Ga naar inhoud

Juno1944

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Juno1944

  1. OK, dit is duidelijk en hetgeen ik wilde weten. Bedankt
  2. Blanco, bedoel je dan geen? Dus enkel een blad tegen de achterzijde van de voorfarde gekleefd en dan direct de bundeling?
  3. Volgens wat ik op het net heb kunnen vinden, is het album in mijn bezit ééntje uit 1944, dus geen 1ste druk. Het heeft een blauwe rug, en een witte achterzijde met de vermelding "N° d'autorisation 7110 - 7112 - 7114 - 7116" . Maar ik ben zeker geen expert, ben als verzamelaar van tijdschriften en kranten uit de periode 1930 - 1945 een beetje per toeval in het stripwereldje gerold. De titel van de krant kijk ik even voor je na, de foto maakte ik enige tijd terug en heb deze toen niet genoteerd.
  4. Bonte, bedankt voor je reactie. Het gaat om nr. 2 & 5 van de Vlaamsche uitgave dus oorlogs.
  5. Bedankt voor het welkom! En hopelijk kan er iemand mijn vraag beantwoorden, of toch minstens in de goede richting wijzen.
  6. Hierbij nog een mooi voorbeeld van een aanpassing uit L'etoile mysterieuse. De krantenversie in het Nederlands uit 1943 en het album uit 1944. Ik weet niet wanneer het album in 1944 werd uitgegeven (iemand ?)maar als dit na de september '44 was (bevrijding) is de aanpassing zéér begrijpelijk. En anders was de uitgever dan toch terughoudender dan de Hergé ... .
  7. Hallo, Een vraag ivm de bundelingen van de Vlaamsche uitgave van Bravo. Hadden deze schutbladen of niet, vind dit niet direct terug op het net. Alvast bedankt voor jullie hulp. Vriendelijke groeten, Gert PS: ben nieuw hier, als er ergens een "voorsteltopic" is wil ik me daar wel even voorstellen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...