Jump to content

Tuizentfloot

Members
 • Posts

  564
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Beroep
  Kaper

Recent Profile Visitors

1,071 profile views

Tuizentfloot's Achievements

 1. Je hebt inderdaad gelijk dat Den Gulden Engel niet de uitgeverij van Marvano was, maar hij was er toch wel meer dan werknemer. In 1986 startte Frans Smits ( van drukkerij Smits ) met uitgeverij Den Gulden Engel. De focus lag op drie fondslijnen: algemene boeken, educatieve boeken en strips. Marvano stond in voor die derde fondslijn en werd er gedurende twee jaar stripuitgever.
 2. Binnen het Wordt-Vervolgd-fonds van Casterman is het vooral snoepen van de strips van o.m. Schuiten, Bourgeon, Boucq, Sokal, Torres en Pratt. Wat een onmetelijk rijk universum was dat om als zestienjarige te ontdekken !
 3. In 1986 ben ik 16 en maak ik kennis met de albums van de kersverse uitgeverij van Marvano, Den Gulden Engel. Na eerder A suivre / Wordt Vervolgd te hebben ontdekt, alweer een openbaring.
 4. Het is nog complexer dan enkel die twee anagramfamilienamen. In het Franstalig album 'Spirou et les héritiers' worden de neven Fantasio en Zantafio bij de notaris ontboden voor de nalatenschap van hun oom. De naam van deze oom wordt in dit album niet vermeld. In het album 'L'homme qui ne voulait pas mourir' van Morvan en Munuera duikt de oom weer op en dit keer wél met vermelding van zijn naam: Tanzafio! In de Nederlandstalige versie 'De man die niet wil sterven' krijgt de overleden oom de naam Kwabberling.
 5. In 't Brussels klinkt het zo: Iemand een klap uitdelen naar het hoofd Eemand een voenk op zaain cabine geive, of een peir op zaan fuur Zelf ben ik West-Vlaming, ik laat het oordeel dus wijselijk aan de Brusselaars over, maar wellicht wordt dat dan d'aventeure van Robbedoesj en Peiropzaanfuur.
 6. Werner, ik heb er twee uit jouw lijstje ( MV 199 en 277 ). Aankopen kan, maar indien je dubbels hebt is ruilen misschien een nog betere optie.
 7. Schitterend ! Knotsgekke strip met decors waar potloden die uit de grond schieten en halve salami's en vissen op poten het decor uitmaken. Of Zorrykid met de onuitspreekbare titel Jacovittumpetezicchezacche! En @TDPB de Belgen die deze strip niet kennen uit Pep of uit de enkele stripalbums van Coccobill of Zorrykid, in de jaren veertig of vijftig verscheen in het Vlaamse De Kleine Zondagsvriend (KZV) de strip Caramba van Jacovitti, Een strip die ook in album verscheen en die nog steeds op mijn zoeklijstje staat. Ook de moeite is het boek Pinokkio geïllustreerd door Jacovitti in zijn eigen typische stijl. Voor wie deze strips niet kent, zeker durven proberen !
 8. Oprechte deelneming bij het overlijden van Berck, succesvol tekenaar die zowel in Kuifje als in Robbedoes, onze twee roemruchtigste stripbladen, publiceerde.
 9. Enkele namen die me op dit nachtelijk uur te binnenschieten: Molensloot, Rommelgem, Zonnedorp, Blijdenburg, Notre-Dame-des-Lacs, Notenschelp en Kommerlo. En het westerndorp in Lucky Luke: telkens andere namen voor telkens hetzelfde afgebeelde stadje/gehucht.
×
×
 • Create New...