Ga naar inhoud

Hamirubi

Members
 • Aantal items

  3.213
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hamirubi

 1. Meerwaardeleer bij meeuwen: niet de productiemiddelen bezitten, maar wel voor de volle 100% genieten van onze bestaansmiddelen. Een nieuwe klassenstrijd dient zich aan.
 2. Daan was ook al lovend over Conrads Asterix. Heden waren ongeloof en verwondering rond ten huize Hamirubi.
 3. Wat een schotse vergelijking, @Rik. Wat Tom hierboven zegt: S&W lijkt me zich net in het andere kamp te bevinden. En Keno Don Rosas Donald Duck - wel een beter voorbeeld van consistent tekenwerk - is ook goed te onderscheiden van die van Carl Barks.
 4. Ik ga 150 jaar terug en waar rond in mijn geboortestreek om de mensen te ontmoeten en samenleving te doorgronden die ik vandaag bestudeer. Intussen neem ik een paperclip mee die ik dan patenteer, een koersfiets van nu zodat ik alle stratenkoersen win (en de eerste echte wielerheld van Europa word), en een sportalmanak met de uitslagen van alle grote sportevenementen van 1870 tot 1940.
 5. Nog beter was het Alrix geweest. Ik heb mij vaak afgevraagd of het achtervoegsel -rix daadwerkelijk bestaan heeft in de "Gallische taal" (n.b. geen geschreven taal) - zie ook de rhi-suffix in het Welsch - of dat deze rex-suffix (koning) er alleen maar kwam na Romeinse naamgeving. De Romeinen maakten er vaak nog -rixs van, en dus zouden we ook kunnen van Alrixs of Asterrixs. Een aanvoerder als Boduognat werd door de Romeinen verlatijnst naar Boduognatus. Van Vercingetorix kennen we eigenlijk de echte naam niet, Asterix zal dan wel Aster geheten hebben.
 6. Mooie preview, @Ambreville! Je hebt me overtuigd.
 7. Dat kan. Ik vraag me alleen af of jack russels al zo populair waren in de jaren 1950. Deze foto is genomen op het platteland in de polders, niet ver van Zeeuws-Vlaanderen. Het kan dat het dier net zijn/haar kop draaide, toen de foto het licht zag. Zou het ook een kat kunnen zijn met die kleuren? Hebben die poten de morfologie van een katachtige, of net niet?
 8. Een nieuw vraag: een detail van een kleurenfoto uit 1952. Welk dier zien we hier. Een kat, een hond, of ander gespuis? Ja, er zit wat beweging in.
 9. Bedankt, Waldorf! Mijn review van een nieuw Aalters tijdschrift krijgt vorm (ik twijfel nog over de vermelding van Tavernier).
 10. Ligt de Keltenlaan in Aalter, of in een (andere) deelgemeente van Groot-Aalter?
 11. En @retep, heeft die nog een vaste domicilie?
 12. Aaargh, makelaars, tussenpersonen en projectontwikkelaars.
 13. Welk verschil verwacht je precies, Peter? Het gaat er hem om dat iedereen de regels volgt, om zodoende de besmettingen met het virus te doen stoppen.
 14. Wanneer verschijnt deel 3 van de catalogus?
 15. Wielrenner Cadel Evans at graag een frikadel (en Fricandel Evans lustte geen frikandellen).
 16. Hamirubi en Vincent Degryse zijn respectievelijk mijn forumnaam en naam.
 17. Refereren aan, referentie aan. Niet refereren naar!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...