Jump to content

Comicoos

Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Comicoos

 1. The Expanse op Amazon Prime Met een score van 8,5/10 op IMDB verwacht je een knaller van een serie. Niet dus. Het verhaal zwalpt wat van links naar rechts en een spanningsboog ontbreekt volledig. Het hoofdpersonage is een figuur zonder ruggegraat, vertolkt door een kleurloze acteur. De nevenpersonages lijken er maar wat bij te lopen, zonder veel animo toe te voegen aan het verhaal. Daar bovenop word je ook dikwijls bestookt met scenes die teveel ruimte laten aan interpretatie door de kijker, waardoor de betekenis ervan je ontsnapt. En toch... Halverwege het tweede seizoen lijken de scenarioschrijvers wat te hebben bijgeleerd. Het verhaal begint vat op je te krijgen en de personages krijgen meer diepgang. Op dat moment begin je ook meer respect te tonen voor de wereldopbouw in de serie. 'The expanse' toont een toekomst die verdeeld wordt door drie facties. Vooreerst is er de Aarde, een overbevolkte wereld met een imperialistische kijk op de buitenwereld. Dan is er Mars, een kolonie van wetenschappers die door de omstandigheden geëvolueerd is naar een militaire samenleving. En daartussen: de 'belters' die een cruciale rol spelen voor alles dat zich in de ruimte tussen beide planeten afspeelt, maar die wel genoegen moeten nemen met de etensrestjes. Aangekomen bij het begin van het derde seizoen, moet ik IMDB gelijk geven. 'The Expanse' is effectief een goede sciencefiction serie. Beter dan sommige andere franchises die ik niet bij naam ga noemen. En eigenlijk een toekomst die best wel eens realiteit kan worden.
 2. Toch wel. Ik heb ze allemaal beneden in de kast moeten zetten. Maar toegegeven: het zijn IKEA-kasten. Da’s sowieso vragen om problemen.
 3. Het antwoord begint met: ‘Als ik ooit de lotto win…’ Maar 15.000 lijkt me wel te kloppen Of je kijkt op Fiverr: https://nl.fiverr.com/categories/graphics-design/cartoons-and-comics?source=drop_down_filters&ref=main_type%3Acomics
 4. Er is wel wat meer mis met Tesla dan alleen de wegligging, zo had ik begrepen. Een tijd geleden zag ik een filmpje van een fanboy: binnenkant van de koffer niet afgespoten, sierlijsten die niet aansloten, slecht geplakte carbon… En dan heb je nog al die andere stijlkeuzes: geen dashboard voor je neus (telkens opzij kijken) en deurklinken die je eerst uit de deur moet wriemelen. Enfin, dat is misschien persoonlijke smaak…
 5. Gek dat je het zegt, maar de brug waarvan sprake, is er eentje die een rol heeft gespeeld tijdens Wereldoorlog II. (https://www.tracesofwar.nl/sights/13468/Monument-Weduwe-Van-Enschodtbrug.htm) Ik kende ze zelf niet, maar mogelijk is dat wel de reden waarom Geerts ze in het verhaal heeft gestopt.
 6. Onlangs bladerde ik door mijn foto's en herontdekte zo enkele foto's die ik had gemaakt in 2015 tijdens de Open Bedrijvendag in de steenbakkerij van Noeveren (Boom). Naar aanleiding daarvan nog eens 'De Hellegathonden' van Suske en Wiske herlezen. Hellegat ligt eigenlijk niet in Boom, maar in een aanpalende Rupelgemeente, maar toch was ik verrast hoeveel details er klopten in het album. Ik ben eens helemaal loos gegaan en ben beginnen vergelijken met fotomateriaal uit die tijd. De loodsen en de boot komen redelijk overeen met wat er op de foto's uit die tijd staat. Alleen de loodsen op de cover wijken wat af. De loodsen waren vooraan ofwel helemaal afgeslagen met planken ofwel waren de balken in de vorm van een omgekeerde V-constructie (geen opwaartse V). De houten karren en de wagonnetjes die werden gebruikt in de steenbakkerijen. De werkplaats van de steenmaker en de 'afdragers' die de stenen moesten wegzetten. De molen stond niet op Booms grondgebied, maar in Aartselaar. Dat is ook een van de Rupelgemeenten. Aangezien nergens in het verhaal wordt beweerd dat Sidonia en co in Hellegat wonen, toch een mooie aanvulling. Te Boom, de oude brug naast de scheepswerven. De dorpsgezichten in het album laten wat denken dat de arbeiders in die tijd vrij ruim woonden. In werkelijkheid woonden ze op elkaar gepakt in kleine koterijen in smalle straatjes. De Blauwe Ganse is geen herberg uit de Rupelstreek, wel een bruine kroeg uit het Antwerpse (jaren 80 en 90). Afgaande op de foto's waren Willy Vandersteen en Paul Geerts er geen onbekenden. "De Blauwwitte Wolken" was een boek geschreven door Paul Verbruggen, uitbater van De Blauwe Ganse, die geboren en getogen was in Boom. De oude tolbrug tussen Boom en Klein-Willebroek. De brug werd afgebroken in 1945. Na de stopzetting van de steenbakkerijen, eind jaren 60, begin jaren 70, werden de kleiputten gebruikt als stortplaats. Pas in de jaren 80 werd daar een halt aan toegeroepen onder druk van enkele actiegroepen. Echter is de thematiek nog altijd brandend actueel. Voor de afvoer van de gronden van de Oosterweelwerken wil men de kleiputten van Terhagen gebruiken, een van de andere Rupelgemeenten. Een gelijkaardig verhaal in Niel waar een bouwfirma vlak achter een woonwijk de oude kleiputten wil gebruiken als stortplaats voor oa. asbest en ander bouwafval.
 7. Voor wie nog een halfgeleider nodig heeft:
 8. waiting: zowel in de betekenis van ‘wachten’ als ‘bedienen’.
 9. Uitspraak van de dag. https://diwmotz.nl/tanken-wordt-duurder-maar-deze-tweets-over-het-tankstation-krijgen-jullie-voor-niks/?fbclid=IwAR1wG0RVY0acVBLAWPhDgmsc5Th7uvz4v0sJtH5tptmGppw_r52WYT7Jrs8
 10. Comicoos

  Manga Aanraders

  Gunnm oftewel Battle Angel Alita. Maar niet: Gunmm Last Order. Die was prut.
 11. Die oranje bmw hadden wij ook thuis! Alleen met wat meer schrammen… En dan maar tegen mijn broer racen op zo’n dubbele racebaan.
 12. Ik had graag nog eens een voorstelling gezien van de Kakkewieten. ‘De ingebeelde Grieken’ vond ik geweldig: tegelijkertijd modern, klassiek, humoristisch en diepgaand. Maar ik vrees dat dat er niet meer inzit gezien hun laatste project van 2011 dateert…
 13. Ik vond het vooral raar dat ze er vanuit gaan dat al die vrijwilligers zich zomaar kunnen vrijmaken. Lijkt mij logisch dat er heel veel mensen zijn die het intussen wel beu zijn.
 14. Het voordeel van social media is dat niemand het zich nog zal herinneren over een week.
 15. Onlangs kwam ik mijn buurvrouw tegen. Die werkt in een rusthuis als kok. Het kwam ter sprake dat er een nieuwe Corona-uitbraak was geweest in het rusthuis. Gevraagd of het via een bewoner was binnengekomen, antwoordde mijn buurvrouw dat de directie het niet wou zeggen. Maar: één van de personeelsleden op die afdeling was net daarvoor ziek geworden, dus 1 + 1 =2. Daarop vertelde mijn buurvrouw dat er nog altijd zorgkundigen in het rusthuis waren die zich niet wilden vaccineren. Zelf kan ze daar met haar verstand niet bij. Als ze dan met die mensen praatte en tegen hen zei: "Allez, waarom niet? Je was er toch ook bij toen die en die en die stierven tijdens de eerste golven" dan kreeg ze antwoorden als "Jamaar, als ik dat vaccin neem, dan kan ik niet meer zwanger worden..." Daar breekt mijn klomp van... Dat gezegd zijnde: zaterdag mag ik mijn derde vaccin halen. Binnenkort licht ik nog fluorescerend op van de 5G!
 16. Daar ben ik het wel mee eens. Sandman is een van mijn meest favoriete strips. De wereldopbouw is uniek. Maar als de covers niet waren verzorgd door Dave McKean, maar door de tekenaars, dan zou ik de strips zelfs nooit hebben vastgenomen. Pagina’s zoals deze, geven mij het gevoel alsof men niet eens de moeite wilde doen om iets deftig te tekenen.
 17. Een van de betere badsteden, naar mijn opinie. De rest is wat blijven hangen in de twintigste eeuw.
 18. Doet wat denken aan Nieuwpoort. En ook aan mensen die een hoger budget hebben dan mij…
×
×
 • Create New...