Ga naar inhoud

Konincks

Members
 • Aantal items

  176
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.552 profielweergaven
 1. Geen dringend advies om bepaalde strips te kopen. (Laat 'de jeugd' het zelf uitzoeken.) Ga strips lezen in de bibliotheek of leen er een paar van een familielid of goede kennis. Maar dan wel netjes behandelen en netjes terugbrengen.
 2. Dank je voor je bemoedigende woorden, Daan. Na de 23ste december is de klus geklaard. Mijn buren hebben veel baat gehad met hun renovatiebeurt van de oogjes !
 3. Alles in de blauwe kleur bij Catawiki vind ik duidelijk. Echt mooi vind ik het niet. Een rood stoplicht is ook niet echt mooi, maar duidelijk en functioneel is het wel. De zwarte lettertjes vind ik wel wat mager. Mijn staaroperaties vinden plaats in het Oogcentrum in Heerhugowaard op 31 oktober en 2 december a.s. Wellicht zie ik volgend jaar de wereld om mij heen dan wat scherper. Of ik in alle gevallen daar blijer van word valt nog te bezien.
 4. Na al die jaren vind ik Arman en Ilva nog steeds een briljante reeks. Verhaal 10 uit Deel 4 : De Perfecte Kringloop, vond ik huiveringwekkend. Maar verhaal nummer 7 uit Deel 3 getiteld : EA, vond ik werkelijk beangstigend ! Ik ben van plan om de hele serie nog eens helemaal te gaan herlezen. Maar dan in de uitgaves van Sherpa. Die heb ik al jaren onaangeroerd in de kast staan...
 5. Dit idee is onzinnig en slaat de plank volkomen mis. Een ingehuurde expert vond het eertijds nodig om de merknaam van Boekhandel De Slegte te vervangen door de merknaam POLARE. Dat droeg bij aan de ondergang van deze onderneming. Vernieuwing komt in de praktijk vaak neer op vernieling.
 6. Ik ben slechtziend. Voor mij is die blauwe kleur juist prima en zeer aangenaam
 7. Sophie's Choice is een dictatoriale dwaalkeuze. Error choice. Ik wens niet te kiezen tussen yoghurt met maggi of koffie met zout. Ik wil ook niet gedwongen worden te kiezen tussen Lenin en Hitler. Politieke woordspelletjes en kromme bananen recht praten, daar houd mij verre van.
 8. Gelijkheidsbeginsel : Alle fruitsoorten smaken het zelfde. Iedereen is even groot. Iemand die geen fluit uitvoert heeft recht op het zelfde salaris als iemand die echt iets presteert. Wie het hiermee niet eens is, moet hoognodig naar de psychiater.
 9. Universiteit in Nederland of te wel Z.U.L.O = Zeer Uitgebreid Lager Onderwijs.
 10. Elsje, klepzeiker, Paling en Ko, Blauwbloezen, Natasja, Ragebol, Asterix, Prins Valiant, Thorgal, Paulus de Boskabouter, Vrouwen in 't Wit, De Spirit, Sprookjes in Beeld, Modesty Blase, Jerom, Jeremiah, Casper Het Spookje, Alex, Akim, Batman, Bakelandt, De Rode Ridder, Bruintje Beer, De Flintstones, Elfquest, Rooie Oortjes, De 4 helden, Strijd Classics en Spider-Man. En nog meer dan 100 andere series waarvan anderen naar hartelust smullen. (Wat ik mooi en prachtig vind is een geheel andere zaak...)
 11. Ik kreeg mijn eerste Kuifjesboek toen ik 8 jaar oud was voor Sinterklaas. Kuifje en de Zonnetempel. Had ik in de etalage van een boekwinkel zien liggen. Prachtig vond ik het. En dat vind ik nog steeds. Het jaar daarop had ik Kuifje in Afrika gevraagd, omdat deze als eerste genoemd werd op de achterzijde van de Zonnetempel. Het zag er veel eenvoudiger uit allemaal, maar ik vond het toch mooi, spannend en grappig tegelijk. In 1958 vroeg ik Cokes in Voorraad dat toen net uit was. Ik vond het fascinerend, al kende ik dat woord toen niet. Gruwelijk met die slavenhandelaars ! Maar Kuifje en Haddock
 12. Deze columniste kan heel levendig en leuk schrijven. En dat in een blad dat voor de helft gevuld is met schier onleesbare teksten.
 13. En als dat zo was, met die lerares... wat dan nog ? Misschien werd hij ook geholpen door de groenteboer of kaashandelaar. Misschien was hij een frontman van Studio Elsschot. Misschien bestond Elsschot wel helemaal niet... Het gaat mij er om dat ik de verhalen geschreven door ene Elsschot prachtig vindt. Zijn Verzameld Werk is voor mij literatuur. Andere meningen vind ik vaak ook heel interessant. Bijvoorbeeld om te vernemen dat mensen Moderne abstracte Kunst en Experimentele Strips geweldig vinden, terwijl de meeste producties in die sectoren zonde van de gebruikte materialen zijn.
 14. Elsschot zal daar niks van voelen, ook al is dat voetstuk misschien erg hoog. Waar staat dat voetstuk eigenlijk. Ergens in uw fantasie ? Ik heb genoten van zijn dunne boekjes. Het is puur literatuur voor mij, wat een ander daar ook van vindt. De Verlossing, de Ontgoocheling, Kaas en Tjip vond ik prachtig. Gewoon netjes Nederlands. Zoals W.F.Hermans ook gewoon netjes Nederlands schreef. De meeste (en vooral de meest pretentieuze) Nederlandse Literatuur vind ik niet de moeite waard. Het ergste wat ik van dat soort heb gelezen was 'Het Stenen bruidsbed' van Harr
 15. Joh, vat mijn opmerkingen niet zo zwaar en serieus op. Of is de ironie van mijn kant je ontgaan ? Ik wilde alleen maar wat plaagstootjes uitdelen. Ik ben zelf tamelijk allergisch voor allerhande zelf benoemde politiek correcte volks commissarissen (m/v). Die het liefst iedereen met een knuppel op de vingers willen tikken. Of erger...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...