Jump to content

charles

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by charles

 1. Ja, ik begrijp het, hoor - ik vind je lijst vrij uitgebreid, maar wilde mijn "iets anders" stem gewoon wat toelichten. En "Zozolala" - ja, die was ik onderhand wat vergeten maar ik las het graag.
 2. Op het gebied van stripbladen, lees ik nu min of meer alleen Zone 5300 en (regelmatig) de Strip Glossy. Vroeger was ik gek op MAD (de Engelstalige versie vooral, maar rond 1998 vond ik het niet meer wat het was). Ik begrijp dat deze poll gericht is op de mainstream bladen, maar ik heb gestemd op "iets anders" en als uitleg - vroeger (nou ja, jaren '90, begin 2000) was ik een grote fan van tijdschriften zoals Incognito, Posse, Chaos, Impuls, De Stripper, De Mudhoen - small-press spul vond ik altijd heel leuk. Dat vond ik een leuke tijd, dat gevoel blijft een bron van inspiratie.
 3. Ja, het is misschien niet echt handig op computer te doen (en zo'n verkleinde jpg is ook wel wat vaag, misschien). Ik wilde ze niet te lastig/moeilijk maken maar het is allemaal wel wat kleiner op het scherm, denk ik.
 4. Bedankt - al is mijn reactie nogal laat... Ik kan niet zeggen dat Mike Allred een invloed is geweest, maar ik vind zijn werk heel goed. Ik wilde laatst iets anders proberen met een "zoek de 10 verschillen" puzzel - ik heb het verdeeld over 3 plaatje in plaats van 2. Ik weet niet of het duidelijk is, maar was wel leuk om te proberen. En tegelijk een soort verhaal van maken om het een thema te geven. ( En "genie" is met zelfspot bedoeld... vond ik gewoon lollig om zo te schrijven...).
 5. Leuk en zomers, Michel - vind het zonnetje ook heel charmant getekend!
 6. charles

  dromen

  Ik heb altijd gemengd gevoelens over dromen - soms kunnen ze heel leuk zijn (vliegen, avontuur, gewoon gek) maar vaker zijn het gewoon echte "downers" (het schiet echt niet op als je ergens heen moet, je vrouw is zoek, je zit in een bomvolle ruimte terwijl je geen Corona wilt oplopen, enz. ...). Heel vaak probeer ik ze zelf aan te passen - dat lukte beter toen ik jong was. Qua zintuigen - ik zie die dingen gebeuren (al zijn het vaak gewoon flarden) maar ik hoor niemand wat zeggen (al weet ik dat ze praten tegen mij en waar ze het over hebben). Toen ik op de universiteit zat (30 jaar geleden...), nam ik een semester Psych 101 - ik weet niet meer hoe het heet, maar zij had het eens over een stadium van slaap waarin je heel realistische dromen kan hebben. Net voordat je echt in slaap valt, volgens mij. Vaak zijn het panoramische beelden met vooral veel geluid en geur (veel mensen ruiken rook, dacht ik). Ik moet het eens weer opzoeken - misschien weet iemand hoe het heet. Niet "lucide" dromen, het is iets anders geloof ik. Eens had ik een vergelijkbare droom - ik was 16 of zo, lag net op bed en na een paar minuten schreeuwde ik, "Waarom blaft die hond steeds zo!?". Ik hoorde duidelijk de hond blaffen, oorverdovend. Mijn broertjes lagen op bed in de kamer ernaast en vonden het gek. De kat had één keer gemiauwd zeiden ze, verder was alles stil.
 7. Ja, het "klopt" wel allemaal - er zit (bijna) altijd logica achter wat er allemaal gebeurt. Ik bedoelde "surrealistisch" meer in de zin van "niet alledaags". Want het is niet echt "een oudere man met vervroegd pensioen gaat op zoek naar ander werk", het is een stuk leuker. Bijna altijd logica - bv. als zijn koelkast wordt gejat, dat komt uit het niets (maar ik vind het een van de grappigste dingen in de series). Als hij zich per ongeluk wast met een wc-eend navulling in plaats van zeep... ik lach er nog om als ik er aan denk.
 8. Ja, ook een grote fan van "Keeping Up Appearances". Een paar jaar terug de complete series op dvd en al een paar keer alles bekeken, blijft leuk. "One Foot in the Grave" vind ik ook geniaal - grappig en soms best een beetje surrealistisch, ik vind het heel goed geschreven. "Father Ted" heb ik ook heel vaak gezien, jammer dat hij niet meer had kunnen maken. Al is zijn reputatie lang niet meer wat het was, vind ik de oudere komedies Woody Allen nog altijd prachtig. "Take the Money and Run", "Bananas", "Love and Death" en "Zelig". Toen ik ze voor het eerst zag, als tiener - ik wist niet dat films zo leuk konden zijn.
 9. Ja, Eddie Murphy vond ik ook heel sterk - zijn stand-up "Raw" was geweldig en bv. "Trading Places" met Dan Aykroyd verveelde nooit. Aykroyd's "Doctor Detroit" heb ik al jaren niet meer gezien maar wil het eens ook opnieuw bekijken. Weet niet of het nog grappig is, maar toen vond ik het te gek. Als ik aan Hugh Laurie denk, dan denk ik ook aan een paar anderen die eerst "grappig" waren maar nu meer "gewoon" doen. Heleboel acteurs doen dat natuurlijk (en andersom), maar bv. Tom Hanks - in "Bosom Buddies", ik was meteen verkocht. "The Man with One Red Shoe" vond ik ook geweldig (Dabney Coleman is misschien ook een "underrated" talent..?) en laatst weer "The Burbs" gezien - blijft leuk. Michael Keaton in "Mr. Mom" en "Night Shift" - ik vond hem heel goed.
 10. Ik ben niet zo erg actief op dit forum - ik kom hier wel een paar keer per dag maar het houdt meestal op bij het lezen van berichten. Maar hierbij een paar tekeningen - een paar zijn wat ouder (vorig jaar herfst) een paar iets recenter (een paar maanden terug).
 11. Ik vind de oorspronkelijke versie veel mooier - maar ik ben een fan van zulk kleurgebruik (roze, geel, rood en oranje voor luchten, straten, enz.). Steeds een zelfde soort verlooptint voor de lucht is vast logischer, maar hoe de eerste twee strookjes zijn ingekleurd in de eerste versie, dat vind ik heel dynamisch, mooi om naar te kijken. Ik ben wel wat ouderwets - ik vind de tweede versie prima (en zou zulke kleuren waarschijnlijk ook gebruiken als ik zoiets moest inkleuren) maar de eerste maakt indruk op mij, ik ben nog altijd fan van zulke kleuren.
 12. Steve Martin vond ik altijd heel grappig, hij blijft een van mijn favorieten. Ik geef toe - na ongeveer "Roxanne" vond ik hem ineens niet heel grappig meer, maar wat hij daarvoor maakte, was prachtig. "The Jerk" blijft voor mij een hoogtepunt van comedy, "All of Me" en "Dead Men Don't Wear Plaid" ook. Zijn oude stand-up LP's draaiden we vroeger ook heel veel thuis, "Cruel Shoes" blijft na al die jaren nog hangen (en dat ene grapje over het poesje van zijn vriendin...). Ik vind het ook jammer dat Hugh Laurie niet meer grappig doet - hij kon "dom" spelen beter dan iedereen (Blackadder). Fry staat ook hoog op mijn lijst. Gene Wilder vond ik ook een hele leuke comedy acteur, moet weer eens zijn films opnieuw bekijken.
 13. Ja, ik begrijp het - al vond ik Green Arrow altijd wat meer bekendheid hebben dan bv. Martian Manhunter en the Atom (vanaf ongeveer de jaren '70, '80, dan). Hawkman is ook zo'n geval, waarschijnlijk - en de oorspronkelijke Firestorm ook. Ik was ook een grote fan van die comics, voor het eerst ergens in de jaren '80 gelezen. Ik was jong, vond het grappig, en een heel sterk idee - de fusie tussen die twee. Het zag er ook leuk uit, het tekenwerk.
 14. Ik vond "next in line" wel lastig - ben altijd een hele grote Flash fan geweest, maar (de Silver Age) Aquaman vind ik ook heel leuk. En Green Lantern (Hal Jordan) lees ik ook graag... eigenlijk vind ik de "next-in-lines" allemaal sterk. Ik weet niet of the Atom ook een "next-in-line" is (weer de Silver Age versie met Ray Palmer), maar na the Flash blijft hij mijn favoriete van DC (met Superman als derde).
 15. Herbie Popnecker moet niet vergeten worden - er is weinig wat hij niet kan (is er wel iets wat hij niet kan, eigenlijk..?). Soms moet hij een lolly gebruiken voor bepaalde krachten, maar zonder lolly kan hij ook min of meer alles.
 16. De line-up hierboven vind ik ook goed - het is natuurlijk ook de oorspronkelijke line-up uit de oude comics (nou ja, min erelid Snapper Carr, maar niemand die hem mist, geloof ik). Ben toevallig de eerste verhalen weer opnieuw aan het lezen (vanaf 1960) en ik geniet er nog van. Misschien niet al te spannend, maar ik kan de verhalen van Gardner Fox altijd waarderen. Ik heb in 20 jaar geen Avengers meer gelezen, eigenlijk.
 17. Peanuts voor mij, zonder twijfel.
 18. Eerste keer dat ik een You Tube link hier probeer, hoop dat het werkt... Het is wel een oude intro, maar ik vond het altijd mooi toen ik jong was. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Kzhwx8aOO0A" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> Edit: nee, lukt niet... Ik zal straks nog een keer proberen...
 19. Ja, grappige cartoon - leuk bedacht!
 20. Leuk dat je de schets hier hebt geplaatst. Ik vind het heel leuk om aan het project mee te kunnen werken - en heb zeker zin om de verschillende verhalen te tekenen - leuk als we af en toe hier wat mogen delen.
 21. Ja, jammer dat StripSter al een tijdje niet meer wordt bijgewerkt, maar begrijpelijk - de eerste vijf jaar of zo, stelde ik de "Strips" rubriek samen (met hulp van mijn vrouw) en het was best veel werk. Geen idee of het ooit weer on-line komt, maar we vonden het allebei leuk om te strips te bekijken en het forum te lezen.
 22. Bedankt voor de reacties! Ben wel een Cowboy Henk fan - ben opgegroeid met comics en MAD, maar toen ik op een dag Cowboy Henk zag (en bv. Klepzeiker van Eric Schreurs) vond ik ze heel inspirerend. Een paar weken geleden werd ik prettig verrast om te ontdekken dat mijn oude Gif Animator het nog steeds deed op een nieuwere laptop, dus een heel eenvoudige kaart geprobeerd te maken. Fijne feestdagen, hopelijk wordt het binnenkort allemaal wat vrolijker.
 23. Bedankt - ben nu met een strookje bezig, misschien plaatst ik dan binnenkort de schetsen. Ik heb meerdere brush-pennen geprobeerd door de jaren heen en behalve grote vlakken inkten, kan ik er weinig mee... Ik gebruik al jaren Talens inkt met Winsor en Newton Cotman 222 penselen (0 of 1). Vrij goedkoop, met synthetische haren die net wat langer zijn dan de 111 series. Steeds lastiger te vinden, lijkt het - ik ben bijna door mijn vorige voorraad heen.
×
×
 • Create New...