Ga naar inhoud

Rik

Members
 • Aantal items

  2.571
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Noord Brabant
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.010 profielweergaven
 1. Je hebt de albums als uitgangspunt genomen maar niet de verhalen. Verhalen als de zwaardvis en de pyramide bestaan uit meerdere delen die samen het complete verhaal vormen. Dit maakt het lastig kiezen.
 2. Dit is not my cup of tea.... Veel en veel te traag..
 3. Wisselspanning of gelijkspanning?
 4. Rik

  Xavier Dorison

  Daar kan ik mij wel bij aansluiten.
 5. Als je naar de mond kijkt lijkt ze het meest op Aaricia. Bovendien dacht Thorgal dat hij Aaricia was verloren in het album dat hieraan vooraf ging. Ik heb dus op Aaricia gestemd.
 6. Goscinny kreeg het voor elkaar om de maatschappelijke problemen van de jaren '60 en '70 te projecteren op het Gallie van 50 na Christus. Daarnaast wist hij op een humoristische wijze de stereotypische eigenschappen van de Europese volkeren over te belichten. Voeg daar een groot aantal cameo's aan toe van bekende mensen uit de jaren 60 en 70 en je hebt de topalbums van Asterix te pakken. Uderzo en zijn navolgers hebben dit nooit meer kunnen evenaren..
 7. Ik vind geen enkel album na Goscinny goed maar die keuze was er niet. Daarom kies ik in ieder geval voor de meest originele. En dat is het geheime wapen.
 8. Het geheime wapen; met stip! Dit is het album dat het verst verwijderd is van het werk van Goscinny..
 9. Tanguy en Laverdure: Spionnen willen nieuwste jachtvliegtuigen bemachtigen. De Generaal: Na 600 pogingen en 400 motorfietsen in puin nog steeds de macht niet kunnen grijpen. Jan Kordaat: Volwassen man en minderjarig jochie gaan samen op avontuur.
 10. Vanaf 1967 spreekt men van de vierkleurenreeks. De term rode reeks stemt uit de periode 1946-1960. idd Rode reeks Vlaams en Rode reeks Hollands ( vanaf 1953).
 11. Ik kom dan op strips die vroeger in Robbedoes stonden zoals Natasja, Baard en Kale en de Vlaamse reeksen zoals Jommeke, Kiekeboe en FC de Kampioenen. Van al de bovenstaande reeksen heb ik geen albums en ze ook nooit gekocht of zelfs gelezen... Onbekend maakt onbemind zal hier ongetwijfeld de oorzaak van zijn.
 12. De laatste 8 meesterwerken uit deze reeks zijn niet in dit topic opgenomen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...