Jump to content

Bonte

Administrators
 • Posts

  7,587
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bonte

 1. Bonte

  Gooik Stripbeurs (B)

  Stripbeurs Gooik GC De Cam Dorpsstraat 67 1755 Gooik (B) Zondag 14 november 2021 van 10:00 tot 17:00 gratis inkom Reserveringen Bel naar 0494 03 68 70 info@heemkunde-gooik.be Organisatie Heemkundige Kring van Gooik http://www.heemkunde-gooik.be/index.php/evenementen?.....
 2. Ik heb deze keer de cover van een nieuwe uitgave gebruikt
 3. De Gentse Stripbeurs gaat door op zondag 28 november 2021 op dezelfde locatie als de laatste edities. Ook de inkom is nog steeds 3 euro. De poster is gebaseerd op de nieuwste gekleurde Pits en kaliber uitgave 'De Zwarte Tijger' die op de beurs verkrijgbaar zal zijn, deze verscheen in samenwerking met Ryckebusch NV. Voor alle bezoekers zijn er ook gratis niet eerder verspreide posters van Tom Tempo, dit zijn covers voor luxes die uiteindelijk niet gebruikt zijn en zo een 2de leven krijgen. Ze zijn groter dan A3 dus breng misschien ook een koker mee om ze makkelijker te vervoeren. De poster kun je hier downloaden op hogere resolutie https://we.tl/t-kiLa0HgmnQ Wie inschrijft op de nieuwsbrief krijgt een mailtje met meer info bij elke volgende Gentse Stripbeurs. https://emailoctopus.com/lists/15df2cbd-5feb-11e8-a3c9-06b79b628af2/forms/subscribe De Gentse Stripbeurs zondag 28 november 10u-17u inkom 3 euro Frenetmiddenschool Offerlaan 1 9000 Gent De school ligt NIET in de LEZ (lage emissiezone) gentsestripbeurs@gmail.com http://gentsestripbeurs.weebly.com/
 4. Bonte

  Gentse Stripbeurs

  De Gentse Stripbeurs van 2021 gaat door op zondag 28 november op dezelfde locatie als de laatste edities. De poster is gebaseerd op de nieuwste gekleurde Pits en kaliber uitgave 'De Zwarte Tijger' die op de beurs verkrijgbaar zal zijn, deze verscheen in samenwerking met Ryckebusch NV. Voor alle bezoekers zijn er ook gratis niet eerder verspreide posters van Tom Tempo, dit zijn covers voor luxes die uiteindelijk niet gebruikt zijn en zo een 2de leven krijgen. Gentse Stripbeurs zondag 28 november 10u-17u inkom 3 euro Frenetmiddenschool Offerlaan 1 9000 Gent De school ligt buiten de LEZ (lage emissiezone) gentsestripbeurs@gmail.com http://gentsestripbeurs.weebly.com/ .
 5. Wacht maar tot de jonge generatie hun nostalgie terug kopen in integrales.
 6. Bonte

  Animé van de dag

  Vivy - Fluorite Eye's Song Vivi is een robot die enkel maar mensen wil in vervoering brengen door haar zangkunst, maar dan opeens moet ze de wereld redden van een ramp die 100 jaar later zal gebeuren. Grafisch best goed en een stevig SF verhaal die beter wordt naar het einde toe. Muziek is een belangrijk deel van het verhaal maar het overheerst de reeks niet.
 7. Ik heb de originele reeks maar deze kon ik niet laten liggen. De Inkal in glorieus zwart/wit op een mooi formaat, hier ga ik plezier aan beleven.
 8. Ik zie dat Aarschot op de lijst staat, de beurs was gepland dit weekend maar gaat dus niet door. Ze hebben alle evenementen geannuleerd tot het einde van dit jaar omdat het vaccinatiecentrum die momenteel in de zaal zit langer dan verwacht moet open blijven. Ik zie nu dat er een stripbeurs is gepland op 2 januari maar ik weet niet of dit vast staat en van dezelfde organisatie is https://www.stadsfeestzaal-aarschot.be/events/stripbeurs-02-01-2022
 9. Die is ook hetzelfde behalve dan die extra gag.
 10. Nee, dat niet. Het is een woordgrap over het Brugse dialect. De gag staat in magazine 3 samen met een artikel over de Halletoren in de strip.
 11. Ik heb het zelfs niet kunnen doen toen ik het ontdekte, pas enkele keren later. Toen zag ik ook het systeem die erachter zat, maar toegeven zit er niet in nee. Het viel me voordien gewoon niet op omdat ik er niet achter zocht. M'n winkel heb ik vooral vanwege de directe contacten en dan is dit wel extra vervelend, weer wat bijgeleerd.
 12. Buiten kippen, die moet niet meer komen. Maar ook niet meer dan dan, het is allemaal tweedehands materiaal tussen 1 en 5 euro dus moeilijk te bewijzen en ik heb geen camera's. Ik weet 'm ook niet wonen ofzo en of z'n naam wel echt is, vreemde zaak eigenlijk. Het was veel in omvang over de tijd maar dan wel maar zaken van enkele euro in waarde. In feite onbegrijpelijk maar dat moet zo gegroeid zijn over de tijd, het is nu eenmaal makkelijk stelen bij iemand die jou vertrouwt.
 13. Enkel in deel 3 voor zover ik kan zien en inderdaad nog voorradig.
 14. Waarschijnlijk wel ja. Ik heb m'n part al gehad de laatste tijd, ik heb net iemand gepakt die hier al 15 jaar klant is en die ik volledig vertrouwde. Blijkt dat al jaren zit te stelen, daar was ik toch efkes niet goed van. M'n mensenkennis is minder goed dan ik dacht, jammer.
 15. Oostkamp is hier achter de deur, ik zou hem dus moeten kennen.
 16. Bonte

  Animé van de dag

  Ik heb nu al zoveel erg mooi zaken gezien in anime dat gewoon goed soms niet meer voldoende is, het is zowel een zegen als een vloek.
 17. Geel is inderdaad overdreven. Ze gebruiken het zelf blijkbaar enkel als ze een duidelijk uiterlijk verschil met Westerlingen willen tonen zoals in mijn voorbeeld. Aziaten tekenen zichzelf doorgaans wel erg Westers, een bleek gezicht wordt gezien als mooi en spleetogen zijn al helemaal zeldzaam in manga. Ik heb de indruk dat ze zichzelf niet graag zien, hier thuis kijken we er dan weer erg naar op. Uiteindelijk is het allemaal meer grappig dan iets anders.
 18. Soms volg je zo het wereldnieuws en zie je het in real-time helemaal verkeerd lopen om dan een decennia later bevestigd te worden in de domheid die je toen zag. Wereldleiders die zich kinderachtig gedragen, acties waarvan je weet dat ze veel leed gaan veroorzaken. Zelf ga ik er niets aan veranderen dus is het meer een hobby om dat te volgen, als het eens rustig is in de winkel. Wat we nu meemaken tart echter alle verbeelding, ik had het moeten weten maar ik had nooit gedacht dat mensen zo manipuleerbaar waren door de media, zeker niet in het Westen waar zelfs ik op de middelbare school heb geleerd over manipulatie door media en reclame. Volgens mij zijn de mediamensen zelf zwaar verbaasd over de macht die ze hebben, allemaal voor meer clicks. Ik zie het terug enorm verkeerd lopen, bijna 2 jaar al en het lijkt niet te beteren. Ze leren niet van hun fouten, ze blijven die maar maken. Ze weten dat de schade vele malen groter zou zijn maar toch doen ze door. Sommigen hebben het door maar die komen niet op TV of worden geschorst of ontslaan, de schrik zit er wel in. Basis wetenschappelijke kennis wordt overboord gesmeten en door de angst wordt er met miljarden gesmeten om aan de bevolking te tonen dat ze iets doen. In 2019 ging het in "Kan Iedereen Nog Volgen?" het vluchtig over het feit waarom er nog geen vaccins waren tegen de verkoudheid, het nuchtere antwoord was toen dat corona-virussen te vlug muteren zodat vaccins te vlug zouden uitgewerkt zijn. Iedereen knikte mee want dit was basis kennis, iedereen wist dit. Tot die kennis vorig jaar opeens de deur uit ging, vaccins gingen het corona probleem opeens toch oplossen en daarvoor mocht de economie en miljoenen levens opgeofferd worden. Het was voor de goeie zaak. Tot we vandaag toch weer geconfronteerd worden met de realiteit en hetgeen we al zo lang weten. Nu staat Van Ranst in de krant die ons zonder blikken of blozen komt waarschuwen voor het komende griepseizoen die veel zwaarder zal zijn vanwege de maatregelen van vorig jaar, zonder dat daar vragen bij gesteld worden. Het zijn vreemde tijden en dan durf ik dat sporadisch wel eens van me afschrijven. Probleem is dan wel dat ik veel moet uitleggen en moet opboksen tegen het mantra van de media.
 19. Ik zie het eerder als verbranden van bewijsmateriaal, het is een stuk van je geschiedenis en dat verander je niet door het te verbranden. Plus er is niets verkeerd met stereotiepen in humor en verhalen, Chinezen tekenen zichzelf ook geel om maar iets te zeggen.
 20. Alinea 1: Geen voortschrijdend inzicht, ze wisten dit vanaf de start want die modellen zijn al decennia bestudeerd. Ze wisten dat polio en tuberculose meer slachtoffers gingen maken, dit is een artikel van mei 2020 als voorbeeld. Tuberculose was ook voorspeld en heeft inderdaad 500.000 meer mensen gedood in 2020, die strijd is 10 jaar terug in de tijd gesmeten en zal dus 2 miljoen extra doden maken tot we terug op hetzelfde niveau zijn. Voortschrijdend inzicht wil zeggen dat ze dat inzicht nu wel hebben, blijkbaar nog steeds niet. Alinea 2: Israel heeft hun coronapas geldigheid aangepast naar 6 maanden en maakt zich al klaar voor een 4e spuit en 6 maandelijkse herhalingen. Dit was dan het land die het eerst klaar was met vaccineren, gemiddeld 6 maanden bescherming lijkt me toch de consensus hoor. Alinea 3: Die grote festivals zijn er nog maar net en ze blijven klassen in quarantaine steken bij elke besmetting, de bevolking is nog steeds bang. Ziekenhuizen moeten alweer meer plaats maken op IC en er wordt al gesproken over extra maatregelen. Iemand zal duidelijk moeten zeggen dat het voorbij is en dat er geen maatregelen meer komen, dat is nog niet gebeurd. Alinea 4: Kinderen hebben evenveel schade van het vaccin dan van de ziekte, ze doen het niet voor zichzelf maar voor een ander, dat is het idee. Maar, als ze nu ook gaan beginnen met boosters en 6 maandelijkse vaccinaties wordt het vaccin wel degelijk erger dan de ziekte. Als ze geen boosters krijgen is hun besmetting gewoon zoveel maanden opgeschoven, wat is daar het nut van? Als ze de ziekte krijgen zijn ze quasi levenslang beschermd tegen ziekte, voor hen is het een kinderziekte. Het is niet logisch om die te vaccineren en top wetenschappers in de UK geven me hier dus wel gelijk in. Het is verre van zeker dat de lockdowns gewerkt hebben, bv Japan heeft de economie niet platgelegd in 2020 en midden dat jaar was de helft van Tokyo al besmet. Echter geen oversterfte in het land met de oudste bevolking ter wereld. Als je dan de huidige cijfers hoort van enkele miljoenen mensen die extra gestorven zijn van Polio, Tuberculose, malaria en andere uitgestelde zorg dan kun je terecht de vraag stellen of die oversterfte nu komt van Covid of de maatregelen. Volgens mij is het succes van Japan er vanwege de virale evolutie die daar de ruimte heeft gekregen om milder te worden. Als je besmette mensen die niet ziek zijn opsluit, dan beïnvloed je de evolutie van het virus. Iemand die niet ziek is heeft waarschijnlijk een milde variant en het is belangrijk dat die milde variant kan verspreiden, zo wordt het virus plaatselijk minder dodelijk. Dat is een genoegzaam gekend fenomeen in de virologie.
 21. Evolutie heeft inderdaad geen doel, het is de benaming voor de dynamiek tussen mutaties en de omgevingsdruk. Als een mutatie succesvol is zal het meer verspreiden dan een mutatie die niet succesvol is, het heeft dan wel geen doel, het reageert wel op de leefomgeving van het virus. Als de meeste mensen gevaccineerd zijn zal een mutatie die dat vaccin kan omzeilen erg succesvol zijn, als mensen minder contact hebben met elkaar zal de mutatie die het besmettelijkst is de meest succesvolle zijn. Vaccins helpen inderdaad, maar als je na 6 maanden al een nieuwe nodig hebt dan is dit lastig vol te houden. Voor 70 plussers zou je dat nog kunnen overwegen maar hoe jonger je bent hoe lastiger dit te verantwoorden is, vooral als je na besmetting levenslang bent beschermd tegen zware ziekte, wat nu toch het geval lijkt te zijn zoals met andere corona-virussen. Er is zelfs een kruisbescherming met andere virussen.
 22. Mensen weten dat niet zo goed maar om de zoveel jaar is de griepepidemie zo erg dat de ziekenhuizen en rusthuizen in halve lockdown gaan, IC's zo overbezet dat rusthuisbewoners indien mogelijk niet meer worden opgenomen en alle hens aan dek. Waarom wisten de meeste mensen dat niet? Omdat de media er niet van vol staat en we hebben er mee leren leven, zelfs de Spaanse Griep van 1918 komt nog zeer regelmatig eens langs als de H1N1 influenza A. We hadden aanvaard dat daar niet zoveel aan te doen is en we kunnen de scholen niet sluiten of de mensen opsluiten in hun huis, het idee alleen al. Het zou ook niet echt helpen want als we de griep dat jaar niet zouden doormaken zal de weerstand tegen volgend jaar afnemen en wordt de jaarlijkse epidemie daarna gewoon nog erger. In 2015 had de Gates Foundation een oefening gedaan als voorbereiding voor het geval er een soort Ebola zou ontstaan met de besmettelijkheid van een griep, toen voorzagen ze een complete lockdown van 4 weken om de ziekenhuizen tijd te geven om zich voor te bereiden op de stortvloed aan patiënten. Langer dan 4 weken aanhouden was belachelijk want de langdurige schade is onmiskenbaar vele malen groter dan hetgeen je zou voorkomen. Economen hebben namelijk berekend dat een lockdown in het Westen zo'n 250 miljoen mensen extra in extreme armoede zou steken. Extreme armoede wil zeggen dat je op het punt staat om dood te gaan van de honger, 250 miljoen levens verwoest je niet zomaar dus die 4 weken is al een grote gok. Dan kwam Corona en de wereldwijde massa hysterie, lange termijn- levens en schade was opeens onbelangrijk en het acute redden van het oudste deel van de bevolking via opsluiting werd prioritair. Alles moest wijken, zelfs polio vaccinaties in 3de landen konden niet of nauwelijks doorgaan waardoor landen op dit eigenste moment 1 na 1 een grote polio uitbraak meemaken. Operaties en zorg werden uitgesteld waardoor we nog steeds met een grote achterstand zitten, die nog steeds levens kost. Allemaal om na een goed jaar te kunnen vaccineren met een vaccin die het 6 maanden uithoudt, niet het grote succes die men verwacht had dus blijven ze maar verder doen in de boosheid. Zelfs in een zomer van lage besmettingen, lage ziekenhuisbezetting en lage sterftecijfers. Ze blijven zich voorbereiden op de volgende golf die er ongetwijfeld zal komen, en een volgende, en een volgende in een eeuwigdurende vicieuze cirkel. Dit zal blijven duren omdat ze niet weten hoe ze uit die vicieuze cirkel kunnen breken, niemand die de macht heeft durft de grote stap te zetten omdat zij dan de schuld op hun nek gaan krijgen van alle doden die daarna wellicht gaan vallen. Als we uit die cirkel breken gaan we deze winter een stevige covid uitbraak krijgen plus die andere ziektes waar onze virologen nu al voor waarschuwen, het wordt sowieso niet mooi. Behalve dan nu eindelijk in Engeland waar ze die stap wel hebben gezet, voorlopig dan toch. Britse virologen en de gezondheidsraad raden bv aan om kinderen tot 16 niet te vaccineren, maar onder druk van andere landen die het wel doen, de media en de bevolking zouden de politiekers dat uiteindelijk toch willen doen. We gaan zien hoe het allemaal uitdraait maar als we niet in een eeuwigdurende maatregelen-scenario willen terechtkomen zullen we vroeg of laat uit die cirkel moeten breken en aanvaarden dat de medische wereld niet alles kan voorkomen of genezen en dat we met bepaalde zaken gewoon moeten leren leven.
×
×
 • Create New...