Ga naar inhoud

Coen

Members
  • Aantal items

    114
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Coen

  1. 10 minuten geleden, Daan zei:

    Ach, had ik mijn Magic-kaartjes maar wat later verkocht...

    Meest gehoorde uitspraak van MTG veteranen, ik heb het meeste verkocht eind jaren 90 en ben vorig jaar weer begonnen. Dan maar geen power 9, lol.

    Heb gelukkig nog wel wat mooie reserve list kaarten gehouden die nu een klein fortuin waard zijn... meer geluk dan wijsheid.

  2. 12 minuten geleden, Comicoos zei:

    Vraag is natuurlijk wat je onder scifi begrijpt. Als je Terminator beschouwt als scifi dan moet je Avengers ook scifi noemen. En dan kan je Batman begins ook weer scifi noemen. 

    Je hebt veel subgenres zoals:

    -klassieke sci-fi in de geest van Asimov zoals bv 2001 en Interstellar.

    -Science-fantasy zoals Star Wars, Avatar, Krull

    -Cyberpunk zoals Bladerunner

    -Anime Sci-fi zoals Akira of Ghost in a Shell

    -Horror sci-fi zoals Alien, (Terminator?), Predator

    -Aliens pulpy sci-fi zoals Independence Day, Mars Attacks, War of the Worlds

    -Dystopische  sci-fi zoals 1984, Soylent Green, Hunger Games

     

    Er is natuurlijk overlap en puristen zweren bij de klassieke science fiction maar ja puristen heb je overal en hoeven niet per se de leidraad te zijn.

    Terminator is m.i. begonnen als redelijke pulpy horror sci-fi die nogal aansloeg en mainstream werd en niet als een comic zoals Batman, Avengers etc. die naar mijn mening echt een ander genre film zijn met wel flinke sci-fi trekken uiteraard.

  3. Hmm, kom ik sinds tijden weer hier (wel even de poll ingevuld en de uitslag daarvan nog even aangedikt) en lees hier e.e.a. waardoor ik inderdaad niet overenthousiast wordt en werd om hier heel vaak en heel actief te zijn (andere fora, niet stripgerelateerd, bezoek ik wel regelmatig).

     

    Wat de vrouwdiscussie betreft: ik heb mijn steentje bijgedragen en toen ik mijn vrouw leerde kennen 13 jaar geleden haar in de strips geïntroduceerd. Ze was zich niet bewust dat er literaire/volwassen strips bestaan en heeft inmiddels een aardige collectie strips en graphic novels (geleverd door de plaatselijke grote dame van stripwinkel Sjors) daarnaast hebben we onze 6-jarige dochter ook reeds geïnfecteerd. Oftewel, zendingswerk werkt heren (op basis van dit anekdotisch bewijs)!

  4. Op 28-5-2020 om 12:26, boomvavavoom zei:

    zou ik mee wachten tot je de comics hebt gelezen, als je toch aan het kiezen bent :)

     

    image.thumb.png.f92867a90c1c7b0bac0b0d9b7dff8fa7.png


     

     

     

    mmmm ik blijf wachten op een volgende collectie in TPB :)

    Ik heb er een interessante mix ervaring van gemaakt 😁.

    Wat dit nieuwe betreft wacht ik ook graag op de TPB.

  5. 8 minuten geleden, Paul_NL zei:

    In dat geval zou je zeggen dat ik een lotgenoot wel herken ;) Zou je overigens even je zin willen aanpassen naar: Het is mijn mening dat Paul_NL chronisch chagrijnig is, anders gaat Coen huilen...

    Ik vind het bijzonder dat je iemand zo wegzet en achteraf claimen dat alles een mening is lijkt mij retorisch niet bijster sterk. Dat je gelijk ad hominem gaat zegt mij wel een en ander en ja de ironie was mij ook opgevallen. Ik wens je een vergroot zelfreflectief vermogen toe en ook wat minder neiging om na wat tegengas te gaan "jij-bakken".

    Voor de rest is het voor mij duidelijk dat we andere verwachtingen hebben van mensen met een SSZ (zie de vergelijking van deze zaken hierboven). Fijne dag, Paul.

  6. 1 minuut geleden, Vittorio zei:

    Ineke jaren geleden ontmoet tijdens de stripdagen in Houten, daarna toch vaak bij Sjors langs gegaan als ik in de buurt was. Bijzonder mens. Er zijn winkeliers die 'XIII' zijn en er zijn er die 'Brodeck' zijn. als je begrijpt wat ik bedoel. Je moet een beetje je best er voor doen, maar daar krijg je wel iets voor terug. Haar wegzetten als 'chronisch chagrijnig' zegt vooral iets over je eigen oppervlakkigheid en onzekerheid.

    Dit is zo ongeveer de conclusie die  mijn vrouw en ik ook net trokken. +1

  7. 10 uren geleden, Paul_NL zei:

    Vreselijk mens die Ineke, chronisch chagrijnig. Maakt dat ik, en velen met mij, liever richting een winkel als Yendor trekken waar zeer vriendelijk personeel rondloopt. Maar ongetwijfeld heeft ze met 7 mensen wel een klik... 😕

    Fijn dat je het als absoluut feit en niet als je mening neerzet. Is Ineke een vrouw met een sterke mening? Jeps. Is ze "chronisch chagrijnig"? Ik meen van niet. Leuk om iemand zo neer te sabelen, ga vooral naar een andere winkel inderdaad als een vrouw als Ineke je niet aanstaat. Ik vind iemand met een randje een stuk interessanter als mens en Stripwinkel Sjors is wat mij betreft juist door Ineke's kennis en betrokkenheid in de Nederlandse stripwereld een fenomeen. 

  8. 10 minuten geleden, boomvavavoom zei:

     

    nou oa die hieronder

     

    die serie is trouwens wel briljant.

    En titancomics heeft die hele reeks (die hierboven is maar 1 deel) als heerlijk dikke HC intergralen opnieuw uitgebracht. Dat deden ze goed!

    Die ken ik van dat ene deel idd. Ik was niet op de hoogte dat deze opnieuw uitgebracht waren. Ik ga op zoek, bedankt!

  9. 1 uur terug, Willem zei:

    Ik zie Locke en Key weer doorgaan.

    Je hebt de smaak echt te pakken.

    Wat vind je ervan?

    Ja, inderdaad. Ik vind het erg goed, zowel karakterdiepgang als mysterieus horrorerig verhaal komen goed samen denk ik. Daarnaast heb ik er een soort "cross media" dingetje van gemaakt door tegelijkertijd de Netflix serie te kijken, wat opgeleverd heeft dat twee anderssoortige verhalen met dezelfde strekking mooi versmolten. Dat gezegd hebbende is wat mij betreft de comic superieur.

  10. Op 6-4-2020 om 17:39, Ambreville zei:

    Technisch wel, maar ze falen allemaal. 
    Horror imho is niet wat bovennatuurlijke elementen gebruiken, maar echt het gevoel overdragen. Bij films lukt dat goed. Bij strips zelden. De immersie ligt ook een stuk lager. Hellboy bv is een goede avonturenstrip, maar komt niet in de buurt van Horror.

    Mwah, ben ik het niet mee eens. Ik vind Requiem wel een naar gevoel oproepen en Hellboy een Lovecraftiaans pulp gevoel oproepen wat ik onder horror zou scharen. Geen splatter horror maar, net zoals Lovecraft, meer de intelligentere soort.

    Ik denk dat de vraag: "wat is horror?", een goede zou zijn.

  11. 8 minuten geleden, linthout zei:

    Ikke wel. En heb een paar prachtige originelen...

    Twintig jaar geleden kon je hem gewoon opbellen.

    Ik vind zijn werk uiterst sfeervol.

    Door Corben ben ik comics beginnen lezen.

     

    Wow, ik heb zijn werk in de jaren 80 leren kennen. De afgelopen jaren kwam er het e.e.a. uit zoals zijn verzamelde werk in de integrale uitgave van Eerie/Creepy waar een aantal verhalen in voorkomen die met recht naargeestig zijn. Heerlijk!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...