Jump to content

bates

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bates

 1. Weet er iemand of ijshockey in andere titels van Jeff Lemire aanbod komt, naast Essex County en Roughneck? Bedankt
 2. Essex County Roughneck Gideons fall De eerste twee herlees ik vaak, echt fijn dat ijshockey in deze twee verhalen prominent aanwezig is. Dat doet het hem voor mij
 3. een kleine maand na de eerste aankoop. Kids vinden de verhalen nog altijd zeer fijn (aangepaste versie) maar ik vind wel dat sommige zeer progressief zijn als je de tijdsgeest en het jaar van publicatie in acht neemt. Hoe dan ook, sporadisch zal ik nog wel enkele boekjes in huis halen. Bedankt voor de tips
 4. De oudere delen zijn en blijven geniaal. Ik heb nog de uitgaves met langs de achterkant de gele kaft en de Franse namen van sommige personages.
 5. Ik kan echt genieten van de meeste werken van Osamu Tezuka alsook de reeks van Miyamoto Musashi. Veelal als ik in Brussel manga koop combineren we dit met een lunch of snack in de Aziatische buurt om wat meer swung te geven aan de uitstap. Maar ik dien we toe te geven dat ik bij verhaallijnen uit series blijf die ik verzamel
 6. bates

  Blacksad

  geweldige strip, NL vertaling is kan niet wachten op het volgende deel.
 7. bates

  Animé van de dag

  ik heb de reeks in het frans, in de stripwinkeltjes rond ST-Catherine (BXL) kun je deze in pocket vinden
 8. Zeer fijne reeks die ik regelmatig herlees. Linda en Goliath blijven geweldig. Ik betrap me er wel op dat ik de verhalen die uitgekomen zijn tot en met 1999 iets hoger in het vaandel draag.
 9. bates

  Animé van de dag

  City Hunter ook wel bekend onder de naam Nicky Larson blijft een zeer fijne reeks.
 10. Google sheets, makkelijk op te volgen op je smartphone als je aan het snuisteren bent. 1 tab per reeks en kleurencodes.
 11. Ik heb diverse pistes bewandeld. Van de Bezige Bij heb ik twee pocket verzamelboekjes gekocht met de verhalen die gebruikt zijn voor de film. De kids zijn er weg van. En vervolgens van de publicaties, ook van de Bezige Bij, met rode kaft, met wat ouder werk. Voordeel hier is dat de prentjes wat groter zijn. Bedankt voor de tips en nu ga ik toch wel vaker bij de Boekhandel langsgaan.
 12. Beste @linthout, Welke nummers uit de Blauwe Bommel reeks zou je zeker aanbevelen? Ik zou dit weekend er graag 2 op de kop tikken in De Slegte om eens te proberen, maar buiten de animatiefilm is mijn Bommel expertise beperkt. Bedankt!
 13. Dank je voor de tip @linthout
 14. Ik wil je graag bedanken @Theodoor, hier word ik insta blij van. Het gebruik van weinige prenten stoort me allesbehalve. Ik hoop spoedig eens in De Slegte in enkele boeken te gaan snuffelen en de collectie te starten. Zijn deze terug te vinden in de blauwe uitgaves?
 15. ik ben juist terug van een kort verblijf aan de kust maar heb hier bitter weinig reclame van gezien. Zondag keer ik terug voor een weekje. Als ik het niet vergeet passeer ik zeker eens.
 16. Dank je wel de voor de snelle repliek. Ik zal eens langs mijn twee stripboeren langslopen deze week en hopelijk kan ik alvast met de collectie beginnen. Het doel van deze specifieke collectie is delen met de kids, mijn oudste is 5 jaar oud. Bevat de "blauwe reeks" voldoende elementen om het aantrekkelijk te houden voor deze leeftijd? Welke nummers uit de verzameling steken er juist wat bovenuit en zijn een echt een "must have" of een fijne begin voor de verzameling. Bijkomende zag ik ook een verzamelboek met alle personages uit de reeks, is dit een fijne investering voor de collectie? Bedankt voor de input.
 17. Beste vrienden, Nadat ik vorig jaar min collectie van De Brokkenmakers vervolledigd had, heb ik de afgelopen maanden veel gelezen. Onlangs had ik een fijn idee voor een nieuwe collectie te starten, de titel licht al een tipje van de sluier op. Als kind heb ik ettelijke malen de film van Olivier Bommel "Als u begrijpt wat ik bedoel" bekeken. In de lokale bib waren ook enkele andere stripverhalen, maar deze konden toch niet tippen aan de film. Na wat opzoekwerk blijkt dat er toch wel een ruim aantal nummers uitzijn. Vandaar mijn volgende vragen: Waar kan ik ergens een up-to-date en volledig overzicht vinden van de verhalen? Sommige zijn meerdere malen uitgegeven en worden erbij geteld. Welke verhalen zijn echte aanraders, zijn er bundels beschikbaar.... Ik ben woonachtig in Belgie en deze stripfiguur is hier minder bekend. Bedankt voor alle tips en info. Mvg. Thomas
×
×
 • Create New...