Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Bovendien een herwerking van een gelijknamige roman van Jean Van Hamme (nooit in het Nederlands verschenen, me dunkt).
 3. Today
 4. Ik kreeg een uitnodiging om te gaan zetelen bij sciensano...
 5. Wat hangt daar aan de muur ??
 6. Toch niet. Maar ik haal hier wel uit dat je alles buiten de Randstad tot Den Bosch als boertjes beschouwt :) Hoe doen de Canadezen, Amerikanen, Australiers en Nieuw-Zeelanders het? Die hun Engels blijft redelijk verstaanbaar voor elkaar, er zijn wel woorden, schrijfwijzes die verschillen, maar die hebben toch geen bende pippo's die zegt wat hun standaard-taal moet zijn. Waarom zouden we dat dan met de Nederlanders ook niet losmaken? Je kan toch amper een Nederlandse serie volgen zonder ondertiteling? Een Haagse taalkundige die nooit touch gehad heeft met het Vlaams kan toch niet oo
 7. cinco

  Suske En Wiske

  Ze zijn Schanulleke vergeten.
 8. Gunter Lamoot gaf ooit een heel andere kijk op Zoete Mosterd en het album
 9. Zijn eigen IQ is met evenveel punten gezakt als het IQ van zijn smartfoon is gestegen. Zo werkt dat. Daarom heb ik een voorkeur voor een dumfoon.
 10. Dus als er iets nieuws uitkomt, wacht ik gewoon een tijdje af om te zien of je nog op de reep reageert. Reageer je nog, dan ben je er niet aan doodgegaan, en mag ik het veilig kopen. Wacht 's: was jij niet getest op corona? Waar ben je geweest?
 11. Alexis Dragonetti was ermee bezig. Maar ja ...
 12. Dus: we doen geen moeite om standaard Nederlands te leren, maar wel Engels en Frans om handel te drijven? Dat lijkt me ook wel een kromme redenering: om niet de moeite te moeten doen om een duizendtal woorden en uitdrukkingen te moeten leren voor de standaardtaal, gaan we tienduizenden woorden en uitdrukkingen leren, en bovendien een hoop grammaticaregels, en dat maar liefst twee keer: in een Germaanse en een Romaanse taal (twee totaal verschillende talen) "om het gemakkelijk te maken".
 13. Peter Motte

  Integrales

  Dat is correct: de winkel mag tot 10% korting op de aanbevolen winkelprijs geven aan klanten, en hij mag zo veel vragen als hij wil. Dus beide prijzen zijn correct. De vaste boekenprijs verhindert wel dat ketens en warenhuizen stunten met nog grotere kortingen. Overigens vind ik wel dat de vaste boekenprijs veel te laat is gekomen. Het dient om de onafhankelijke boekhandel te beschermen, maar dat kalf is al lang verdronken. Het lijkt erop dat ze de grote jongens eerste de kleine hebben laten kapotconcurreren, en toen de vaste boekenprijs hebben ingesteld om hun winsten en h
 14. Momenteel hebben ze de intekenperiode toch vervroegd afgesloten(om tegemoet te komen aan de vele negatieve reacties) met een gelimiteerd aantal van 1.566 exemplaren.
 15. Een balsport is een sport om ballen op te leggen.
 16. Ze heeft nog iets met Sartre gehad denk ik. Heavy stuff!
 17. De Fransen zijn er nog steeds. Dus haal dat wannabe maar weg. Geen enkele taalkundige zal je dat verbieden. Dit is een heuse stropop die je daar bouwt. God, dit soort redeneringen hoor je in het café ook. | Dat je Maastricht bij je verhaal betrekt maakt het er niet sterker op. De Nederlandse provincie Limburg is nu het schoolvoorbeeld van een regio die aan een eigen streektaal vasthoud en geen serieuze rol speelt in de Nederlandse economie. Voor de noordelijke provincies geld dat nog extremer. Maar het gebruik van woorden als 'wannabe bezetter' doen
 18. Eigenlijk weer een fout: een taalkundige verbiedt je niet om met je familie en vrienden dialect te spreken. Het gaat wel om de taal die je bij andere gelegenheden gebruikt. Geschreven taal is al een heel andere kwestie, want dan richt je je sowieso tot een grotere groep.
 19. Je bent wel een paar dingen aan het omdraaien. Eerst zeiden de Franstaligen dat Vlaams geen Nederlands was. Dan zeiden ze dat het maar een kleine taal was, en we dus maar beter Frans leerden. Ze zeiden nooit dat Vlaams een dialect van het Nederlands was, en we ons Nederlands moesten verzorgen. Voor die Franstaligen was er gewoon geen enkel verband tussen Vlaamse dialecten en standaard Nederlands. Vlaams was alleen maar een verzameling dialecten van een cultuurloos volkje, dat met Frans cultuur moest krijgen.
 20. Zwendel

  Integrales

  Bij stripweb 47 euro, bij bol 59 euro. Hallo vaste boekenprijs. Ik heb bij bol besteld, benieuwd wat ik ga moeten betalen als Belgische klant. Nog altijd niets ontvangen, wat raar is bij bol. Normaal leveren ze stipt.
 21. Aangezien de meeste strips door kinderen worden gelezen, beschouw ik ze al lang als iets dat hoe dan ook invloed heeft en dus een educatieve functie heeft. De kwaliteit van het Nederlands in strips verwaarlozen kan niet. Als er achteraf mensen zijn die klagen dat Belgisch Nederlands moet mogen, dan komt dat voor een deel doordat het Nederlands in die strips is verwaarloosd. Zoals met die redacteur die "nonkel" wil schrijven: het is een self-fulfilling prophecy. En het is voor een stuk ook kwaadaardige bemoeizucht.
 1. Laad meer activiteit • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Nieuwe aanmaken...