Jump to content

Tanuki

Moderators
 • Posts

  2,189
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tanuki

 1. Inderdaad: Libelia de Splenter, een voormalig Studio Brussel-presentatrice met een ongelooflijk mooie stem. Het feit dat die L&H-software nu in Apple-telefoons zit, zou al genoeg moeten zeggen dat die hele heisa van toen stinkt als een belegen Franse kaas die al drie weken in de zon ligt.
 2. Het viel niet op in de delen die ik al gelezen heb...
 3. Een uitdrukking die ik op een camping leerde kennen. Zo buurvrouw, zitten de konijntjes aan den draad? tegen mijn vrouw. Het duurde even eer onze frank (of twee eurocent) viel.
 4. Als bewoner van een grensgemeente hoor je wel eens iets. Daarbij, onze gemeenten zitten vol financiële vluchtelingen... Buurman bakkie koffie slempen en dat soort dingen... wij zijn dat niet gewoon. Maar met wat geluk zitten bij de buren de konijntjes wél aan den draad... of zoiets?
 5. Courage! Persoonlijk zou ik voor stevige(re) verhuisdozen gaan, bananendozen zijn inderdaad redelijk slap. En een camionette huren, zo moet je geen twintig keer over en weer.
 6. Ik heb de film ondertussen twee keer gezien en Star Wars heb ik op DVD (behalve 1, 2 en 3 die ik weiger te kopen) Ik begrijp wel dat mensen de link zien, ik heb op internet al diverse vergelijkingen zien passeren, maar naar mijn mening is het eerder iets van de linken willen zien. De zandwormen zijn zoals hierboven al aangetoond echter elementen die in meerdere films en mythologieën voorkomen te beginnen bij Jǫrmungandr (de Midgaardslang die zo gigantisch was dat ze rond de wereld lag. De Bene Gesserit kan je met wat goede wil met de Jedi-orde vergelijken, al liggen hun doelstellingen en methoden mijlenver uit elkaar. Arrakis en Tatooine zijn beiden woestijnplaneten. Daar stopt de vergelijking echter. In beide verhalen heb je een keizer, maar de politiek is totaal anders,...
 7. Ik heb wel een boontje voor de art (zeker die in FF9, Garnet is een schatje ), maar RPG's spreken me niet echt aan. Tegenwoordig is er een ware hype in isekai-manga die niet zelden leentjebuur speelt bij het RPG-genre en daar zitten wel goeie reeksen tussen, maar als gamegenre speel ik liever simulators en (al dan niet turn based) strategy. Civilization en spellen als Dune zoals eerder vermeld, maar ik heb ook goeie herinneringen aan Silent Hunter (WW2 duikboten), een spel met tanks waarvan ik me de naam niet meer kan herinneren en oudere flight sims als Fleet Defender (F14 Tomcat) en F117A Nighthawk Stealth Fighter.
 8. Sorry, maar nee. Dune en Star Wars zijn totaal verschillend. Lucas heeft zelf altijd gezegd dat zijn inspiratie kwam uit het tekenwerk van Jean-Claude Mézières, films als Hidden Fortress, Sanjuro en Yojimbo van Kurosawa (voor het plot en de karakters) en de reeks Flash Gordon (Cloud City, de "roll-up" aan het begin...). Mythologie haalde hij uit Lord of the Rings en de Romeinse mythologie. Dat beide verhalen zich afspelen in een zandbak wil nog niet zeggen dat de ene de andere inspireerde. Dat de film je niet echt raakte... jammer, maar over smaken en kleuren kan je niet twisten. Soms ligt een genre of een verhaal je gewoon niet.
 9. Ik eerder deze: Met alles wat erna volgde qua Command & Conquer, Red Alert en wat dies meer zij. Ah, en ook deze: Van beide reeksen heb ik (quasi) alle versies gespeeld.
 10. @Yncke ik zag net je antwoord in "dit of dat" op de vraag Tesla of Polestar. Wees gerust, de wegligging van een Polestar is, ondanks zijn hoge gewicht, fenomenaal. Op het Volvo testtrack Op de Nürnburg:
 11. Allemaal deel van de Great Reset van Gates. Straks kunnen we er alleen nog maar op met een qr-code!
 12. Tanuki

  Jommeke

  Rufy eigenlijk maar kom, ik reken het goed.
 13. Tanuki

  Jommeke

  Rubberman? Inside joke voor de kenners: Gomu gomu nooo...
 14. Ik kan ook niet kiezen bij vraag twee.
 15. Ik dacht dat je ging bedoelen dat ook deze versie van de Gyronef geen staartrotor of co-axiale rotor heeft om het koppel te compenseren. Elders werd al gesuggereerd dat de Gyronef een soort NOTAR-systeem heeft, maar daar hebben we nog geen bewijzen van kunnen vinden...
 16. Beu niet zozeer denk ik, wel terug aan het werk of de hobby's weer opgestart. In ons centrum waren vooral gepensioneerden aan de slag die voor het overgrote deel de job gebruikten om "onder de mensen te komen" nu de hobby's waren weggevallen, aangevuld met mensen die zonder job waren gevallen (entertainment, ...) en toch maar met hun duimen zaten te draaien (hun eigen woorden). Tegen de zomer gingen dan op reis of moesten ze op de kleinkinderen passen en werd er een vers blik open getrokken van mensen die tegen dan gevaccineerd waren en zich eerder ook al hadden opgegeven. Vaak waren dat dan (zoals ik) mensen met een job maar toch wat vrije tijd overdag. Bij ons overheerst echter al een tijdje het gevoel "het zit erop". Het centrum is minder vaak open, nu nog maar drie halve dagen per week. Binnenkort is er een bedankingsevenenement en de bedoeling was om dan te sluiten. Nu zijn er echter weer drie hele dagen gepland voor de 85+ers, en hoe/waar/wanneer men aan de groep 65+ begint moet nog beslist worden, alle communicatie van de overheid ten spijt.
 17. Was die niet genoemd naar haar tante? Ik weet het niet meer precies en kan het pas vanavond opzoeken...
 18. Het beste bewijs dat zorgkundigen misschien wel in de zorg werken, maar dat er in die sector een groot verschil is in de waarde van diploma's. De aanvoerster van het Belgische "nurses for freedom" zou ook een zorgkundige zijn, maar gelet op enkele van haar uitspraken op Facebook kent ze het verschil niet tussen een bacterie en een gebroken been. Ons vaccinatiecentrum maakt zich ook op voor de derde prikken. De eerste worden als ik me niet vergis deze week gezet. De laatste shift in het callcenter veel telefoons gekregen van 65+-ers die ook meteen willen langskomen trouwens. Eerlijk gezegd vielen we wel een beetje van onze stoel met de communicatie over die leeftijdsgroep. Want voor zover wij wisten zouden we sluiten binnen twee weken. Ondertussen zijn er al een paar dagen vrijgemaakt voor de 85+-groep, maar 65+ zou nog eens 27000 extra mensen naar het centrum moeten brengen. Dat is weer alle vrijwilligers mobiliseren, ... Hopelijk zien die het allemaal nog zitten. Typisch België: eerst communiceren, en dan zien hoe ze het eigenlijk gaan aanpakken. Die 5G zou een hoax zijn. Blijkbaar heeft Bill Gates de chips in de ivermectine gestopt. @JPAR uiteraard die collega, gotferdom!
 19. 64 man in shift en nog een goeie 30 in dagdienst, op onze plant. Tot nu toe 7 in shift die besmet zijn geraakt, maar wonderwel (of door de maatregelen) niemand die het op het werk doorgaf aan zijn collega's, ondanks het feit dat we soms op mekaars lip moeten werken. We weten dit, omdat er telkens intensief werd getest onder de directe collega's. Enkele van de zieken daarvan dragen maanden later nog de gevolgen, maar iedereen heeft het overleefd. (helaas, drie collega's op andere plants kunnen het niet meer navertellen. De jongste was amper 41) Ondertussen is iedereen gevaccineerd, op twee na waarvan eentje in mijn ploeg. Ik spreek me niet uit over hun redenen daarvoor, laten we het erop houden dat ik het er niet mee eens ben... Met degene in mijn ploeg heb ik al enkele discussies achter de rug. De maatregelen worden stilaan gelost en we kijken uit naar 1 oktober, waarop we hopelijk in de controlekamer geen maskerplicht meer gaan hebben. Drie keer raden wie er deze week positief testte...
 20. het ijzerdraadje in het masker hoog genoeg op de brug van je neus zetten en goed aanduwen over de hele lengte zodat het goed aansluit aan je neus. Je bril zet je nét voorbij het ijzerdraadje. Op deze manier passeert er weinig of geen lucht bovenaan het masker, en dampt je bril niet aan. Nu we goed een jaar lang continue een masker moeten dragen in 't fabriek (en uiteraard ook een veiligheidsbril) zijn we ervaringsdeskundigen geworden. Al die antidampdoekjes en -produkten werken eigenlijk nauwelijks tot niet. Zorgen dat je masker goed aansluit en je geen lucht verliest langs de randen is 't enige dat helpt (en zo moet het eigenlijk ook gedragen worden omdat dan alle lucht gefilterd wordt)
 21. Triest. Die kerel woont toevallig niet in Oostkamp?
 22. Tanuki

  Natasja

  Die hele woke-cultuur, en zeker het stukje dat handelt over borsten, is een bedreiging voor de mannelijke gezondheid https://www.gva.be/cnt/aid888685 Misschien toch maar snel dat beeldje aanschaffen... en de paar Natasja's die nog ontbreken in mijn verzameling...
 23. Tanuki

  Natasja

  Begrijp ik niet. Zo wellustig is die toch niet?
×
×
 • Create New...