Ga naar inhoud

Ambreville

Members
 • Aantal items

  2.858
 • Registratiedatum

Over Ambreville

 • Verjaardag 23 april

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.2dgalleries.com/profile/Ambreville

Recente bezoekers van dit profiel

2.126 profielweergaven
 1. Toch niet. Maar ik haal hier wel uit dat je alles buiten de Randstad tot Den Bosch als boertjes beschouwt :) Hoe doen de Canadezen, Amerikanen, Australiers en Nieuw-Zeelanders het? Die hun Engels blijft redelijk verstaanbaar voor elkaar, er zijn wel woorden, schrijfwijzes die verschillen, maar die hebben toch geen bende pippo's die zegt wat hun standaard-taal moet zijn. Waarom zouden we dat dan met de Nederlanders ook niet losmaken? Je kan toch amper een Nederlandse serie volgen zonder ondertiteling? Een Haagse taalkundige die nooit touch gehad heeft met het Vlaams kan toch niet oo
 2. Die redenering maakten de Franstaligen vroeger ook. Ongeveer elke wannabe bezetter maakt die eigenlijk. Een directeur van een bedrijf in Maarssen vertelde me ooit dat er een 1300 woorden verschillende betekenis hebben tussen Vlaanderen en Nederland. Dat gaat echt niet enkel over Poepen (note kapitalisatie voor Vlamingen), maar ook over simpele woorden als 'werf' die totaal verschillen. De-facto zijn het dan verschillende talen. Iedereen spreekt en schrijft verkavelingvlaams. Als een taalkundige me zou verbieden om nonkel te zeggen in mijn familie, dan zou ik hem de deur wijzen. Daar moog
 3. Normaal geeft dat niet veel warmte af en bijna geen UV. Dus geen probleem denk ik, zolang je zorgt dat de bekabeling en aarding goed is ivm kortsluitingen etc. Hou wel dat zolderraam in de gaten. Ik ben zelf een zolder aan het voorbereiden en vraag me af of ik daar een filter of zoiets op moet plakken.
 4. Al eens een Robbedoes van Editions Black & White vastgehad? Dat is een openbaring voor de modale striplezer.
 5. Bij tekenfilms hebben ze tenminste respect voor Vlaams en maken ze twee versies. Ik ben dat geforceerd Noord-Nederlands beu als koude pap. Waarom zouden ze met digitale printruns dit ook niet kunnen doen. Ze moeten gewoon erkennen dat sinds we niet meer naar de Nederlandse tv kijken, het twee talen zijn geworden.
 6. Jullie verwachten perfectie in consistentie van Rosinski, terwijl hijzelf zegt het juist leuk te vinden dat niet na te streven.
 7. Verzonnen, want op Flanders Expo staat er iets heel anders. https://www.flandersexpo.be/
 8. Ambreville

  Gundam

  https://www.standaard.be/cnt/dmf20200923_95364966 Babystapjes, maar we geraken er... Zelf heb ik het wel meer op Goldorak.
 9. Niet te vergeten die boeken die door enkel scenaristen werden gemaakt. Vlaams en internationaal litterair talent zoals Jeroen Meus, Piet Huyzentruyt en Pascale Naessens.
 10. Ondertussen zijn er weer heel wat bijgetekend
 11. Dan Verlinden valt toch al mee.
 12. Hauteville House doet het vrij goed denk ik. De oudere delen zijn al herdrukt, vandaar dat die nog te krijgen zijn.
 13. Microbe dacht ik. Daniel Maghen had bij zijn laatste bezoek in Brussel de originelen hiervan bij. Platen zijn mooi, maar zijn (zeer) grote illustraties zijn gewoonweg fantastisch. Hij was ook zeer blij met de serie in het Frans. De vorige delen verkochten een 50.000 exemplaren elk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...