Ga naar inhoud

eriktex

Members
 • Aantal items

  2.184
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over eriktex

 • Verjaardag 15 juli

Profile Information

 • Locatie
  Fryslan
 • Interesses
  Tex Willer, Philemon, Thorgal, Agent 327 en al dat andere moois...
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.953 profielweergaven
 1. eriktex

  Stern

  Ik denk dat 500 een prima oplage is. Niet te vergelijken met een serie als Roodbaard of iets van Hermann.
 2. De comeback van Roodbaard na al die jaren??? Ik ga het album donderdag afhalen! Daar mag op een stripforum toch wel over gepraat worden!
 3. eriktex

  HUM!

  Behalve Junk is ook het tweede deel van Inspecteur Bayard naar de drukker gestuurd - zal in oktober in de winkels liggen: Ook dit is weer één lang verhaal. Hardcover a € 17,95 Bij dit nummer komt ook weer een GRATIS bijlage, het betreft een kortverhaal (sinds Buck Danny is dit Algemeen Beschaafd Nederlands kennelijk) dat ooit als aankondigingsverhaal in het Franse magazine Astrapi verscheen. Het is een raadsel/onderzoek plus een aankondiging van "De draken van de duivel" in één. Dit gratis extraatje zit ook nu weer enkel bij de eerste uitzet bij de winkels,
 4. eriktex

  HUM!

  Goeie suggesties hier weer allemaal! Maar Truus en Karin worden het niet .
 5. eriktex

  HUM!

  Nee, ontvoerde geleerden, intellectuelen, industriëlen. Ik weet nog even niet waarom, maar Malmort zal wel voor de wereldheerschappij gaan .
 6. eriktex

  HUM!

  Nu we het toch over vertalen hebben, ik ben zojuist begonnen met de vertaling van een nieuwe Inspecteur Bayard. Nu hebben Schwartz en Fonteneau ook wel iets met namen waar altijd iets achter steekt: Betreft de namen van "slechteriken" Malvira en Orseck Malmor. Beiden hebben het Franse woord voor "slecht" (mal) in hun naam, en die laatste ook nog "dood" (mort). Maak daar maar eens iets leuks van in het Nederlands... Ik ben er nog niet uit. Bij Malvira heb ik voorlopig Gemena staan, maar dat is niet ideaal. Een paar pagina's eerder wor
 7. eriktex

  HUM!

  Nee, gebeurt eigenlijk nooit. Bij Louise Petibouchon had ik wel contact met de scenarist... maar die moest natuurlijk ook de reeksnaam Kitty Beaufort goedkeuren. (grappig detail: een Fransman denkt bij Beaufort alleen aan een soort kaas - niet aan de windkracht)
 8. eriktex

  HUM!

  Sneak preview - exclusief voor De Reep:
 9. eriktex

  HUM!

  De namen zijn ongewijzigd, uiteraard. Maar Jill McBain kende ik niet... Soms is het best lastig met vertalen, omdat “corral” geen Nederlands woord is. Het is wel blijven staan natuurlijk. Is smoothy ook een verwijzing?
 10. eriktex

  HUM!

  Brüno kent z’n klassiekers. In het Frans is er een prachtig artbook met zijn tekeningen en commentaren bij oude filmklassiekers.
 11. eriktex

  HUM!

  Deze week naar de drukker gestuurd, deel 1 zal begin oktober in de winkels liggen, deel 2 in november (samen een afgerond verhaal). JUNK: strak gestileerde Tarantino-achtige western in twee delen - van de tekenaar van Tyler Cross De beruchte bende van vroeger is weer bij elkaar. Grijs, bijziend, ziekelijk en stram. Gedreven door het bericht van de ouwe bendeleider Hank Williams dat hij na al die jaren alsnog te weten is gekomen waar de schat van de geconfedereerden zich bevindt. De onderneming is best zwaar voor de duidelijk ouder geworden outlaws. Daar
 12. Vertrouw nooit op een Dodo, ze zijn niet voor niets uitgestorven... .
 13. Heb ik zeker ook geprobeerd, vorig jaar, om een paar dozen over te nemen. Meerdere mensen gevraagd en ze zouden eens kijken, na de vakantie nog eens gevraagd en toen was ondertussen alles door de papierversnipperaar gegaan... Laten we het houden op een misverstand .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...