Ga naar inhoud

Blutch

Members
  • Aantal items

    193
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Blutch

  1. Tju toch. Lang niet ingelogd op het forum en dus te laat voor deelname. Anders had ik wellicht het appartement van Isabelle Avondrood en het huis van de Sambers ingediend.
  2. Blutch

    XIII

    Zijn B&M's vind ik prima, de XIII's redelijk, en van die Thorgals herinner ik mij al niets meer, dus dat zegt inderdaad genoeg
  3. Blutch

    XIII

    Wat mij betreft zit de grote dip nochtans bij de laatste albums van Van Hamme, vanaf "Staatsgevaarlijk". Daarna brengt Sente er weer wat leven in, maar zo goed als in de beginjaren wordt het natuurlijk niet meer.
  4. Ik weet niet of er een specifiek probleem is met Vogelvrij verklaard, maar van de albums die ik in de jaren 80 heb gekocht zijn die van Dargaud in elk geval in de slechtste staat. Geweldige uitgeverij, daar niet van, maar de boekjes vallen stilaan in brokken vaneen en het papier is erg verkleurd.
  5. Blutch

    Stripmuren

    Als er stripmuren worden gecreëerd op particuliere eigendom, neem ik aan dat daarvoor een overeenkomst gesloten wordt. We weten niet wat daar precies in staat, maar het zal waarschijnlijk zo'n contract zijn dat ook de nieuwe eigenaars van 't Goudblommeke verhindert om de tekening definitief te verwijderen. ik zou er overigens niet wakker van liggen moest die tekening verdwijnen. Niet omdat ze seksistisch is, maar omdat ze oubollig is.
  6. Zoals zeelieden dus. In elke haven een stripwinkel.
  7. Toevallig zag ik gisteren zo'n type in het echt. Tijgerprintje, veel bling bling, extensions, volle lippen en een monumentale derrière. Daar is niks mis mee. Niet in het echt, en niet in een karikatuur. Zeker niet in een strip waar iederéén er volstrekt idioot uitziet. Overvloedig gebruik van stereotiepen is een slechte zaak, maar ze krampachtig proberen vermijden is nog erger. Want er zit meestal wel een stukje waarheid achter ook...
  8. Ze hadden beter die Gatouchka een eigen reeks gegeven.
  9. Blutch

    1999

    Muziek kan ik nog vaak aan een jaar of een periode linken, maar met strips is dat al een stuk moeilijker. Ik schrik bv. dat die albums van Thorgal en Largo Winch al meer dan 20 jaar oud zijn. Die reeksen zijn blijkbaar al langer over hun hoogtepunt heen dan ik dacht. Die Soda zal wel prima zijn, maar die reeks ben ik onlangs pas beginnen kopen en lezen. En Zozolala, omg, dat heb ik nog gebruikt voor een spreekbeurt op school in 1989.
  10. Geen strip, maar dit blijft toch wel een klassieker in het genre.
  11. Historicus en bibliothecaris, dus ook beroepsmatig een beetje met strips bezig.
  12. Misschien even opmerken dat er in het begeleidend dossier van de integrale een fout staat: Ryssack woonde niet in Kruishoutem, maar in Kluisbergen - om precies te zijn in de deelgemeente Kwaremont. De laatste jaren van zijn leven waren hij en zijn vrouw lid van de bib waar ik werk. Zeer vriendelijke mensen trouwens.
  13. Blutch

    Thorgal

    Ik heb dit weekend de eerste twee delen van 'De jonge jaren...' gelezen en ik was eigenlijk wel positief verrast. Het is een beetje back to basics. Blijft dat goed, of verwatert het toch weer? Wolvin moet ik trouwens ook weer eens oppikken, heb daar alleen het eerste deel van gelezen.
  14. Ik vond De vuurpijl best leuk, zoals ik ook fan ben van de B&M-voortzetting. Fouten in het scenario? Zou kunnen, ik zit daar niet zo op te letten. Ik ben vooral gevoelig voor sfeer en ritme, en dat zit wel goed.
  15. Ik heb gelukkig geen enkele reeks van die omvang in mijn collectie. Ik herlees wel eens een Sus & Wis, maar daarvan heb ik er maar een beperkt aantal, en dan vervalt het principe.
  16. Het is mijn beroep om boekencollecties te beheren, maar thuis ben ik er niet zo obsessief mee bezig. Dat heeft ook met ruimte te maken. Als ik meer plaats had, zou ik er ook meer energie in steken. Wanneer mijn dochters het huis uit zijn, wil ik wel één van die kamers inpalmen voor mijn stripcollectie, maar zeg het niet tegen mijn vrouw. Ik heb overigens nog een speciale gewoonte: ik herlees stripreeksen in volgorde, en ik zet een gelezen deel altijd rechts van de hoop, zodat ik de volgende keer weet waar ik gebleven was.
  17. Tardi is één van mijn favoriete tekenaars, maar volgens mij maakt hij niet altijd de beste inschatting over wat wel en niet werkt. Neem nu die langdradige trilogie over de oorlogservaringen van zijn vader: dat had veel korter gekund, en dan was het briljant geweest in plaats van gewoon goed. En dan had hij tijd gehad om nog een paar goéde Isabelles te maken
  18. Gisteren de nieuwe en dus laatste Avondrood gelezen. Daarvoor ook nog eens "Het helse labyrinth", om er weer wat in te komen. Jammer dat de reeks zo zwak is geëindigd. Van een verhaal is er eigenlijk al lang geen sprake meer, je hebt gewoon een hele stoet gestoorde personages die wat doelloos door Parijs sjokken (terwijl ze in runderen veranderen - dat is nog wel grappig). Isabelle ondergaat alles en doet niets van betekenis meer. De slotscène kon me ook al niet bekoren. Nee, de nieuwsgierige en ondernemende antiheldin van de eerste 4 albums, dat is de echte Isabelle.
  19. Toen ik vroeger Tanguy en Laverdure op Dargaud-achterflappen zag staan, dacht ik dat je dat op zijn Engels moest uitspreken. Toen had ik er wel nog niets van gelezen en wist ik niet dat het Fransen waren.
  20. Geen slechte tekst, maar het blijft betuttelend. En kinderen of minder kritische geesten die baat kunnen hebben bij zo'n duiding, lezen dat toch niet.
  21. Ik was me als kind vaak niet bewust van hoe oud mijn stripverhalen wel waren. Kuifje is het beste voorbeeld. Kuifje in Afrika ging wat mij betreft gewoon over Afrika. Wist ik veel dat dit verhaal ouder was dan mijn ouders en zich afspeelde in een koloniaal Congo dat niet meer bestond. In die zin hebben de wokies wel een punt. Al geloof ik niet in "duiding" en nog minder in censuur.
  22. Aangezien ik er door Asterix ben uitgeflikkerd stem ik nu lekker voor Nero, nah!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...