Ga naar inhoud

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  380
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lamme Goedzak

 1. Lamme Goedzak

  Integrales

  Is die minivrouwtjes enkel wat erotisch gedoe of zit er ook een echt verhaal in?
 2. Hangt dat ook allemaal niet van het land af. In Japan zijn er veel vrouwelijke (en succesvolle) mangaka. Shonen Jump heeft een 50/50 man/vrouw lezerspubliek.
 3. Ik heb meerdere vrouwelijke kennissen die wel manga lezen. Slechts eentje leest strips en dan nog alleen Urbanus.
 4. Nog tot deel 7. Dus eind dit jaar afgerond normaal.
 5. Helaas is hun aanbod niet altijd volledig. Voor al die reeksen is er veel budget nodig. En dan nog geregeld de kapotte exemplaren vervangen, wat helemaal onmogelijk is bij degene die OOP zijn. Maar je kan er wel heel veel ontdekken!
 6. In 1992 waren er nog amper websites laat staan betalende. De eerste betalende verschenen in de tweede helft van de jaren '90. In de tijd van 1992 had die man gelijk. In de huidige niet. 3 jaar in IT is een eeuwigheid. Wat ik vandaag leer, was al verouderd toen de schrijver van de cursus het eerste woord op papier zette. Verder gaat het om 1 man die 1 ISP vertegenwoordigde (in een periode dat alles in de kinderschoenen stond). Die uitspraak als reden aanhalen waarom mensen wereldwijd een internetabonnement afsluiten of illegaal downloaden is als zeggen dat games verantwoordelijk zijn voor gewel
 7. Nederlands was toch vrij beperkt met uitzondering van de grote reeksen dacht ik. Het land van langvergeten heb ik via de digitale weg gelezen. Nergens te vinden en ik wou hem lezen. Intussen natuurlijk wel bijna weer beschikbaar. Maar het digitaal lezen heeft mij wel doen beseffen dat ik de reeks niet goed genoeg vind om hem aan te schaffen. Was anders een dure misser geweest.
 8. Dat is een goeie. Heb hem erbij gezet. Nu is het wel zo dat je van vele nieuwe strips previews kan vinden maar niet van allen. En van oudere nummers al helemaal niet.
 9. Thuis hadden wij ook maar een beperkt aanbod. Maar de bib had er immens veel. Nadat ik de jeugdafdeling had verslonden had ik nog een hele volwassenafdeling. (daarvoor moest mijn vader wel eerst aan de bibliothecaris zeggen dat ik die mocht ontlenen) En in latere jaren ben ik er zelf gaan kopen, beginnende met de nummers die in de bib ontbraken. Nu strips lezen is mijn hobby, het snuisteren een leuke tijdsbeleving en het kopen een noodzakelijk kwaad.
 10. Die nieuwe cover verraadt idd een beetje het mysterie. Howel kinderen dat toch niet meteen door zullen hebben.
 11. Bedankt dat iemand het topic weer terug stuurt ;-)
 12. Je zei letterlijk in je eerste argument: ¨als mensen vooraf duidelijk was gemaakt dat je voor films en liedjes op internet even goed moest betalen als in de winkel, hoeveel internetabonnement zouden ze dan verkocht gekregen hebben?¨ en dat het in 1992 was. En nu ga je argumenteren dat dat allemaal niet bestond toen. (Correct natuurlijk) Die uitspraak van gratis internet is niet van toepassing op het internet van nu dus waarom je die dan aanhaalde om te motiveren waarom mensen illegaal downloaden is mij een raadsel. Dat je mensen alleen een abo kon aansmeren door hen te vertellen dat
 13. En waar kan ik dat panelgesprek vinden? Wat ik vind echt geen enkele referentie terug dat een ISP ooit gezegd heeft dat muziek en films op internet gratis zijn. Informatie ja, gigantisch veel informatie op internet is gratis om te bezichtigen. Deze website is er maar een voorbeeld van. De site met info van het containerpark een andere, die van de bank, de dierentuin, etc. Facebook, twitter (je betaalt met reclame en je privacy). De online multiplayer van het game dat je gekocht hebt. Voor veel mensen zijn die dingen alleen al meer dan genoeg redenen om een internetabonnement te nemen. En
 14. 2 En het met het drukke werkleven vind ik veel makkelijker de tijd om een strip te lezen dan om een game te spelen.
 15. 20 - 30€ voor een integrale met 3 tot 5 verhalen vind ik aanvaardbaar. Bijv. PP en BB komt op een 8€ per verhaal en je krijgt er een dossier bij. Maar er zijn zeker nog betaalbare softcovers. De laatste Katamarom of Bollie en Billie zijn mooi uitgegeven en toch nog de mooie prijs van 7,50€.
 16. En daar ligt de grens voor mij. Die reeks komen er alleen nog tweedehands in of gewoon niet. Het moet al echt een topklassieker zijn die ik elk jaar opnieuw stuk lees voor ik die prijzen betaal. Gelukkig is er nog een steeds grotere vertaalmarkt naar het Engelse taalgebied, Europe Comics doet daar zeer mooi werk (wel digitaal) en ook Humanoids biedt mogelijkheden. Carthago kan ik zo lezen voor een fractie van de prijs. En Kronieken van de Zwarte Maan hebben ze al vertaald tem deel 20. Edit: reeksen van SU doen ze wel niet muv een aantal Rode Ridders
 17. Kleine nuance, het internet is gratis en dat klopt in zekere zin ook. Jij betaalt je ISP een zekere prijs om toegang te krijgen tot dat internet. Om toegang te krijgen tot die streaming services met je dat weer een extra betalen aan die mensen. Maar het internet is in sé gratis. Netflix betaalt telenet en proximus geen cent om die content over hun netwerken te sturen. Dat de content op bepaalde servers gratis is hebben de mensen er zelf bij verzonnen. En die illusie wordt verder verspreid door mensen zoals jij. De meeste mensen hielden zich echt niet bezig met liedjes en video
 18. 3€ meer is idd niet erg, maar je moet verder kijken. 3€ per jaar maakt dat je na 10jaar 30€ meer betaald en dat is dan wel even slikken. De miserie zit hem ook in die percenten. Een jaarlijkse stijging van 3% is in het begin niks maar na verloop van tijd wordt dat 3% van een steeds hoger bedrag
 19. Ik heb al van in het begin internet gehad maar heb nooit die reclame gezien dat ISPs alles op internet als gratis beschouwen. Ik vind ik ook niet dat je hen verantwoordelijk kunt stellen omdat illegale content via hun netwerk wordt aangeboden. Kan je evengoed de staat verantwoordelijk stellen voor medeplichtigheid omdat mensensmokkelaars de snelwegen gebruiken. Het is juist de consument die het niet echt als stelen ziet omdat hij niets fysiek neemt.
 20. Al dan niet door hobbyisten. Het kan ook een Franse of Poolse strip zijn die niet vertaald is in het Nederlands maar wel een Engelse versie heeft.
 21. Yoghurt met havermout. En in weekend spek met bonen in tomatensaus of blueberry pancakes.
 22. Het vervelende is dat ik niet wil instappen op de reeks als ze er opeens de brui aan kunnen geven. Maar je kan ook niet achteraf instappen want herdrukken is tegenwoordig een vies woord.
 23. Ik vraag me af wat mensen hun standpunt is tov piraterij. Ik heb het dan over het verspreiden van digitale strips. Zowel officiële als zelf gescande. Wanneer beschouw je dit als aanvaardbaar?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...