Jump to content

Expo59

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Expo59's Achievements

 1. Tentoonstelling van al de originelen van het volledige album LIMBO II van Stephan Louwes bij Expo 59. Van woensdag 20 januari tot en met dinsdag 23 februari 2021 luidt één van Vlaanderens huidige tekentalenten Stephan Louwes ons nieuwste project "Exposition 59" in en deelt met iedereen de 94 originele pagina's die chronologisch resulteerden in "Limbo II". Louwes' stijl vormt een originele kruisbestuiving tussen Rosinski en Moebius, van de ene het rauwe realisme overnemend, van de andere het surreëel dromerige, en dat met een geheel eigen identiteit. Verdwaal mee in Louwes' universum en laat je leiden door de spotlichten van onze galerie. Van dinsdag tot en met zaterdag van 12u00 tot 17u30 bij Expo 59, Beenhouwersstraat 59. "Limbo II", de strip, wordt exclusief aangeboden met twee gesigneerde Expo 59-ex-librissen, oplage 59 exemplaren. Ter promotie komt Stephan Louwes al de gereserveerde exemplaren één van de galeriedagen signeren. Dus wacht niet te lang, want op is op. https://www.facebook.com/events/156296785967357/
 2. Op 30 oktober 1974 werd de historische boksmatch uitgevochten tussen George Foreman en Muhammed Ali. Op zaterdag 12 december 2020 organiseert Expo 59 een eigen Rumble in the Stripjungle en zet twee zwaargewichten uit de stripwereld tegenover elkaar: Charel Cambré stapt in de ring en daagt Alec Severin uit voor een ultieme Expo 59 Comic Battle® Deze Expo 59 Comic Battle® bestaat uit 30 rondes. Elke ronde duurt 5 minuten met tussenin telkens een minuut pauze ter voorbereiding op het volgende gevecht, tevens het moment om de nieuwe opdracht aan te kondigen. Waaruit bestaat een oneven ronde in de Expo 59 Comic Battle®? Uit onze ideeëntrommel wordt een onderwerp én een naam van een deelnemer geloot (bijvoorbeeld: een Smurf én de naam van degene die zich voor deze battle inschreef). Beide artiesten krijgen VIJF minuten om het onderwerp te tekenen elk in een eigen boek “In het hoofd van Charel Cambré”. Waaruit bestaat een even ronde in de Expo 59 Comic Battle®? De boeken “In het hoofd van Charel Cambré” worden uitgewisseld en met de volgende opdracht die uitgeloot wordt, moeten Cambré en Severin wederom in VIJF minuten anticiperen op hetgeen de eerste getekend heeft. Het principe van “Tac au Tac”: wie slaagt erin om met een humoristische kwinkslag deze battle te winnen en de eerste/meeste punten binnen te halen? Het publiek en de jury beslissen. Hoe deelnemen? Je kan live supporteren, aanmoedigen en je commentaren geven (vanwege de coronarestricties lichtjes af te raden), maar je kan het event ook online via ons facebookkanaal volgen, daarop je mening geven en hierdoor de stemming beïnvloeden. Zaterdag 12 december 2020 vanaf 14u00. Wil JIJ bovendien één van die unieke dertig exemplaren in jouw bezit krijgen, schrijf je dan NU in via info@expo59.be (abonnementshouders hebben weliswaar voorrang) voor het boek “In het hoofd van Charel Cambré” en wie weet ben jij één van de gelukkigen die zo'n overzichtsalbum met een combi-tekening Severin-Cambré in huis kan halen. Wie zich inschrijft mag trouwens ook ideeën aandraven. De jury maakt hiervan een selectie. Bestel NU via info@expo59.be: – In het hoofd van Charel Cambré met dubbele Expo 59 Comic Battle®-tekening Cambré vs Severin voor € 49,95 (met extra-libris)
 3. "De wetgeving is veranderd. Vroeger kwamen de erfgenamen van Waterkeyn achter je aan als je het atomium afbeeldde, maar sinds 2016 mag je zaken die zich permanent in het openbaar domein bevinden afbeelden." Er even op wijzen dat dit niet klopt. https://www.unizo.be/advies/kan-u-een-foto-van-het-atomium-ander-bekend-gebouw-gebruiken-voor-commerciële-doelen Een percentage (geen kleintje) van Glimlach 58 gaat auteursrechterlijk naar vzw Atomium. Een privéfoto maken van het atomium mag, ga je die verspreiden, kan er in principe tegen opgetreden worden. Als kunstenaar dit omzeilen? Een kleine verandering aanbrengen (bijv een bol meer of minder, slechts een klein % van het geheel tonen).
 4. Of je kan ook gewoon Expo 59 Magazine lezen, in deel 3 werd deze pagina geanalyseerd uit Dangerous Liasons van Betbeder en Djief.
 5. Het was al een keertje aangehaald. En ja, het eerste basisdoel is bereikt. Maar omdat distributie niet vanzelfsprekend is, kan het geen kwaad om zelf al op jacht te gaan naar het album nog voor het in de winkel ligt, met tal van exclusieve goodies. https://nl.ulule.com/under-the-ink/
×
×
 • Create New...