Jump to content

Waldorf

Members
 • Posts

  14,808
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Waldorf

 1. Limburgers, wees gewaarschuwd!
 2. Doet u dan niet voor de anderen wat u wil dat zij voor u doen?
 3. Hij die tweemaal geboren werd (Derib) Derib is de tekenaar van Yakari, de kleine indiaan die met dieren praat. In Hij die tweemaal geboren werd wijkt hij niet erg ver van zijn bekendste reeks af, noch in tekenstijl, noch in thematiek. Hij die tweemaal geboren werd heet eigenlijk Regenstorm, en we volgen hem door dit boek van zijn geboorte (de eerste dan), tot zijn dood. Hij is een indiaan die tijdens de 19de eeuw op de Noord-Amerikaanse vlaktes leeft op dezelfde wijze als zijn voorouders eeuwen voor hem. Maar aan die manier van leven zal snel een einde komen. Derib dompelt de lezer onder in de leefwereld van de Noord-Amerikaanse indianen. Het leven op de prairie verloopt op het ritme van de seizoenen. De regelmaat wordt enkel doorbroken als andere indianen een robbertje komen vechten. Wie ze zijn of wat ze willen weten we niet. De dood is een erg aanwezig onderdeel van het leven. De ouden sterven maar dat is slechts een overgang naar iets anders. Het sterke punt van deze strip zijn de tekeningen van Derib. In zijn herkenbare stijl met dikke lijnen en heldere kleuren schept hij fenomenale landschappen. De overweldigende natuur met haar rotsformaties, dreigende luchten en veel beesten die we kennen uit Yakari komt hier terug. Het verhaal an sich vond ik dan weer minder. Derib evoceert in dit boek vooral het leven van de Noord-Amerikaanse indianen in al zijn ruwe schoonheid. Het verhaal haast zich traag naar een einde, alsof het leven van Regenwolf inwisselbaar is voor het leven van elke andere indiaan. De hoogte- en dieptepunten volgen elkaar op zonder dat ze echt indruk maken. Een dood paard krijgt niet minder aandacht dan de geboorte van een kind. Het is een mooie getekend boek, maar de hedendaagse lezer verwacht meer vlees aan een verhaal.
 4. Deze zag ik zondag op de Expo Mahy, en ik moest meteen aan Guust Flater denken. Volgens het bordje was dit ook echt de inspiratie voor Franquin voor de wagen van Guust, en niet de Fiat, zoals sommigen beweren. Jammer genoeg vergat ik merk en type te noteren.
 5. Zullen er pogingen ondernomen worden?
 6. Ik wacht niet op deel twee. Ik lees deel 1 en als het vervolg verschijn herlees ik dat om dan deel 2 tot mij te nemen. Bij langere reeksen is het al gebeurd dat ik na enkele delen niet meer herlees maar wacht tot de reeks compleet is om dan in één keer alles te lezen. Wat ook problemen oplevert: zo las ik Arq en Capricornus nog nooit volledig en was ik bij Azimut zwaar teleurgesteld door het pijlsnel bergaf gaan van het scenario.
 7. Welkom terug, Koen. Ik heb je oprecht gemist de laatste jaren, al zie ik dat je op Stripmunk ook wervend over strips kan schrijven.
 8. Maar dan is het uw taak om hier reclame te maken voor de dingen die we niet kennen! Ik heb overigens ooit iets gekocht dat jij hier hebt aangeraden.
 9. Brussel. Parijs of Londen?
 10. Tetris heb ik nog wel eens gespeeld, al weet ik niet meer waar of hoe. Van Pac-Man werd ik bloednerveus na 7 seconden. Daarna heb ik nooit nog computerspelletjes gespeeld.
 11. Hout natuurlijk. Tesla of Polestar?
 12. Ik zal het nog één keer zeggen.
 13. Ga jij me nu ook al op mijn tekortkomingen beginnen wijzen?
 14. Undertaker 6 - Salvaje (Dorison, Meyer) Ik heb het een beetje gehad met deze reeks. In dit derde tweeluik wordt gesuggereerd dat Jonas nogal een verleden heeft, maar het komt er niet uit. Dorison probeert wat buiten de stereotypes van de western te treden, maar voor mij werkt het niet.
 15. Liefde is een werkwoord, maar dat is aanmodderen ook.
 16. Ah, heeft Mask een nieuw pseudoniem?
 17. Ik heb voor de allereerste keer iets gekocht op Catawiki.
×
×
 • Create New...