Ga naar inhoud

Boekenmagazijn

Members
 • Aantal items

  594
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.437 profielweergaven
 1. En waar komt dat plaatje vandaan? Er is in het midden erg amateuristisch een censuurbalkje (vermoed ik) weggephotoshopt.
 2. Zo'n boekuitgave zou ik meteen kopen. Ik ben geen grote Asterix-fan, maar bij de originelen van Uderzo die ik in het echt heb gezien stond ik letterlijk met open mond te kijken.
 3. Is die Polly niet al jaren uitverkocht?
 4. Ik vermoed dat het in dit boek over heel specifieke scènes uit de betreffende strips gaat, geen algemene censuur. Zat er niet een seksscène in Het Besloten Land? En iets met blote billen. Zou 13 een Teenage Mutant Ninja Turtle kunnen zijn? De oogjes van 12 zijn eigenlijk niet te herkennen, net zo min als de figuur in blauwe overall tussen 4 en 5. Van 3 ben ik trouwens niet 100% zeker.
 5. Even wat orde scheppen: 1 Anthraciet 2 Obelix 3 Jimmy Corrigan 4 Robert Crumb 5 Heinz 6 Zwarte Smurf 7 Sam 8 Dokter Zwitser 9 Annemieke of Rozemieke 10 Aldegonne 11 Arabella 12 13 14 Kriss van Valnor 15 Dirkjan 16 Zwendel 17 Meneer Johan 18 Bert Vanderslagmulders 19 Tuizentfloot 20 Duifje Vleugelslag 21 Gotlib 22 Majoor Fataal 23 Krimson 24 The Spirit 25 Natasja 26 Olrik 27 Arthur Toch Bij sommige kan ik me de censuur goed voorst
 6. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1952375204/oproep-iets-gekocht-of-verkocht-bij-catawiki
 7. Ik ken het verhaal niet, maar het kasteel van B is een wat overdreven onhandig bouwsel. A brengt perfect de kurkdroge westernsfeer over, als je het tekstkader gewoon negeert. Elk detail is goed getroffen. (De hertekende versie is een stuk minder. Huizen met pannendaken, in een streek waar het nooit regent?)
 8. Deze ziet er tig keer overtuigender uit, met een veel natuurlijker lijnvoering. (Okee, en met potlood onderschets, dat weer wel.)
 9. Ik ga voor nep. Met name vanwege de twee verschillende letters "a". (De hele tekst ziet er geforceerd geschreven uit.) Bovendien biedt de verkoper twee Fanny's aan die volkomen identiek zijn, zoals geen enkele tekenaar dat doet (met welgeteld 1 lijntje verschil). Ze zijn ook nog eens op verschillende formaten, wat me niet logisch lijkt. Ook is het onwaarschijnlijk dat de echte tekenaar een schetsopzetje in potlood nodig heeft voor zo'n standaardpersonage. Prove me wrong.
 10. Ja?! De Roodbaard van Hubinon en Charlier bestaat sinds 1959, de imitatie uit Asterix is 5 jaar jonger.
 11. De Stripspeciaalzaak heeft deze scene al eens gesignaleerd. De drie mannen links zijn Edgar-Pierre Jacobs, Jacques Van Melkebeke en Hergé (die inderdaad wordt gerold door kleptomaan Rapier). Vooraan, met zwarte hoed en sigaret, loopt Yves Chaland.
 12. Ik kan niet aangeven wat er precies mis is, maar die palen deugen inderdaad niet. En als die perzik rechtsboven de maan moet voorstellen, dan staan de slagschaduwen ook niet goed. Maar keuze A zegt me ook niks, dus geen stem van mij.
 13. Twee verzamelaars met geld teveel, die mekaar opjutten. Franka blijft onverminderd populair, maar dit is krankzinnig.
 14. Chocopudding in de vorm van een drol en klimaatstakers avant la lettre: Jan, Jans en de kinderen bestaat 50 jaar
×
×
 • Nieuwe aanmaken...