Jump to content

ere

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ere

 1. Suske en Wiske heeft in ieder geval de Nederlandse kranten veroverd. Veel meer dan Kiekeboe zeker Jommeke. En de albums waren ook altijd goed verkrijgbaar. Vaak ook met korting op oudere delen, zodat men de hele reeks ging verzmelen. In de jaren 70-80 las ik ook wel eens Jommeke of Kiekeboe, maar nieuwe delen kwamen niet altijd naar het Noorden. En dan de Duck. Eerste oplage 2,5 miljoen in 1952. 1 voor elk Nederlands huishouden. En dan 15 cent bij een abbonnement op Margriet. Topoplage jaren 80 tegen de half miljoen en nu altijd nog boven de 200.000.
 2. ik moet zeggen dat ik voor ik kon lezen al volledig gebiologeerd was door de Bommel strips. Als klein kind vond ik de tekeningen al heel mooi en duister. en een deel van de verhalen kon je er ook zonder de tekst al wel uit halen. wat dat betreft maakt het niet uit als je toch nog niet kan lezen of je ballon- dan wel tekststrips bekijkt.
 3. sinds Covid. Mede om de SSZ te steunen.
 4. Dit wordt gedaan om de vaste boekenprijs in Nederland te omzeilen. Je mag als winkel geen korting geven op boeken, maar als je zelf een eigen, afwijkende (al is het maar een paar letters), druk laat maken kan die prijs wel lager zijn.
 5. Theo van den Boogaard werkte ook voor de Nederlanse Spoorwegen. En had hier ook een tentoonstelling over.
 6. Donald Duck als... van Carl Barks. Verkocht als elfjarige. Vanwege "te kinderachtig". dom, dom dom.. Ik ben het nu aan het terugkopen als reeks van Fantagraphics.
 7. je kunt ook de tekst bewerken (uit het leuke boek Asterix en de kerncentrales)
×
×
 • Create New...