Ga naar inhoud

MarcusK

Members
  • Aantal items

    101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MarcusK's Achievements

  1. MarcusK

    Doorzon

    Er is wel deze bundeling.
  2. MarcusK

    Thorgal

    De tweede Thorgal Saga vond ik qua verhaal toch zwak. Ook een beetje vreemd dat dit al de tweede keer is Voor mijn smaak is het verhaal ook onnodig bruut (afgebeten koppen, afgescheurde armen ezv.). En de tekeningen door Rouge vond ik in Rio en Sangoma heel beter.
  3. Ah ja, die scene met het radio waar in de Duitse versie o.a. de eerste hit van Nena draait. ("Wir ham' uns lang nicht mehr geseh'n / Ich werd' mal zu dir rübergeh'n") Ik denk, Carlsen heeft in de jaren 80 in het Duits de eerste volledige albenversie van dit verhaal uitgegeven.
  4. Ik geloof niet dat blauwe huid tot het arische schoonheidsideaal behoorde.
  5. In de nieuwe nummer van het Duitse stripinfoblad ALFONZ is een artikel over het art book. Daarin wordt Andreas geciteerd dat hij aan een nieuw stripverhaal werkt dat meer dan 300 paginas zal omvatten. Het afwerken zal wel nog een langere tijd bruiken. Ik heb het boek ook deze week via post uit Groningen gekrijgt. Is wel heel interessant, ook omdat je de werkprocess van Andreas goed kan zien. En vele van de grote beelden zijn echt geweldig. Soms denk ik dat daar een heel verhaal achter zit, ook al zijn ze zonder tekst. Bvb het beeld met die draak die een dorp aanvalt. Darmee zou je een verhaal van tenminst 50 bladzijden kunnen vertellen.
  6. Hartelijk bedankt, Waldorf. Dan kunnen we zeggen, dat zich Guust 22 tussen eind 1971 en maart 1977 afspeelt.
  7. Weet iemand hier in welke tijdperk precies dit logo van het Robbedoes stripblad (maar met de kop van de titelheld links ernaast) in gebruik was? Dat zou de tijd zijn waar zich de nieuwe Guust afspeelt, als in de laatste plaat te zien. (Ik denk ergens tussen eind jaren 60 en eind jaren 70?)
  8. Gelukkig zijn jullie Belgen die een stripalbum voor 9,99 duur vinden. Bij ons verschijnt straks de Duitse vertaling voor 15 Euro (alleen in HC). Nieuwe SCs verschijnen hier nauwelijks nog en als wel, dan kosten zij meestal al 12 of 13 Euro. Uitzonderingen zijn Asterix en Lucky Luke, de enige FB-reeksen die in persuitgaven verschijnen en 7,99 kosten. Ik denk dat de algemene situatie in NL niet veel anders is dan hier in D, maar ik was pas deze week weer eens een paar dagen in Antwerpen en in Belgie schijnt de strip wel nog meer tot de hedendagse cultuur de behoren. Het publiek in de stripwinkels lijkte me een stukje diverser dan in D, waar je allen de "Manga-kids" en "oude witte mannen" (generatie 50+) ziet die zich nog voor stripalbums interesseren. In de Beo en de Mekanik zag je wel hele gezinnen waar zowel de kleine kinderen als ook hun ouders in albums bladerden.
  9. Jaren geleden (in de jaren 80) ook in het Duits bij Carlsen als "Timpe Tampert".
  10. Sam is voor mij wel een topper. Maar ik wist niet dat die reeks ook in een stripblad zat.
  11. Die zijn allebei heel goed (heb de oude IDW uitgaven gelezen).
  12. De oude kortverhaal eindigt (tenminste in de Duitse versie ) ermee dat hij op de koets wacht die naar Greenstone Falls vaart. Dat was ja de clou van het verhaal dat het eerste album precies daar zoude aansluiten. In de nieuwe kortverhaal worden inderdaad geen stedennamen genoemd, alleen Arrow Desert waar hij aan het einde naar toe wil. Misschien is dat dus een heel andere tijdpunt. Of Yves H. kende dat oude verhaal van zijn vader niet.
  13. Maar dat klopt toch qua tijd niet? Als ik het goed begrijp eindigen beide kortverhalen met hetzelfde bild: Red Dust staat alleen met zijn zadel aan de straat en in de achtergrond komt er de koets naar Greenfall Hills aan - precies het moment met die dan het eerste album begon. Of is dat hier in het nieuwe verhaal niet dezelfde straat en misschien een heel andere (vroegere) dag? Dan zou het meer zo'n grap zijn dat Red Dust al eerder eens allen met een zadel (maar zonder paard) aan een straat terechtkwam.
  14. Maar Turk heeft de laatste jaren toch sowieso weer Clifton verhalen getekend. Die Comanche is wel goed, maar er was toch al een kortverhaal waarin verteld werd hoe Red Dust met de zadel aan dit kruispunt terechtkwam. Is dit nieuwe verhaal nu een alternatieve versie of is dat een ander kruispunt?
  15. Ja, maar die hadden ook een kleinere vestiging op Place Flagey (als ik er 2016 de laatste keer was). Van de foto's op de boven verlinkte website is dat hetzelfde gebouw, denk ik. Frank is in Elsene geboren, misschien leeft ie er nog steeds.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...