Jump to content

MarcusK

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MarcusK's Achievements

 1. Vroeger YPS, Fix & Foxi, Micky Maus, later Schwermetall, Moxxito, Heavy Metal, ZACK, vandaag de Stripglossy, soms als in Nederland ben, de Donald Duck, en af en toe nog steeds of weer ZACK en Micky Maus. Ik moet zeggen dat ik een grote fan van stripbladen ben en ik heb ook vele eens uitgeprobeerd of posthum oude nummers van niet meer bestaande bladen gekocht, o.a. ook Wordt Verfolgd (geweldig!), Eppo, Spirou/Robbedoes en recent nog Maxix en een Jump zal nog via de post binnenkommen.
 2. Als in een Droom was zeker meer dan een zachte Reboot. Daarvoor zie ik die ook niet echt. De thema's waren in enkele van hun albums realistischer (maffia, racisme, liefde) als in de doorsnee van de reeks maar Franquin en Fournier hadden toch ook wel hun albums met real life problems als oorlog, dictaturen en atoomkracht. Albums als het Khoudistan-tweeluik, Vito en Luna Fatale zijn natuurlijk wel psycholgischer dan die van Franquin of Fournier.
 3. Hm, dat is weliswaar juist maar onder hun eerste 5 zatten toch met Virus en De terugkeer van Z wel al 2 moderne klassiekers. En dan het Schn├╝ffelschwein (hoe het dat in het Nederlands?) - wat een figuurtje!
 4. Totaal d'accord. Ik heb ook de meeste tijd niet begrepen wat er eigenlijk gebeurde.
 5. Dank je wel! Misschien kan ik hier een beetje van mijn weten over de Duitse stripmarkt inbringen. (Maar soms lees ik ook wel strips in het Nederlands. )
 6. Ik zou zeggen Robbedoes (of - als wij in het Duits zeggen - Spirou & Fantasio). Tenminst heb ik de meeste Franquin- en Tome/Janry-albums vaak gelezen en meerdere sekundaire boeken en artikelreeksen erover. Het is ook de (franstalige) albumreeks, die mij de langste tijd door mijn leven begeleidt.
×
×
 • Create New...