul

-Planet Rain: The Fundamental Principles

post-503-0-19516300-1402155236_thumb.jpeg

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE (#vijftien t.e.m. negentien).

 

In #achttien staat een interessant artikel, door Jess Nevins, over hoe Lovecraft zijn stuff nu nog volop in de belangstelling staat, terwijl sommige van zijn tijdgenoten hun werk vergeten is.

 

Deze vijf delen zijn tot nu toe de meest intense heb ik de indruk. Precies een apotheose, alhoewel dit nog niet het einde is. Misschien omdat het zich in de grunge periode afspeelt, de jaren negentig van vorige eeuw, die herinner ik me ook als zijnde nogal broeierig.

 

Toevallig al zoeken naar een prentje voor hieronder, vond ik deze zw/w foto. Het zou Josephine kunnen zijn. :) Ik weet niet wie de dame is, maar de gelijkenis is toch groot.

 

Bon, dit heb ik dus ook ooit gelezen in de PRAY FOR RAIN vorm. Ik was daar toen al lovend over, met dit herlezen is het er alleen maar beter op geworden. Misschien is het Jo haar invloed op mij, misschien is Fatale wel enorm slecht! :P

 

In dit koud, onverschillig heelal kan er vanalles aan de gang zijn. Zaken waar wij, met onze gebrekkige zintuigen, helemaal geen benul van hebben. ;)

 

Soundtrack:

-Soulfly: Primitive

-Nile: Those Whom The Gods Detest

post-503-0-48793400-1402168875_thumb.jpeg

post-503-0-33616200-1402168892_thumb.jpeg

Deel dit bericht


Link naar bericht

FATALE (na de regen, ofwel de singles #twintig, #eenentwintig en #tweeentwintig :) ).

 

"To me, the idea of people worshipping strange gods and the things they'll do because of that is the true horror, more than the actual gods themselves. Believers have always scared the hell out of me."

-Uit Ed Brubaker zijn rubriek in Fatale #eenentwintig-

 

Het voordeel van singles, je moet niet wachten op de trade. Maar uiteindelijk is het toch weer wachten op de volgende single... :P

 

Het gaat er hier een beetje anders aan toe, het gebeurt in onze tijd, nu. Een teken dat het einde nadert zeker? Nog twee singles die moeten verschijnen en dan valt het doek. Snif... Ik vind het allemaal zEEr goed tot nu toe en het einde zal ook zo zijn, heb ik het gevoel. Maar toch blijf ik ergens zitten met de nood naar meer. Niet dat het nodeloos gerokken moet worden, of dat het nu te kort is, maar gewoon omdat ik het zo goed vind. Moest ik er een top zoveel op na houden, Fatale zou aan de top van die top staan! :)

 

Eerlijk is eerlijk. Helemaal aan het begin, toen Fatale aangekondigd werd, zat ik met het gevoel van ja-Brubaker-Lovecraft-en-Noir-het-zal-wel. Boy, was I wrong! I feel so small now... :(;)

 

Voila, tot zover mijn gezaag hierover. :)

 

Soundtrack:

-Emperors And Elephants: Devil In The Lake

-Folge Dem Wind: To Summon Twilight

post-503-0-06889700-1402177636_thumb.jpeg

post-503-0-21029600-1402177743_thumb.jpeg

post-503-0-11177500-1402177760_thumb.jpeg

Deel dit bericht


Link naar bericht

deze besprekingen zorgen ervoor dat ik fatale ook eens ga uitproberen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...