Jump to content

ErwinChess

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ErwinChess's Achievements

 1. Dat zou inderdaad ook kunnen. Heb ook al in die richting gezocht, maar tot nu toe niets kunnen vinden...... Dank voor deze aanvulling!
 2. Very nice! Thanks! Die kende ik nog niet......... Weet je toevallig ook uit welke comic (nummer, jaartal o.i.d.) dit plaatje komt?
 3. Ik verzamel alle strips waarin wordt geschaakt of waarin een afbeelding van een schaakbord of schaakstuk voorkomt.... Dat is een echt thema......... Heb inmiddels al meer dan 1.500 Titels en honderden dagstripjes uit de krant... Ben hier nu al een jaar of 12 mee bezig. Maar ik verzamel alleen digitaal, dus ik scan de albums/bladzijden met schaken of ik pluk afbeeldingen van internet. Ik zal eens kijken wat ik over Brugge kan vinden. Heb in de afgelopen jaren veel notities gemaakt over andere thema's in strips/comics. Helaas veelal handmatig, dus nazoeken gaat even duren......
 4. Ja klopt, eerst een reeks van 33 delen (1988 tm 1990) en later nog een serie van 31 delen (2006-2008) Momenteel loopt er een 6 delige serie met dezelfde titel, daarvan zijn er nu 3 gepubliceerd. Thanks!
 5. Van Professor X en/of Magneto zijn nog geen strips/comics bekend..... Goeie tip! Ik ga me daar eens in verdiepen! Thanks!
 6. Yoko Tsuno - De zevende code Staat ook in mijn 1.500 Titels lijst..... Thanks!
 7. Yep! Tom Poes en het betoverde schaakbord. Hier bestaan zelfs meerdere varianten van. (o.a. Zwarte Vleer)
 8. Dank voor de moeite! Deze staan inderdaad in de "1.500 titels lijst"
 9. Ik bedoelde de afwijking schaakstrips verzamelen....... Maar strips digitaal verzamelen zou je inderdaad ook wel een afwijking kunnen noemen! In beide gevallen bedoel ik het uiteraard wel in de positieve uitleg van het woord.......!!!
 10. Ik verzamel stripverhalen waarin wordt geschaakt (of een afbeelding voorkomt van een schaakbord of schaakstuk). Inmiddels heb ik al ca 1.500 verschillende albumtitels en stripblaadjes (EPPO, PEP, Donald Duck Weekblad e.d.) gevonden waarin het schaakthema voorkomt. Ook heb ik een paar honderd "krantenstripjes" gevonden waarin wordt geschaakt. Mijn verzameling is digitaal (alles gescand of op internet gevonden). Ik vroeg mij af of er meer verzamelaars zijn met deze afwijking. Ook ben ik benieuwd of er verzamelaars zijn van andere thema's in stripverhalen (zoals bijv. Tennis of Het Vrijheidsbeeld of een bepaald automerk of iets dergelijks). Erwin
 11. Ik heb een vraag over de strip Astrosniks. De avonturen van de Astrosniks schijnen gepubliceerd te zijn in Ons Volkske. Kan iemand mij aangeven of dat inderdaad zo is en zo ja in welke periode? Ik ben op zoek naar het stuk verhaal waarin de Astrosniks een soort levend schaakspel spelen, maar in de gepubliceerde albums van de Astrosniks is daar niets over terug te vinden. Ik hoop dat iemand mij kan helpen met deze zoektocht...... Erwin
×
×
 • Create New...