Jump to content

Lecram

Members
 • Posts

  2,088
 • Joined

 • Last visited

About Lecram

 • Birthday 06/14/1966

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Directeur eigenaar staalconstructiebedrijf

Recent Profile Visitors

1,817 profile views

Lecram's Achievements

 1. Aankoop 165 ook als je trekking verliest?
 2. Ik ben niet echt op de hoogte van alle oplage's, maar er worden veel te veel strips uitgegeven en er worden waarschijnlijk minder strips verkocht in absolute getallen, dus loopt de verkoop per strip sterk terug en dus ook de winstpotentie. Dan kan je klagen op uitgeverijen en hun beleid, maar het is toch begrijpelijk dat ook voor hen de wetten van de economie gelden. Als een serie of boek niet genoeg verkoopt, dan moet je ingrijpen. Zoals in elke markt krijgen de beter presterende vakmensen meer betaald en (betere) contracten. Het is de keuze aan ieder persoon of hij nog toekomst ziet in zijn carriere of dat men soms beter realistisch kan zijn en een andere weg in kan slaan. On topic.....Tekenaars kunnen met de verkoop van commissies of wellicht pagina's nog wat bijverdienen, maar ook daarvoor geldt (zoals terecht door Ambreville opgemerkt) dat enige status wel helpt om daarvoor leuke bedragen te krijgen. Dit was ook inderdaad niet de discussie, in jouw idee gebruiken de auteurs gewoon een bepaalde setting met hun eigen personages en stijl. Best grappig, hou ons op de hoogte als je weer een nieuwe hebt.......
 3. ik maak geen verschil tussen hard- of softcover. ik vind heel veel strips geen 20 euro waard en ook veel geen 9 euro waard. ik bedoel dat ik veel meer plezier heb/had aan de oudere reeksen van genoemde uitgeverijen.
 4. Extra opmerking ?, het is het enige wat je erover zegt, dat het leuk is dat ze eens wat anders tekenen.....hahaha en dan kom je met opsomming, die er werkelijk niks mee te maken heeft. En 45x een robbedoes in een boek van een andere auteur is eens wat anders? En de kwalificatie auteur heeft niks met NL vs Belgie te maken, op elke website of webshop of infosite worden met stripauteurs tekenaars en scenaristen bedoeld. Van Dale spreekt ook niet over stripboeken, maar over boeken en bij boeken wordt normalitair niet getekend. Maar zelfs in jouw beleving kan een (strip)auteur ook een tekening maken, aangezien bijna alle tekenaars ook wel eens een scenario schreven of dat de strip door 1 persoon wordt gemaakt (in zeer veel gevallen) en dat de auteur dus tekenaar en scenarist is Maar goed, genoeg geneuzel....hahaha......laat mar weer eens wat commissions voorbij komen......
 5. Een auteur is net zo goed de tekenaar van de strip, net zoals ook een scenarist dat is.......dus ik vrees dat je er naast zit. Nergens wordt een scenarist als exclusief auteur gezien. Een Mummy is geen personage van een andere tekenaar, dus niet ter zake. De discussie gaat over strip auteurs, die de personages van andere auteurs tekenen. Ik en een aantal andere repers begrijpen hier het nut niet van en de heer Linthout vraagt zich af of het wel OK is om geld te verdienen met iemand anders zijn personage. Natuurlijk is het leuk als tekenaars met hun eigen held(in) voor jou een mummy maken, dat zal niemand tegenspreken, maar daar gaat het niet om. Dus als Ducaju een Claire zou tekenen (voor geld of niet) zien een aantal repers hiervan het nut niet in, tekent hij een Betty als zombie, mummy, naakt, in cosplay pak of what ever kan ik dat beter begrijpen. Maar nogmaals, als iedereen er blij mee is, who cares.....
 6. Het heeft niks met een hommage te maken, er wordt voor het geld getekend. En als dat werkt voor tekenaar en koper is daar ook weer niks mis mee. Zelf deel ik de mening van Veto, ik begrijp er niks van, wat heb je er nu aan om een tekenaar een tekening te laten maken van een figuur van een andere tekenaar. Maar ik denk dat kopers vaak van gekkigheid ook niet meer weten wat ze moeten vragen. Maar who cares wat lecram denkt in deze....haha....als men het leuk vindt. Algemene iconen als Batman of zeer bekende comichelden, die niet verbonden zijn aan 1 of 2 tekenaars, maar waar al honderden/duizenden verhalen van zijn verschenen door vele vele tekenaars (vaak in studio vorm) kan ik dan nog wel begrijpen, zit ook meer in die comic cultuur. Maar ook dan zou ik kiezen voor een figuur die ze ooit hebben gedaan.
 7. Inderdaad missen we "mezelf". Ik ben stripliefhebber/verzamelaar en daarnaast verzamel ik dedicaces. De grootste blokkade op dit moment ben ik dan ook zelf...haha....ik merk dat ik nog maar weinig strips echt de moeite waard vind, veelal een herhaling van zetten, maar ook verliest de strip de competitie met bijvoorbeeld het medium televisieseries. Strips zijn dan toch wel heel beperkt en daarnaast extreem duur voor het aantal minuten dat je er plezier aan beleeft, inderdaad 20 minuutjes voor een HC van 20 euro. Kijk dan eens naar de geweldige prachtig uitgewerkte tv series op kanalen als netflix en de tijd dat je daar plezier aan hebt in vergelijking met de kosten....... Strips zijn voor mij pure ontspanning en dat vond ik veel vaker in de meer populaire oudere reeksen van Dupuis, Lombard of Dargaud, niet te hoogdravend, gewoon lekker humoristisch, avonturistisch of spannend. Naast de concurrentie van "tv series" of films is de wereld ook veranderd en is er veel meer concurrentie door bijvoorbeeld veel sport op tv, computer/internet etc. etc. Hierdoor spendeer ik ook minder tijd aan de hobby strips dan in vroegere tijden. Gek genoeg is niet het geld zelf de blokkade, maar meer de relativering en het besef dat ik de aankopen het geld eigenlijk niet waard vind in verhouding voor tot wat ik er voor terug krijg aan plezier. Daarnaast wordt de omvang van mijn collectie te groot, waardoor naast het grote obstakel ruimtegebrek ook de beheersbaarheid wordt aangetast en daardoor weinig of eigenlijk geen enkele aandacht meer uitgaat naar al gelezen strips in de collectie. Door het verzamelen van dedicaces ontdek ik nog steeds nieuwe series/one shots, soms een meevaller, maar ook vaak een gevoel van "Ach, niet slecht, maar zou ik nooit hebben gekocht zonder dedicace". Doordat vele series in 1 of meerdere van de delen wel een dedicace bevatten vind ik verkopen ook weer moeilijker, al zou ik realistisch moeten zijn en beseffen dat ik 90% niet zou missen of nooit zal herlezen, waarschijnlijk zou een kleinere collectie het plezier in de overgebleven strips vergroten.
 8. Het is duidelijk, tenzij je hier in dit topic vooral wilt zeuren op de stripdagen, de regering, het corona beleid of op alles, dan vindt je het onduidelijk. Wat maakt het nu uit, er is gewoon een festival zonder veel beperkingen (alleen tafelen in horeca), dus prima toch dat dit weer mogelijk is. En na het festival kunnen we conclusies trekken.
 9. Dat is goed nieuws en aangezien er al bijna twee jaar geen groot stripevent is geweest in Nederland zou het zomaar kunnen dat er een prima opkomst is.
 10. De altijd “sympathieke” Kempers
 11. Volstrekt oninteressant voor mensen die niet in Brussel wonen of niet zomaar op elk moment van de dag kunnen opdagen…. Alsof er kermis zou zijn en de ene dag is er alleen een draaimolen, 4 dagen later 4 km verderop een paar botsautos en week erop weer in ander gebouwtje met tijdslot ballen gooien etc etc en O ja, er staat wel altijd een suikerspinkraam…… Het is te begrijpen, maar hopelijk volgend jaar gewoon alles in een weekend geconcentreerd op 1 plek.
×
×
 • Create New...