Ga naar inhoud

Lestat

Members
  • Aantal items

    573
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lestat

  1. Voor Lambik is de juiste uitspraak "Lambiek", zoals het biertje. Ik had zelfs ergens gelezen dat het daarom in bepaalde albums als "Lambiek" werd geschreven omdat dit ook de juiste uitspraak was, en het vooral voor de Nederlandse markt fonetisch te tonen.
  2. In Robbedoes 1779 uit 1972 zijn er 2 pagina's met een geschreven verhaal + 1 tekening in Brugge. Dit is uit de reeks "Robin heldert de zaak op" of "Inspecteur Spirou" in het Frans. Het is van de hand van Michel Vasseur.
  3. Maar je kan toch geen arme zelfstandige dwingen niet meer op het marktplein te wonen?
  4. Mooie reclame voor het stripverhaal
  5. Mijn beide ouders lazen stripverhalen, en daardoor lezen we hier allemaal strips. Het was ook dus al van zeer jongs af aan dat we strips cadeau kregen of naar de bibliotheek gingen. Bij mijn oma legen er heel wat Suske en Wiskes en Lucky Lukes. Ik en mijn oudere broer hebben deze na haar overlijden onder ons verdeeld. Er zitten daar heel wat bij in de tweekleuren en eerste druk. De waarde is volgens ons wel niet hoog want effectief gelezen door 3 generaties en soms zelfs hersteld met plakband. Maar het is wel leuke nostalgie. Mijn vader was dan weer een grote fan van Asterix en De Blauwbloezen, en had de reeks ook compleet. Hij haalde ook elke week de Robbedoes voor ons. Hij was zelf met het weekblad begonnen in de jaren 1940, en heeft regelmatig zichzelf vervloekt dat hij die niet bewaard had. Ik heb niet zo lang geleden zelfs nog strips van Hercule Poirot aan mijn moeder cadeau gedaan
  6. Dat komt door magische krachten van Amber.
  7. Correct, ik had te snel gekeken. De locatie is fantasie, want nergens ga je dit zicht van het belfort met een brug zien
  8. Deze kan hier ook staan. Rechtsonder staan ze op de Markt van Brugge.
  9. Holidays in the Sun (1977) van Sex Pistols is in feite een heel stripverhaal. Deze is gebaseerd op een poster de Belgian Travel Service, waarvan de reclameteksten vervangen zijn door de liedjestekst. De originele tekenaar heb ik niet teruggevonden.
  10. Paul Geerts kondigde onlangs ook aan geen Suske en Wiskes meer te signeren. Misschien had hij de brief al gehad.
  11. Ik tekende vroeger soms wel eens met een hardheid 5 om niet te gummen. Maar toen ik onlangs enkele albums liet signeren op een beurs waren er inderdaad die eerst met ene blauw potlood de schets maakten.
  12. Ik heb een tijd terug een ronde in een quiz gehad met 10 zo'n voorbeelden. Best wel plezant om te raden
  13. Deze heeft een vriendin ooit opgezet op haar laatste werkdag. https://www.youtube.com/watch?v=Vqbk9cDX0l0
  14. Ik heb van iemand een tip gehad, maar het is wat op het randje: in het Rik Ringers-album "Eén miljoen belastingvrij" speelt het verhaal zich deels af in een kasteel "bij Brugge". Het kasteel is geen herkenbare of bestaande plaats. Het vervolg "Het Uur van de Ontvoering" speelt zich dan weer duidelijk in Brugge af.
  15. Mooie vondsten! manse van 't Gotje ga ik eens aanschaffen dan Die Galbert volg ik dan online. Wat digitale strips betreft, vergeet niet deze te downloaden (na aankoop weliswaar): https://mytraveltoons.gumroad.com/l/babysteps-benelux
  16. Bij mij is inspiratie iets dat in vlagen komt, en soms een tijdlang niet. Ik heb al gemerkt dat ik daarvoor vrij actief moet zijn, in die zin dat ik veel moet tekenen om veel ideeën te krijgen. Tijdens inktober merk ik altijd dat mijn inspiratie sterker wordt. De laatste jaren heb ik ook zowat terug een papieren agenda omdat ik makkelijker het overzicht bewaar, en op de blanco pagina's achteraan begin ik ideetjes op te schrijven die plots in me opkomen. Soms is dat iets uitgewerkt, of soms echt gewoon een idee van "daar moet ik iets mee doen". Jammer genoeg is er nu even niet veel meer op papier gezet wegens weinig tijd (drukke job, plus ook nog een reis aan het voorbereiden die ik begeleid). Maar ik heb al een lijstje zitten dus met wat ik kan doen Maar om echt te zeggen vanwaar het komt is lastig. Het is zoals sommigen hier zeggen vaak wel muzikaal gelinkt, maar bij mij ook vaak vanuit de zaken die ik lees. Naast strips (uiteraard) lees ik veel historische non-fictie. Als ik dan soms voldoende in de sfeer raak van wat ik lees, dan borrelt dat wat op. Ik ben ook stadsgids en denk dan vaak in vertelvorm. Soms denk ik wel eens om dingen van zo'n tour op papier te brengen.
  17. Nee, het betreft deze: https://www.stripinfo.be/reeks/strip/69245_De_geschiedenis_van_het_geld_A1_De_geschiedenis_van_het_geld
  18. Valt die nu echt samen met die van Gent?
  19. Ontwerpjes voor ooit eens een tekenprojectje te doen. Geschiedenisverhalen maar met varkens.
  20. In het album 'De Geschiedenis van het Geld' gaan ze natuurlijk naar de eerste beurs en gaan ze handel voeren in Brugge.
  21. Lestat

    Dédi's

    Frodo De Decker en Kristof Berte (Het Lot van Brugge)
  22. Lestat

    Murena

    De laatste albums zijn bezwaarlijk een cyclus te noemen, want er zit precies geen echte lijn in. Ofwel ontgaat die mij volledig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...