Ga naar inhoud

Ninormaal

Members
 • Aantal items

  24
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door Ninormaal

 1. Dat is als ik het goed heb de preventieparadox. Inderdaad doordat de maatregelen ergere resultaten hebben voorkomen, het achteraf lijkt dat deze maatregelen helemaal niet nodig waren.
 2. Wellicht ook interessant om leeftijdscategorieën toe te voegen?
 3. Ik kan er niets over vinden, maar ik geloof dat het album "de duivelsranch" en minimaal één ander album waar ik de naam van kwijt ben ook door iemand anders zijn getekend. Het viel me altijd al op dat luke in dat album heel anders getekend werd. Kan natuurlijk ook dat morris eens iets anders probeerde, maar als hij al vaker met ghostartists werkte dan lijkt die kans me niet zo groot.
 4. Ik vond hem erg tof! Verhaal was interessant met een aantal leuke wendingen. Ik geloof dat veel mensen het hier niet helemaal met mij over eens zijn, maar dit heeft wellicht ook te maken met het feit dat het boek vaak uitgesteld is en de hype hierdoor erg hoog lag. Het boek leent veel elementen uit the killing joke, wat ik leuk vond, maar je kan wel je vraagtekens zetten bij het feit dat DC na al die jaren nog steeds Alan Moore-werk aan het herkauwen is. Maar goed, dat is meer een dingetje achter de schermen, het boek an sich wordt hier niet minder van. Verder is wat mi
 5. Tijdje geleden besteld bij booksetc.co.uk, die geen garantie geven dat je geen extra kosten hoeft te betalen. Ik had op moment van bestellen niet helemaal door hoe het zat met de veranderingen rondom de brexit. Sandman omnibus volume 1 besteld, voor om en nabij 70 pond. Technisch gezien zou hier dus btw over gerekend moeten worden. Echter, ik denk dat de douane geen zin had in gedoe. Op de brief die op mijn pakket geplakt zat was de waarde namelijk getaxeerd op €20. Kortom, geen extra kosten. Heel fijn, maar ik ga er vanuit dat dit een beetje een gokje is af
 6. Die pagina vind ik ook nog wel meevallen, maar hier nog wat andere voorbeelden: Wat er bij mij vooral uitspringt is de erg lelijke, nogal kunstmatig uitziende lichteffecten die de nieuwe inkleurder heeft toegevoegd. Daarnaast wordt de strip er ook erg kil van, wat niet past bij de sfeer van het verhaal.
 7. Als ik het goed heb is het slechte weer in het laatste deel van het boek een bewuste keuze van Uderzo, om de periode van rouw na de dood van Goscinny uit te beelden.
 8. Heerlijk. Twee van de drie zijn niet eens uit 1978, en het blad dat wel uit dat jaar komt, is geen eppo.
 9. Dossier Rookbom inderdaad, uit het album drie avonturen. Ik geloof dat dit verhaal onderdeel was van een campagne tegen roken (de rokende agent zat volgens mij ook verschrikkelijk te hoesten). Het verhaal draaide om een microfilm voor de "neutrale bom" ("hij vernietigt vriend én vijand!", aldus de chef). Die microfilm zat uiteraard verstopt in een sigaret. Door een aantal wisseltrucs werd deze sigaret per ongeluk dan wel expres opgerookt, dus weg microfilm.
 10. Ik heb de Dark Horse-boeken niet gelezen, maar in principe zijn alle verhalen onder de Legends-banner ongedaan gemaakt. Alle boeken sinds de disney-overname begonnen met een schone lei en is kennis van de films alles wat je nodig hebt. Zo nu en dan worden er geloof ik wel elementen of karakters uit oudere verhalen geherintroduceerd, maar er wordt niet verwezen naar de oude verhalen zelf, omdat ze simpelweg niet gebeurd zijn. De Aaron run is daarom een uitstekend beginpunt. Mocht het uiteindelijk naar meer smaken kan je later alsnog de oudere verhalen gaan lezen.
 11. De Jason Aaron run van de canon comics kan ik inderdaad aanraden. Leuke serie die zich afspeelt tussen de originele film en Episode 5. Darth Vader door Kieron Gillen loopt tegelijk met dezie serie en is ook erg tof. Helaas zijn de delen van de hoofdserie na de serie van Aaron nog niet in hardcover of omnibus uitgebracht, alleen in paperbacks. Het uitgeefbeleid van Marvel wat dat betreft lijkt volledig willekeurig. Doctor Aphra is tevens ook een goede serie. Gaat over een nieuw personage (niet uit de films of series) die geïntroduceerd wordt in Darth Vader van Gillen.
 12. Misschien kan jet het niet per se compacter noemen, maar agent 327 is zeker veranderd in de loop der jaren. In het begin had hij eem vrij smal en lang gezicht: In latere verhalen krijgt hij een ronder hoofd en grotere oren: Medehoofdpersoon Olga Lawina is daarnaast ook een hoop veranderd, maar die is de laatste +- 20 jaar allesbehalve compact te noemen. Een keuze die ik overigens nogal overbodig vond, ze zag er eerder ook prima uit, maar ach.
 13. Ter aanvullende informatie, hier een artikel uit het Noordhollands Dagblad (28/10/2020) (geciteerd ivm betaalmuur). Excuus voor de beroerde formatting. Eric benoemt het helaas zelf al, hij staat er inderdaad achter:
 14. Ik heb ongeveer de helft van de video bekeken en heb een interview met Eric gelezen in de krant n.a.v. dit onderwerp. Ik geloof graag dat hij hier met goede bedoelingen aan meewerkt. Ik denk ook niet dat Eric een complotdenker in de hoek van bvb Lange Frans of Jensen is, begrijp me niet verkeerd. In het blad zelf worden er echter ideeën verkondigd waar ik niet achter sta en die voor mijn gevoel een beetje olie op het vuur van de echte wappies zijn. De vrijheid van meningsuiting is belangrijk en het is hen goed recht dit blad uit te brengen. Toch vind ik het jammer.
 15. Dus daarom kwam die tekenstijl mij zo bekend voor. Vind het erg zonde dat Eric achter dit gedachtengoed lijkt te staan. Heb het eerste nummer even doorgebladerd en in het eerste artikel wordt al de klassieke 'jet fuel can't melt steel beams' 9/11 theorie aangehaald. Verderop ontkennen ze nog leuk het klimaat, en dan hebben we de coronacrisis nog niet eens benoemd. January Jones is een toffe strip en Eric leek mij altijd erg sympathiek als ik hem op beurzen etc zag, maar dit is toch wel een gevalletje fabeltjesfuik.
 16. Don Lawrence is een goed voorbeeld van het eerste. Een groot deel van de niet door Martin Lodewijk geschreven Storm-verhalen zijn matig tot slecht (toegegeven, Martin is zelf ook niet helemaal consequent, maar over het algemeen wel beter), maar ik blijf groot fan van de serie door Lawrences schilderwerk. Geldt nog meer voor Trigië. Mike Butterworth heeft goede ideeën maar de scenarios slaan vaak nergens op. Wil niet zeggen dat ik niet aan het twijfelen ben om toch de integrales te gaan halen.
 17. Dirkjan is een vrij onuitputtelijke bron. Dit zijn ze vast nog lang niet allemaal.
 18. Ik ken jouw smaak niet, dus ik kan alleen over mijn eigen ervaring vertellen . Ik ben op dit moment aan het begin van part 3 en zou de serie aanraden. Ik was nog niet heel enthousiast tijdens het lezen van Part 1 (de eerste 3 volumes), vanwege het feit dat de serie zich nog wat te serieus nam en dialoog nogal houterig was. Dit is echter snel veranderd. Deel 2 had meer humor en deed de naam van de serie eer aan door verder op de absurditeit te leunen. De verhalen zijn verrassend, de personages zijn leuk (maar hebben, zeker in de eerdere delen, naar mijn idee wel een behoorlijke te
 19. Ik heb deel 1 en 2, allebei één keer gelezen. Ruggen zien er naar mijn mening nog vrij netjes uit! Maar oordeel zelf: Edit: foto gefixt
 20. Ninormaal

  Integrales

  Voor zover ik begrepen heb zijn deze verhalen meestal uitgebracht in een ingekorte versie. Op deze manier zijn ze goed te verkrijgen in hun geheel. Lijkt mij een goeie reden!
 21. Helaas heeft niemand de licentie voor de anime op dit moment, dus is hij nergens legaal te zien. De opties zijn speuren naar overpriced tweedehands dvdbox of via *andere bronnen*, zoals ik heb gedaan. Weet niet of dat in dit forum besproken mag worden. Eeuwig zonde, het is een mooie serie.
 22. Fijn dat ik kon helpen! De serie staat ook zeker op mijn lijstje om nog een keer aan te schaffen. Een aanrader trouwens, is de serie Monster van dezelfde auteur. Ik heb hier ooit het eerste deel van gelezen, maar ben nu de anime aan het kijken. Uitstekende thriller! Ik zag dat deze manga wel volledig in het nederlands is uitgegeven, mocht dat je voorkeur hebben. Maar van de engelse versie hebben ze ook Perfect editions, net zoals 20CB (maar deze zijn al wel compleet) Wellicht dus ook de moeite waard!
 23. Ik heb de serie zelf niet gelezen, maar na wat onderzoek: -Helaas is de serie inderdaad nooit verder dan deel 12 uitgekomen in het nederlands. De serie is incompleet. -De engelse versie is wel compleet en bestaat uit 22 delen, plus het tweedelige vervolg 21st century boys. Die laatste lijkt out of print te zijn. -Viz brengt sinds een paar jaar de 'perfect edition' uit. Omnibussen met 2 volumes per deel. Er zijn er nu 7 uit en het worden er uiteindelijk 12, met de laatste bestaande uit het volledige 21st Century boys. Als ik jou was zou ik voor de perfect edition gaan
 24. Wat gek. Ik kan ook bevestigen dat het boek is uitgekomen, ik heb hem gekocht in september op het stripfestival Breda, en het album staat nu (inclusief tekening van Mark Retera) bij mij in de kast. Wellicht hebben ze de eerste druk wat klein gehouden omdat ze niet wisten of een spinoff goed zou verkopen? Ik roep maar iets, toen ik in de rij stond bij het signeren heb ik Mark niet horen zeggen dat het om een beperkte oplage ging. Of je inhoudelijk iets mist is overigens nog de vraag, het is niet zozeer een spin-off maar meer een 'best of' album, met grotendeels grappen d
×
×
 • Nieuwe aanmaken...