Jump to content

Lestat

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lestat

 1. Ik had dat bij De Ridders van Heliopolis, maar nu het afgerond is op 4 delen zal ik het toch wel aankopen. Maar ik volg De Bloedkoninginnen wel en denk er aan de nieuwe subreeksen niet meer te kopen zolang het hardcovers zijn.
 2. En ook meer uitleg over de inhoud: Vooreerst wisten we al langer dat het verhaal zich weer buiten de Bretoense streek van Asterix' dorpje zal afspelen. Druïde Panoramix gaat samen met Asterix en Obelix op pad naar het oosten. Ze reizen meer bepaald naar het land van de Sarmaten, een nomadisch volk dat tussen 300 voor Christus en 270 na Christus leefde op de steppen ten noorden van de Zwarte Zee, onder meer rond de Krim waar ze handel dreven met de Grieken en Romeinen. Ze voerden ook oorlog met de Romeinen, waardoor ze een gemeenschappelijke vijand hebben met de Galliërs. Anno nu wordt de Krim nog steeds betwist tussen Rusland en Oekraïne nadat het schiereiland een eeuwenlange inzet was voor hun voorouders en andere volkeren. Scenarist Jean-Yves Ferri bakent hun zone af tussen de huidige landen Rusland, Mongolië en Kazakhstan. Meer info op https://www.stripspeciaalzaak.be/stripnieuws/asterix-en-obelix-naar-de-sarmaten-asterix-en-de-griffioen-een-western-het-oosten
 3. Ik heb deel 2 nog niet gelezen, maar vond indertijd deel 1 nu niet zo hard afwijken van de gewone reeks. Wat mij betreft hadden ze die evengoed in de reguliere kunnen verwerken.
 4. Mooi! Die ken ik niet. Een speciale editie van deze van de Reizen van Tristan misschien?
 5. Timotheus / Thea Triangle van Kiekeboe uiteraard.
 6. En die parameters kan je zelf ook aanpassen. Maar boven bepaalde enorme bedragen dan weer niet, maar zelfs pakweg een grote reis in één keer betalen of een groot meubel gaat wel binnen de toegestane parameters.
 7. Jawel, juist bekeken in Cromimi. De neus van Wiske is iets langer en dunner.
 8. Wiske ziet er wat uit alsof ze door Janry is getekend in dat prentje. Kan Valkema anders eens geen Robbedoes tekenen
 9. Is 63 Buck Danny? Ik ben het precies niet zeker.
 10. Bedankt! Ik dacht dat het Bruggedossier dezelfde zou zijn als van 't Brugs Hallerietje, maar dan ga ik op zoek naar het magazine.
 11. We zullen de grote Smurfenencyclopedie moeten raadplegen: https://www.stripspeciaalzaak.be/stripnieuws/smurfenencylopedie?fbclid=IwAR33J1UIqHoMX05cTK1XNbrhI18iHYbYE81lOMqzGtPY8eWlbKhWbx-7tHA
 12. Aha, en prominent in beeld? Want dan heb ik ook interesse.
 13. Kans is groot dat hij bij jou dan ook wat meegeritst heeft zeker...
 14. 54 is de marsupilami (open doel zeg).
 15. Lestat

  Thorgal

  Ik loop wat albums achter, maar een terugkeer van Kriss en Aniël boezemt me weinig interesse in. Nu is er het risico dat Thorgal binnenkort in het clichétopic terecht komt met altijd dezelfde slechteriken die hem lastig vallen voor vanalles.
 16. En 50 is Lucky Luke. Het zijn er nu een paar makkelijke achtereen.
 17. Het album wordt ook besproken in het historisch magazine G-Geschiedenis: https://g-geschiedenis.eu/2021/08/26/op-de-vlucht-voor-zand/ En het gebeurt weinig dat daar strips aan bod komen.
 18. Lestat

  Originelen

  Momenteel in de winkel om in te laten kaderen: originele tekening van kolonel Montbrun door ken Broeders. Vandaag verscheen het boek 'Brugge voor Napoleon' waar deze tekening in staat. De verkoop van de tekening maakte deel uit van de sponsoring van het boek.
 19. 44 is Corto Maltese als ik juist ben.
 20. 74. Geluksmurf In de Goksmurfen komt deze voor.
 21. Zou er ook niet best iemand de nummertjes bijhoudend ie geraden zijn, zoals bij de Smurfen? Bij voorkeur natuurlijk de eerste poster, of een andere vrijwilliger.
 22. Door het smurfentopic besefte ik dat het lang heeft geduurd voor ik de naam Smurführer begreep of zelfs maar correct uitsprak.
 23. Het beeld van de smurfen is voor velen zo bepaald door dat lied. Ik was eens op een quiz en de vraag werd gesteld hoe groot een smurf was. De meesten antwoordden dat ze zo groot zijn als een druppel want volgens het lied kunnen ze door een waterkraan. Maar men zocht het antwoord van uit de strips, en ik was een beetje trots dat ik het toch wist.
 24. Komt dat nu niet in een aparte reeks als deel 1 van "Mademoiselle J"?
×
×
 • Create New...