Ga naar inhoud

dirk (monsieur toupet)

Members
 • Aantal items

  1.193
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.766 profielweergaven
 1. https://fixing-bad-comic-art.tumblr.com/archive Wel amusant om te volgen, maar tja... PS: hierboven is de rechtse het origineel - de (linkse) versie met de anorexia-benen is de "verbeterde" versie. PS2: Laat die kerel vooral niet binnen in een museum zonder hem eerst te fouilleren.
 2. In 2001 170 fr (of 4,2 euro) betaald voor een Aldebaran; nu staat die 9 euro. Meer dan verdubbeld door inflatie, maar dat geldt dus ook voor een brood. Als je ziet dat door inflatie de prijzen op 20 jaar verdubbelen, is het logisch dat de prijzen regelmatig worden verhoogd.
 3. Volgende week komt het mei-nummer uit: Stig & Tilde - Het eerste deel van deze bekroonde strip van Max de Radiguès. Maak kennis met deze tweeling die een spannend avontuur beleeft op "Het eiland van de vermiste". Onze oorlog - Het tweede deel van het aangrijpende verhaal van Mario Boon over verzet en collaboratie. We maken een sprong in de tijd en de ruimte en belanden in hartje Rusland in 1942. Haar beschermengel - een kort verhaal getekend door Wouter Winter. Yasmina - Deze maand toont Yasmina van Wauter Mannaert de verrassende kanten van d
 4. Volgens mij zijn dat ook geen blote benen op de oude cover van de gewone reeks. Het rose van de benen van Lambik lijkt met het rose van de jurk van Wiske en niet dat van de huidskleur.
 5. Doorbladeren jullie geen strip alvorens die te kopen/lezen? Da's ook een spoiler dan.
 6. Bij strips lezen hoor ik niets. Ik hoor geen explosies of gierende banden in mijn hoofd. Ook vorm ik me geen idee bij de stemmen van de personages. Toch niet bewust, maar mogelijk wel onbewust. Want hoe zou anders een stem in een verfilming of tekenfilmversie kunnen tegenvallen? Maar dan is dat meer van: "ik weet niet hoe hij/zij echt klinkt, maar zo toch niet". Het fijne is het leestempo. Je kan een strip snel uitlezen door vluchtig de teksten te lezen en de plaatjes te scannen. Of je kan stilstaan bij elk plaatje, details opnemen en eventueel terugbladeren. In dat opzicht is stri
 7. Ik zeg ook altijd 'Gil-les' (misschien omdat ik weet dat het een Nederlandse strip is). Een willekeurige man met de naam Gilles zal ik wel aanspreken als 'Zjiel'.
 8. Daniel van den Broek wijdt zijn nieuwe podcast aan Maxix en zijn nieuwe strip Jules Verne, die in het nr 2 staat.
 9. Met al die titels blijft er weinig plaats voor een tekening op de cover.
 10. Het is zo'n iconische film dat het wel zou kunnen natuurlijk. En Yann houdt wel van culturele verwijzingen.
 11. Ja, maar ik denk dat die overweging maar gebeurde nadat rood (indianen) en geel (chinezen) afvielen als mogelijke kleuren. En dan waren ze nog niet vooruitziend genoeg, met die zwarte smurfen.
 12. Interessant. Grijs of groen; ze kozen natuurlijk geen geel of rood om dezelfde reden dat Peyo voor de smurfen blauw koos. En daar viel groen waarschijnlijk af om een smurf in het gras/bos te kunnen tekenen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...