Ga naar inhoud

P. Saiko

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door P. Saiko

  1. Hangt van je definitie van censuur af en of de uitgever druk heeft uitgeoefend om het veranderd te krijgen.
  2. Nee, toch? Beeldstorm was toch Gents? Of waren er 2 bladen met dezelfde naam?
  3. Ik heb goede herinneringen aan Beeldstorm... enfin vooral hun start.... Aardige mensen ook, maar op een bepaald moment steeds langere periodes tussen uitgaven en steeds meer vulling met 'eigen'/minder sterk materiaal.
  4. Kijk, meteen weer zin om oude Evil Ernie boven te halen. En Last Caress weer te beluisteren.. (Heb zelfs indertijd de Lady Death Swimsuit Special en een Aluminum Foil nr 1 Lady Death gekocht. Kan je nagaan.)
  5. Ik heb de film niet gezien, omdat ik de animatiereeks geweldig vond en niet kon geloven dat een filmversie daarvan zou werken. Ik heb nog een oude dvd box set van de animatiereeks... en die is nog steeds voor iedereen een aanrader!
  6. Alles dat kraakbeen is blijft groeien... oren dus ook.
  7. Aelix is super. Qua aanbod, qua kennis, qua karakter.. he's the man!
  8. Legende der dorre gewesten? Ooit, heel jong, deel 2 gekocht, en later de trilogie gecompleteerd. Onuitwisbare indruk achtergelaten.
  9. @boomvavavoom Supernice. En een goede reminder om mijn Carbon Grey collectie aan te vullen en te herlezen.
  10. Ik ben helemaal mee met het zelf te kiezen leestempo. Je vliegt door sommige plaatjes, maar kan lang blijven hangen bij details als je wil. (Wat los staat van het tempo dat schrijver en tekenaar proberen neerzetten, het wordt een samenspel..) Maar je hebt ook controle over leesrichting, waarbij je naar hartelust kan teruggaan om een gemiste clou na te pluizen bijvoorbeeld. Deze dingen hebben strips met boeken gemeen. De juxtapositie van woord en beeld daarentegen kan je ook zien in het filmeditie en levert op zich ook wonderlijke pareltjes van vertelling op. Verder moet een striplezer in zijn hoofd veel invullen. Alhoewel bij films je soms ook blijft doordenken na het einde van een scène, moet je bij strips dat tussen elk plaatje doen (en soms zelfs gedurende 1 plaatje). Het unieke aan strips is de combinatie van deze (en vast nog meer) zaken..
  11. Ik moest me dan weer inhouden omdat ik niet meer dan 3 titels mocht kiezen... Ik had Burtons Batman en Beetlejuice ook willen kiezen owv hun donkere fantasierijke design en personages.. Maar bleef bij: Big fish: ode aan met poëtische ogen naar je eigen werkelijkheid kijken. Ed Wood: truth is stranger than fiction, hoe Ed konkelt om zijn films gemaakt te krijgen (de doop en conceptwissels voor Plan 9!). En het concept "chubby rain" komt af en toe nog in me op en tovert steeds een glimlach op mijn mentale lippen. Mars Attacks: brandende koeien, bekende acteurs die snel sterven, de destructiviteit van country muziek, "we come in peace", Nicholsons speech en Tom Jones met duiven.. what's not to like?
  12. Heb hem helemaal in single issues. Ik vond hem zeker leuk, de moeite waard, maar niet uitgesproken briljant. Slotsom voor mij: Above average entertainment.
  13. Al goede genoemd (1ste Sin City, Valerian, ..). Alhoewel ik er veel vergeet, toch deze.. De 1ste Hellboy verfilming. Damn wat vond ik die leuk..
  14. Zonde. Mooie sampler van underground en alternatieve muziek uit Vlaanderen uit die tijd. Met stiekem hier en daar een bekender persoon (Mauro Pawlovski bijvoorbeeld).
  15. Ik heb van De Trip naar Roskilde zelfs nog de cd, en sterker nog.. die zet ik nog regelmatig op (in de auto).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...