Ga naar inhoud

hemweg

Members
  • Aantal items

    513
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hemweg

  1. Ik kwam onlangs drie aangepaste versies van Kuifje uit een Canadees tijdschrift tegen. Het verhaal en de tekeningen zijn voor 99.9 % gelijk aan de originelen. De aanpassingen zijn niet uiteraard niet aangebracht door Hergé. Het verschil zit erin dat gedateerde raciale karikaturen aangpast zijn. Het betreft: De blauwe Lotus - De overdreven tanden en varkensneus van Mitsuhirato zijn aangepast. De geheimzinnige ster - De neus van Bohlwinkel is (enigszins) aangepast Het gebroken oor - De blackface is vervangen door een stewardess.
  2. hemweg

    Integrales

    Bij Saga verschijnt in de maand mei Vittorio Giardino's Max Fridman integraal deel 1, met luxe uitvoering.
  3. Er zijn ongeveer twee lopende reeksen. De ingekleurde zwart-wit reeksen. Nu zou Lotus aan de beurt zijn. De andere albums kenmerken zich door verschillende redenen voor uitgave. Misschien worden de Weekblad Kuifje-versies voortgezet. Ik gok dan op Tibet, of misschien Zonnetempel. Raket en Mannen zijn onlangs nog geweest. Zaak lijkt me ook boeiend, maar moeilijk wat betreft het verschil in formaat (staand gecombineerd met liggend). De albums van beide reeksen worden onrgelmatig uitgegeven. Niet ieder jaar verschijnt er een album. ik houd het in de gaten en als ik iets zie, laat ik het weten.
  4. Wat een afgrijselijk beeld. Een veel te grote Wiske op schoot van Vandersteen. Het popje (Schanuleken) lijkt op, en is geplaatst, als een geslachtsdeel. Suske kijkt ook niet bepaald onschuldig. ik wil absoluut geen Woke-discussie starten, maar dit kan anno 2024 echt niet meer.
  5. + 4 kaders per pagina
  6. Kuifje en Haddock in De 7 levens van de sperwer - Wuivende Veder - De zottin en de moordenaar
  7. Boekenkasten zijn vaak open: - om te laten zien (wat je leest en wie je bent, dit was overigens vroerger ook met een platencollectie); - toegankelijker.
  8. Verschillend, van twee (Vlucht) tot acht verschillende (Amerika) uitgaven.
  9. Ik heb onlangs tweedehands Lundia delen gekocht en geschilderd. De planken buigen niet door en zijn makkelijk in hoogte te verplaatsen. De planken zijn verkrijgbaar in 50 80 of 100 cm. De achterkanten heb ik met platen dichtgemaakt. Doordat ik enkele honderden strips de deur uit heb gedaan heb ik nu weer ruimte over voor nieuwe strips. Ook ik heb de neiging om tegen de norm strips van rechts naar links te plaatsen, behave bij Blueberry.
  10. De uitgave van de boekjes verliep helaas niet chronologisch. Het zijn wel prachtige boekjes, die gemakkelijk opengeslagen kunnen worden. Grote tekeningen op mooi papier.
  11. Ik vind de tekststrips van Toonder buitengewoon goed. De makke is dat de vele verhalen iedere keer gebundeld uitgegeven zijn, in pockets of als oblong bij de Bezige Bij. De vormgeving van de uitgaven, en daarmee de verhalen, lijken op hierdoor veel op elkaar. Wanneer ieder verhaal apart was verschenen als album met een herkenbare cover, zou er meer sprake zijn van onderling verschillende verhalen. Ook een selectie (met de sterkste verhalen) in plaats alle verhalen op de markt brengen zou de aantrekkelijkheid bevorderen.
  12. Deze film is in het Frans. Maakt dat wat uit? De (animatie)film is o.a. te zien op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=n-0KxGn8JUc&ab_channel=Tygrou De film is een gedateerde poppenfilm, à la Thunderbirds of Buurman en buurman
  13. De film Crabe Aux Pinces d'Or (1947) ontbreekt in dit rijtje.
  14. Deze week heb ik de sympathieke serie Esteban gelezen en begin nu aan de Heer der dolende Zielen. Bonhomme is met zijn losse en gevarieerde manier van tekenen een van de meest interessantste striptekenaars van dit moment.
  15. De Schorpioen vind ik is de leukste serie van Marini en laten we hopelijk pakt hij deze, zoals gepland, weer snel op.
  16. Weet iemand of er een gelijksoortige Franstalig of Engelstalige versie van LastDodo bestaat?
  17. Ik hoop het grootste deel van mijn strips bijtijds weg te doen. Een kleine interssante collectie (honderd) strips mag overblijven en daar mag men mee doen wat men wil. Lezen of verkopen en een leuk feestje geven van de opbrengst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...