Jump to content

Werner

Members
 • Posts

  756
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Werner

 1. Op 2/10/2021 om 09:36, Dickerdack zei:

  Dat Mehro zijn klassiekers kent uit de Nederlandse (cult-) cultuur blijkt maar uit deze scène in “Onvervalst vals”. Ria Valk zong in een carnavalsnummer uit de jaren zeventig al: 


  “Dus heb ik worstjes op mijn borstjes
  Preitjes op mijn dijtjes
  Karbonades en salades op mijn bil
  Ja, worstjes op mijn borstjes
  Bietjes op mijn knietjes” 

   

  Hoewel het geheel niet direct een hoogtepunt uit de Nederlandse liedhistorie is, is deze subtiele verwijzing wel erg grappig gevonden! 

  0EF290CA-8AF7-4F99-B71B-DB42C2EBC304.jpeg

  Het was me nog niet opgevallen, maar het klopt als een bus natuurlijk!

 2. 2 uren geleden, Yncke zei:

  De First Nations in Canada worden nog altijd serieus gediscrimineerd, waarbij grove misdaden gewoon onopgelost blijven, of zelfs gebeuren terwijl de politie toekijkt. Die scholen zijn maar een topje van de ijsberg. Per slot van rekening waren de Canadezen Duitsland voor met het concept "Final Solution".

  In die zin vind ik 't best cynisch om het vermanende nazi-vingertje te zwaaien als ze eindelijk eens de aandacht kunnen trekken met een boekverbranding.

   

  De éne misdaad vergoelijkt de andere natuurlijk niet.

 3. 3 minuten geleden, TDPB zei:

  Wat tel je mee als canon bij de smurfen? De strips sowieso veronderstel ik. Maar ook de tekenfilms en films?

   

  Die cd-covers zijn door de studio getekend, en de naam Peyo staat erop.

   

  afbeelding.thumb.png.a041dfadb6914df68ddef3f9b035b423.png

   

  afbeelding.thumb.png.d509188dd94aca50dafd382c1d172bf6.png

   

  afbeelding.thumb.png.4e2948e005c0222c90334cef2a925002.png

   

  Misschien kan je dat uitleggen als een latere generatie smurfen?

  Wat een slechte photoshop...

 4. Heel de reeks Robbedoes is gewoon mismeesterd. Ofwel hadden ze al die Robbedoes Door-albums gewoon in de gewone reeks moeten stoppen, waarbij het dan op de duur normaal zou worden dat er een dozijn tekenaars aan de reeks werken, ofwel hadden ze zich tot één auteurskoppel moeten beperken en daar mee voortdoen. Nu is het op zijn zachtst gezegd een zooitje geworden, precies omdat er maar wat wordt aangemodderd en geen duidelijke keuzes worden gemaakt.

 5. 1 uur geleden, Lestat zei:

   

  Pom was nu eenmaal ingenieur en dat beroep kon hij niet meer uitoefenen, omdat hij overal geweigerd werd. Daar zit het verschil.

  Misschien moeten we daar wel dankbaar voor zijn, anders zou hij misschien nooit zijn beginnen tekenen...

 6. 11 uren geleden, Aleksandr zei:

  Vandersteen tekende toch ook stilletjes door onder de oorlog (het was dat of honger lijden) & Herge was zelfs een beetje pro-Deutsch, naar het schijnt, was voor mijn tijd

  Vandersteen tekende antisemitische cartoons. Dat heeft Pom nooit gedaan, die deed gewoon studies voor ingenieur, met als gevolg dat later zijn Duits diploma niet erkend werd.

 7. 20 minuten geleden, TDPB zei:

  Aangezien Merho als kind/tiener zo vaak bij Pom over de vloer kwam dat die na een tijdje deed alsof hij niet thuis was, lijkt het aannemelijk dat Merho veel naar het werk van Pom heeft gekeken.

  Merho heeft dat ook bevestigd.

 8. 4 uren geleden, TDPB zei:

  Als je met collaboratieverleden bedoelt dat hij in Duitsland als arbeidsvrijwilliger/student bij Blaupunkt werkte en daar zijn diploma als ingenieur haalde, dan heeft hij idd een collaboratieverleden.

  Ik vind dat hem dat veel te zwaar is aangerekend. Zoals hij zelf in een interview ooit zei: het was dat of honger lijden. De éne "collaborateur" is ook de andere niet, het is niet dat Pom een kampbewaker was of zo. Pom was overigens zeer uitgesproken anti-militaristisch en had een hekel aan alles waar een kazernelucht aan kleefde.

×
×
 • Create New...