Jump to content

dirk (monsieur toupet)

Members
 • Posts

  1,254
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,981 profile views

dirk (monsieur toupet)'s Achievements

 1. In het juli-nummer ook een nieuw verhaal van de jonge Jules Verne van Daniel van den Broek en Robbert Damen...
 2. 9. De muts en de rood-zwarte figuur doen me denken aan Bizu van Fournier.
 3. Peter Brutin en Matthias Cruyssaert laten hun fantasie weer de vrije loop in De Walgdorf, een nieuw avontuur van Norah Limoen. Om te weten wat een Walgdorf is, moet je het juli-nummer van Maxix lezen.
 4. 2. Forbidden Zone, ook een Brusselse stripwinkel
 5. Het speelt zich af in Charleroi: stadhuis met belfort, kerk, palais des Beaux-Arts
 6. Maxix 5 ligt nu in de winkels. In het tweede deel van zijn geschiedenis van het voetbal toont Tom Bouden hoe de sport stilaan vorm kreeg, van het ruwe calcio in Italië tot de sport beoefend op de Engelse scholen en universiteiten.
 7. Bwah, is die vormgeving uniek communistisch? Het is gewoon iets van die tijd. Omdat Hitler er een hekel aan had, associeer je die vormgeving misschien exclusief met het communisme. En met de onderstaande plaatjes wil ik niet bewijzen dat H. een fascist was, enkel dat andere stromingen ook deze beeldtaal gebruikten.
 8. Ik had toch liever Tarrin gezien als tekenaar. Maar het kan interessant worden. Ik ben benieuwd.
 9. Da's parate kennis bij Yncke!
 10. Men zegt dat koppels die lang samen zijn, op de duur op elkaar gaan gelijken. Dat kan je ook stellen voor Blutch en Chesterfield. In het nieuwe album kan je hen vaak enkel aan het haar (en het uniform natuurlijk) van elkaar onderscheiden. Lambil is al een flinke tachtiger - knap dat hij dit nog kan, maar zijn beste periode ligt toch al even achter ons.
 11. De nieuwe Maxix is er bijna. In het juli-nummer keren enkele stripfiguren terug. Jules Verne van Daniel van den Broek en Robbert Damen is terug met het kort verhaal De droom. Ook Norah Limoen van Peter Brutin en Matthias Cruyssaert is weer van de partij. Zij hebben een nieuw fantastisch wezen bedacht: de Walgdorf. Ook het Detective-atelier is terug, met Geluiden in de nacht krijgen de jonge amateurdetectives een nieuw mysterie voorgeschoteld. Je kan ook het vervolg van de geschiedenis van het voetbal van Tom Bouden lezen. En een nieuw hoofdstuk van Stig & Tilde van Max de Radiguès. Geen Onze oorlog van Mario Boon deze maand. Het vervolg lees je wel in het nummer van augustus ('reculer pour mieux sauter', zoals ze in het Frans zeggen). Verder strips van Floris, Maria de Gier, David Felizarda Real & Kristof Berte, Wauter Mannaert, Rob van Barneveld, Wouter Goudswaard, J.Kippers, en een mooi stripgedicht van Niek Hermsen. Vanaf eind volgende week in de winkel. Of abonneren via de webwinkel natuurlijk.
 12. Ik zou het eens moeten herlezen. Wat me in dit plaatje wel opvallend is het heiligenbeeld aan een zijde en de schaars geklede dame aan de andere zijde van het huis.
×
×
 • Create New...