Ga naar inhoud

Roque Ja

Members
 • Aantal items

  769
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

426 profielweergaven
 1. Roque Ja

  Jommeke

  Soms slaat het verhaal ook nergens meer op. De Zwarte Bomma bijvoorbeeld, de scène waarin Flip achtervolgd wordt door die kat. Dat moest volledig herschreven worden omdat het gebaseerd was op Filiberke die de R had leren uitspreken. Maar de tekeningen hebben ze wel gerecupereerd, en daardoor krijg je hele vreemde dialogen... In de oorspronkelijke versies was Flip ook veel harder trouwens. Pekkie en de kat van de buren werden haast mishandeld door hem, Filiberke werd keihard uitgelachen omwille van zijn spraakgebrek. Het verkeerde land blijkt ook plots een droom van Jommeke te zi
 2. Van die bij en die eend was ik mij al heel de tijd aan 't afvragen naar welke nummers ze zouden verwijzen. Goed gevonden, alhoewel ik Junk wat vergezocht vind? En mogen we dat "officieel" wel als Beatles-nummer bestempelen? Carry That Weight!
 3. Heeft de SSZ dit enkele jaren geleden ook niet georganiseerd? Ik herinner mij dat ik ooit zo'n top-5 heb doorgestuurd, maar daar is nadien nooit iets van verschenen op hun site, denk ik? De bowel disruptor was toen één van mijn inzendingen. Het wonderdrankje van Gobelijn stond waarschijnlijk op één, maar de Gobelijn is al genoeg genomineerd en de keuze van Vittorio is min of meer dezelfde uitvinding.
 4. Primeur? Dat was toch al lang gekend? Ik herinner mij dat dat 5 jaar geleden ook al eens te lezen was op jullie site.
 5. Roque Ja

  Jommeke

  En kijk: het Machu Picchu-tweeluik is ook getekend door Edwin Wouters! Maar als ik de rest van de albums bekijk die door Edwin Wouters getekend werden, denk ik dat je gelijk hebt. Bij 'Neuzen bij de vleet' en de oorspronkelijke gags uit de Jommekesclub merkte je zelfs als kind al dat er iets niet klopte. En op die cover van 'De tocht naar Asnapije' stond Filiberke er maar raar bij. Als je al die albums van Edwin Wouters oplijst, zie je wel een verband. Ik kan mij nog de 'booswichten' voor de geest halen die werden opgevoerd in bovenstaande lijst, en die vloekten toch w
 6. Roque Ja

  Jommeke

  In mijn herinnering was dat mooier getekend dan andere albums. Maar het kan ook aan de locatie liggen waar het album zich afspeelt. Zo was het Machu Picchu-tweeluik ook altijd één van mijn favorieten als kind.
 7. Roque Ja

  Jommeke

  In het album De Kopermicroben wordt het onheil veroorzaakt door professor Denkekop, i.p.v. door professor Gobelijn. Maar het ligt toch een beetje in de lijn van die uitvindingen-met-gevolgen-albums. Samen met Blinkende Knopen (Teofiel - samen met Kwak en Boemel - als flik!) is dat zo ongeveer het laatste album dat ik als kind écht goed vond.
 8. Roque Ja

  Jommeke

  Vanaf nummer 191 heb ik de nieuwe albums bewust weten verschijnen als kind. Daardoor krijgen de albums uit die periode toch een andere betekenis. Favorieten tussen 101 & 200: 1. Het Zingende Moeras (wellicht het donkerste album sinds De Koningin van Onderland, met kinderen die ontvoerd en zelfs gedrogeerd worden) 2. De Valse Papegaai (het beste & meest inventieve optreden van de Koningin van Onderland sinds haar debuut in het begin v/d reeks) 3. De Vurige Inktvis (en ook De Vergeten Mijn, spannende albums met Madam Pepermunt in een hoofdrol) 4. De Gestoo
 9. Er zit nieuw werk bij, en de verhalen uit delen 1 en 2 zijn hertekend. De nieuwe versies zijn misschien mooier getekend, maar het heeft niet dezelfde impact als het origineel. Al kan ik niet meteen zeggen waar dat aan ligt, ik heb beide versies naast elkaar gelegd maar vind geen verklaring. Maar bij de afzonderlijke deeltjes ben ik soms tot tranen toe ontroerd, ook bij herlezing, en dat is bij die integrale niet het geval. Misschien ben ik gewoon te gehecht aan het origineel. De nieuwe verhalen in die integrale zijn goed, maar optimistischer qua toon.
 10. Ikke! Geweldig verhaal, prachtige tekeningen! Maar ik sta redelijk alleen met die mening, heb ik de indruk.
 11. Absoluut waar! In mijn geval dus zelfs in tweevoud: de integrale voor het dossier, en de losse albums voor de verhalen.
 12. Die recensie heb ik gelezen hoor, dus ik ben bekend met die uitleg. En als jullie zeggen dat dit het best mogelijke resultaat is, ben ik verplicht dat te geloven. Want ik ben een leek in die dingen, ik heb er geen fluit verstand van. Maar dat doet niets af aan het feit dat de kwaliteit ondermaats is. En de reden daarvoor wordt dus niet vermeld in het boek (tenzij ik erover las?), maar moet je terugvinden in een recensie. Dat is op zich al niet normaal. Als je dan verklaart dat dit 'genoegzaam bekend' is, ga je er dus van uit dat iedereen eerst jouw recensie leest alvor
 13. Ja, die integrale van Sara & Robin... ik heb die gekocht wegens groot fan, maar had er beter eerst eens in gebladerd. Eigenlijk is dit een bootleg. Zonde, want een dergelijke reeks had een integrale verdiend bij een professionele uitgeverij. Stel je voor dat dit bij Matsuoka was verschenen, als broertje van die prachtige Nino-integrale...
 14. Ik dacht heel de tijd dat er nog een pagina van Merho (De Omgekeerde Piramide) aan bod zou komen tijdens het platen-interview.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...