Ga naar inhoud

laliB

Members
  • Aantal items

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Interesses
    Strips! Literatuur, films, voetbal, geschiedenis, culturen.
  • Geslacht
    Mannelijk
  • Beroep
    Docent

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

laliB's Achievements

  1. Hergé Willy Vandersteen André Franquin René Goscinny Jean Giraud Marten Toonder Hans Kresse Martin Lodewijk Hanco Kolk Osamu Tezuka Naoki Urasawa Jack Kirby Stan Lee Will Eisner Frank Miller Alan Moore
  2. De Chninkel Blacksad Guust Blake en Mortimer Blueberry Gilles de geus Tom Poes en Bommel De familie Doorzon Dirkjan Haas Watchmen Daytripper Bone Dark Knight Returns Scalped Preacher Saga Criminal Daredevil (Bendis en Maleev)
  3. In the pines was al mooi maar Erik Kriek heeft met De Balling echt een geweldige graphic novel afgeleverd. Als liefhebber van de serie Vikings was het leuk om weer terug in dit wereldje te zijn. Het realistische tekenwerk is pagina na pagina een lust voor het oog.
  4. Klassieke Vlaamse strips als Jommeke, Nero, Piet Pienter en Bert Bibber en Kiekeboe heb ik ook niet gelezen. Zoveel strips die ik nog zou willen lezen maar dat is niet realistisch. Teveel aanbod en te weinig tijd. Ik lees ook manga en comics, kijk films, series en anime. Lees romans. Dit wordt steeds minder allemaal hoe ouder ik word en dus moet ik steeds vaker ‘harde’ keuzes maken en selectief zijn. Vooral manga en anime heb ik de laatste jaren ietwat ‘verwaarloosd’.
  5. Alhoewel ik al best lang strips lees zijn er nog altijd ‘klassiekers’ en/of populaire strips die ik nog niet gelezen heb. Dit kan verschillende redenen hebben. De volgende titels zou ik graag nog willen lezen: -Thorgal -XIII -Blacksad -Corto Maltese -Largo Winch -Tyler Cross Zijn er titels die erg populair zijn maar nooit gelezen zijn door jou?
  6. Misschien late to the party maar geniet momenteel van de boeken van Rutger Bregman: -De meeste mensen deugen (gelezen: in mijn ogen een noodzakelijke nieuwe kijk op de mens en de wereld) -Gratis geld voor iedereen (halverwege, ik hoop dat politici deze ideeën serieus nemen)
  7. Rock Candy Mountain (Kyle Starks, Chris Schweizer) Een hobo die op zoek is naar hobo-hemel 'Rock Candy Mountain'. Helaas voor hem zit de duivel hem achterna nadat onze hobo zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. Liefhebbers van het geweldige 'O, brother where art thou?' zullen dit weten te waarderen. De cartoony stijl contrasteert af en toe met de gewelddadige uitspattingen maar het is vooral een grappig avontuur in een interessante periode in de Amerikaanse geschiedenis.
  8. Starlight (Mark Millar en Goran Parlov) Heb niet zoveel van Millar gelezen maar wat een geweldige comic is Starlight. Lekker ouderwetse pulpy sci-fi met ‘a lot of heart’. Jammer dat het maar een miniserie is van 6 deeltjes. Trouwens, de artwork van Parlov is perfect. Doet soms aan Moebius denken vind ik.
  9. laliB

    Manga Aanraders

    Boeddha van Tezuka is een meesterwerk. Gebruik niet zo snel dat soort woorden, maar een strip die uit zoveel pagina's bestaat (8 boeken van ongeveer 400 pagina's), boordevol uitgewerkte karakters zit die nooit zwart-wit zijn en één van de invloedrijkste personen uit de historie op een originele manier, want gebruikmakend van fantasievolle metaforen, tot leven brengt is erg indrukwekkend. Het is alsof ik erbij ben.
  10. Superman: American Alien (geschreven door Max Landis en getekend door Jock, Joelle Jones, Francis Manapul, Nick Dragotta en nog meer). Na jaren heb ik weer een sterke Superman-comic gelezen. Het verhaal bestaat uit 7 verschillende momenten in Supermans leven, 7 issues door 7 verschillende tekenaars. De eerste 6 gaan over Clark Kent voordat hij ontdekt en accepteert wie hij uiteindelijk zal worden. Mooie karakterschets maar ook mooie artwork, van de 7 hoofdstukken vind ik er 6 prachtig uitzien. Het is zowel voor de beginneling als voor de ervaren superman-lezer een genot.
  11. Aha, misschien toch maar eens proberen.
  12. G.I. Joe: Cobra (Christos Gage, Mike Costa) Als ik de naam GI Joe zie denk ik niet van: dat moet ik lezen. Sterker nog, het doet mij niks. Als klein kind keek ik de cartoons maar al zeker 30 jaar heb ik er geen interesse meer in. Daarom verbaast het mij hoe goed dit is. Een zeer duister en hard verhaal over het infiltreren in terreurorganisaties. Hoe ver ga je om de missie te volbrengen? Verlies je onderweg je menselijkheid? Een afgerond verhaal bestaande uit 4 issues en een special.
  13. Our Expanding Universe (Alex Robinson): Dit gaat over een groep dertigers die voor een keuze staan om kinderen te nemen of niet, of de keuze al gemaakt hebben en hun leven daardoor flink veranderd zien worden. Herkenbaar voor mij als vrij jonge vader, maar vooral sterk vanwege de karakters die levensecht aanvoelen. Liefhebbers van indie comics en slice of life: lees Alex Robinson! (Bekend van het geweldige Box Office Poison)
  14. Jack Kirby: the epic life of the king of comics (Tom Scioli) Aanrader als je meer wil weten over Jack Kirby maar ook als je meer van Marvel historie wil weten. Wel schokkend om te lezen hoe Stan Lee om is gegaan met Jack Kirby, al ben ik me ervan bewust dat hierin alleen Kirby’s perspectief beschreven is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...