Jump to content

Blutch

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blutch's Achievements

 1. Waren de woordloze R&F's niet voor Doremi, en die met tekst voor Zonnekind? Wat Sloeber betreft: ik heb daar onlangs nog een deel van gelezen. Ik hou wel van de tekenstijl van Jeff Broeckx. En blijkbaar schreef zijn moeder de scenario's. 't Is bepaald geen J-M Charlier, maar laat het ons 'aandoenlijk' noemen.
 2. Uit Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland herinner ik mij geen strips, al zullen die er wel geweest zijn. Maar in de kleuterversie Doremi stond het legendarische Rikske en Fikske, waarschijnlijk mijn eerste kennismaking met het verschijnsel strip. En het tienerblad TOP publiceerde in 1984-1985 "Gebroken neus" van Blueberry, ook al een belangrijke openbaring voor mij.
 3. Ik heb wel eens Robbedoes gekocht vroeger, en sommige tijdschriften kwamen mij toevallig onder ogen, maar ik las toch liever albums. Wel een mooie herinnering: als jonge tiener vond ik op ons vakantieadres in de Ardennen eens een doos vol oude Spirou's in de kleerkast, wellicht achtergelaten door een vorige huurder of door de eigenaar. Er zat ook een plakboek bij met hoofdzakelijk afbeeldingen van Yoko Tsuno, Natasja en andere heldinnen uit de Dupuis-stal. Ik heb dan de ganse vakantie met veel plezier in die boekjes zitten grasduinen, om ze uiteindelijk weer braafjes in de kast achter te laten, in de hoop dat de rechtmatige eigenaar ze zou terugvinden.
 4. Nu de integrales ons om de oren vliegen: zijn er indicaties dat er binnenkort nog eens een Asterix-integrale komt? In de jaren tachtig had je al een reeks met mooie roodbruine banden. Dat waren trouwens lange tijd de enige strips die ze hadden in mijn lokale bib. Een nieuwe bundeling zou welkom zijn, want mijn huidige Asterix-collectie is een beetje een zootje.
 5. Deze was ook best leuk... Maar eigenlijk zit ik niet echt te wachten op verfilmingen van strips. Sowieso gaat er bij een verfilming toch altijd iets van de charme verloren.
 6. Zo knullig. Is dat door een jobstudent ontworpen of zo?
 7. Isabelle Avondrood mag ook niet ontbreken. In de latere albums ziet ze er wat moderner uit, maar ik verkies de wat meer Victoriaanse versie.
 8. Het is dan wel een gestoorde bitch met een haakneus, maar ik heb een soft spot voor Sarah Samber.
 9. Blutch

  het einde

  Niet letterlijk een einde, maar het moment waarop Blueberry Angel Face afknalt in "Het einde van de lange rit" is toch een soort afsluiter die me is bijgebleven. Kuifje heeft ook een paar mooie eindes, zoals de spannende landing in "Mannen op de maan", met daarna de kolder rond Haddock. En wat te denken van de abrupte "dood" van Isabelle Avondrood in Maanzieke mummies? Alsof Tardi het plots helemaal had gehad met dat mens.
 10. Bij PP & BB vroeger vond ik die afwisseling wel leuk. bij het omslaan van de bladzijde kreeg ik als kind altijd een soort adrenalinestoot of zo Ik had het zelfs kunnen waarderen als men de integrales ook op die manier had gedrukt.
 11. Arme Lampil was misschien wel zijn beste reeks. Die zelfspot, heerlijk... Dit was nu eens een reeks waarvan er meer delen hadden mogen verschijnen ; meestal is het omgekeerd. En ja, ook hier weer kibbelende protagonisten. Naar het schijnt hadden ze in het echte leven ook geregeld spanningen.
 12. Yoko Tsuno was één van mijn absolute favorieten tot pakweg "De draak van Hong-Kong". Tegenwoordig zijn de tekeningen nog altijd geweldig, maar die scenario's? Warrige verhalen met een hele stoet overbodige en onderling inwisselbare vrouwelijke personages, en dan nog die hele kindertuin daar achteraan... Het had gewoon beperkt moeten blijven tot Yoko+Ben+Paul, af en toe aangevuld met Khany of Ingrid.
 13. Rare vogel, die Pom. Ook niet de makkelijkste vader en echtgenoot, als we die dossiers mogen geloven. Hij had ook een collaboratieverleden, en dan is het toch wel opmerkelijk dat hij in zijn verhalen zo vaak de draak steekt met alles wat een uniform draagt. En die strakke stijl heeft misschien wel te maken met het feit dat hij ingenieur was?
 14. Blutch

  yslaire

  Met al die spin-offs was ik ook even de draad kwijt, maar een paar jaar geleden heb ik een inhaalbeweging gemaakt en ik ben weer helemaal overtuigd. Samber is gewoon één van de beste stripreeksen ooit.
 15. Géén klemtoon leggen, ik zou eigenlijk niet weten hoe dat moet. Ik ben te Westers, vrees ik.
×
×
 • Create New...