Jump to content

Hamirubi

Members
 • Posts

  3,737
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hamirubi

 1. Vandaag gekocht: twee boeken over Meetjeslanders.
 2. Ook al even geleden dat ik deze heren live zag (ik geraakte geïnspireerd door @P. Saiko):
 3. Fr├ęd├ęric M├ębarki. Hier en daar kun je afbeeldingen terugvinden, meestal reclametekeningen, en die zijn wondermooi. Ik heb het niet voor het karikaturale en de te schetserige inktstijl van Conrad (maak die pennentrek toch eens af!). Maar ik was ook geen grote fan van Uderzo's laatste tekeningen.
 4. Konijnen aan den draad, 't is nochtans een Vlaemsche uitdrukking.
 5. Ladies and gentlemen, he's back! Hoe zit het met jouw verhuis, Esteban?
 6. Oei! Het omgekeerde is waar, Rene. Vandersteen was een verhalenverteller pur sang, maar tekenen was niet meteen zijn ding. De man heeft nooit van perspectief gehoord. Je moet maar eens naar het "betere werk" op het einde van zijn leven kijken (vb. De Geuzen) of naar zijn prenten in het Schanulleke-boek. Vrolijk word ik daar niet van. Sleens kunde schat ik veel hoger in, denk maar aan zijn karikaturen en composities op Ronde van Frankrijk-prenten, en Merho ook wel.
 7. Sterke anekdote. Het kan een urban legend zijn, maar de tekst overtuigt me wel.
 8. En Tremors is - vanzelfsprekend - een geweldige film:
 9. Tevens niet te vergeten: Met expedities naar de zandworm sinds de jaren 1920 door Andrews e.a. Zie: Andrews R., The new conquest of central Asia. A narrative of the explorations of the Central Asiatic expeditions in Mongolia and China, 1921-1930.
 10. De niet-stripgerelateerde nonsens! Ik merk dat ik - bij gebrek aan actieve sociale media-accounts - de Reep gebruik als uitlaatklep. Een soort twitter-forum.
 11. Veelzeggend plaatje! Behoorlijk duister ook. Mooi, @Yncke!
 12. Bij overtrokken foto's en postkaarten, moet ik vooral aan Loopgravenoorlog denken. Altijd leuk om het inspiratiemateriaal terug te vinden.
 13. Zelfs 4 opties Rik! Maar hulde aan alle forummers die hun keuze motiveren. @Waldorf, ik apprecieer dat erg, moet je weten.
×
×
 • Create New...