Jump to content

Waldorf

Members
 • Posts

  14,825
 • Joined

 • Last visited

About Waldorf

 • Birthday 04/11/1977

Profile Information

 • Locatie
  Aalter
 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

4,088 profile views

Waldorf's Achievements

 1. Did you hear what Eddy Gein done? (Schechter, Powell) Ed Gein werd een beroemdheid in Amerika in 1957 nadat hij twee vrouwen vermoordde. Onderzoek wees uit dat hij ook lijken opgegraven had. Hij vilde de lichamen en hulde zich in de huid. De rechter oordeelde dat Gein ontoerekeningsvatbaar was. Misschien leed Gein wel aan een extreem Oedipus-complex. Feit is dat Gein de inspiratie was voor het boek, en dan de film 'Psycho'. In deze strip vertellen Harold Schechter en Eric Powell het verhaal van Gein, van zijn jeugd onder de terreur van zijn godsdienstwaanzinnige moeder tot zijn einde in een gesloten instelling. Ze doen dat op onderkoelde wijze, de feiten zijn op zich afschuwelijk genoeg. Schechter is ook goed op de hoogte, hij praatte lang geleden nog met directe getuigen van de zaak. Powell (die ook The Goon tekende) verbeeldt de hele zaak in grijstinten, je wil deze documentaire strip niet in Technicolor lezen. Het onderwerp deed mij onwillekeurig aan My friend Dahmer van Derf Backderf denken. Maar de Dahmer-strip had een persoonlijke insteek aangezien Backderf met Dahmer op school zat. Die ontbreekt hier volledig, en dat is jammer. Het is een goed gemaakt true-crime verhaal, maar ook niet meer dan dat.
 2. Dat is echt een auteur van wie ik een origineel zou kopen.
 3. Ik zag hem vorige week nog liggen in de Standaard Boekhandel alhier.
 4. Wil je verzamelen, of wil je lezen? Zelf heb ik mezelf altijd als een lezer gezien, en de stapel boeken die ik zo accumuleerde was daar een afgeleide van. Het voordeel daarvan is dat ik stopte met reeksen die me niet meer interesseerden. Een verzamelaar wordt daar gek van, maar voor mij hoort dat bij het afgelegde parcours.
 5. Netjes. Goed idee ook om de vaste plank van de Billy's te verplaatsen.
 6. Als ik hier niet gauw vertaalnieuws over hoor koop ik die gewoon in het Frans.
 7. Als zelfbouwpakket: de pagina's zijn nog niet uitgesneden, in het pakket zit ook een Stanley-mes, een fles lijm en een waterpas.
 8. Logische deductie uit voorgaande: voedsel zal de honger niet uit de wereld helpen.
 9. Je kan Spiro niet dwingen tot uitkijken, natuurlijk.
 10. Antwoorden ze dan met de legendarische woorden uit Life of Brian: "Where shall we fuck off to, my lord?"?
 11. Er zijn er ook die hard willen, maar enkel soft krijgen.
 12. Het is prachtig weer, en toch reed er daarnet iemand voor mij die zijn ruitenwissers had aanstaan in de intervalstand. Dat werkte danig op mijn zenuwen, want ik begon me het geluid van droge ruitenwisser op voorruit voor te stellen.
×
×
 • Create New...