Ga naar inhoud

Koen Claeys

Members
  • Aantal items

    257
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Koen Claeys

  1. In West-Vlaanderen zijn we volledig afhankelijk van Stripweb (die gelukkig goed bezig is). Van een trouwe klant vernomen dat Stripweb ook zwaarder begint in te zetten op manga. Hoor ook veel positieve geluiden over kwaliteit verpakking van verzendingen.
  2. Toch blijkbaar wel een type winkel waar je niet vlug een overnemer voor vindt. Stel je voor dat alle handelszaken (ongeacht wat men te koop aanbiedt) van op pensioen gaande babyboomers geen opvolging kennen...
  3. Heb deze strip gedurende de jaren '80 vele keren herlezen. Een tiental jaar geleden nog eens alles herlezen en ben gestopt toen ik merkte dat een studio het had overgenomen. Deze box, die je misschien tweedehands kan vinden, verzamelt eigenlijk het essentiële van deze reeks. Alles wat Jan Kruis heeft gemaakt voor Jan Jans & de Kinderen is top, vind ik persoonlijk.
  4. De hardcover is nu al te bestellen bij Stripweb.be De softcover is voorlopig nog enkel via pre-order te verkrijgen bij die website. https://www.stripweb.be/nl-nl/nieuwe-strips-2/bittere-kou-2
  5. Met mijn eerste zakgeld kocht ik vroeger (in de jaren '70) : Karl May, De Rode Ridder, Suske & Wiske.... Vandersteen was god, de schepper. (Pas begin jaren '80, toen ik de striptijdschriften Robbedoes en Kuifje ontdekte, verbreedde mijn blik op de wijde stripwereld.)
  6. Zin 1 : Het tweede album van Frommeltje en Viola, getekend door Bernard Hislaire, is een deel van een Belgische stripreeks die tot de meest romantische aller tijden behoort. Zin 2 : De oorspronkelijke versie van deze stripreeks heet “Bidouille et Violette” en verscheen in het weekblad Robbedoes vanaf 1978. Zin 3 : Het album werd in het Nederlands gepubliceerd onder de titel “Sombere dagen” in 1982. Zin 4 : Het bevatte een droomscène waarin Hislaire Viola naakt tekende, die door de uitgever werd gecensureerd. Zin 5 : In 2015 werd een integrale uitgave in het Nederlands gepubliceerd, waarin de vier albums werden gebundeld onder de titel "De vier seizoenen"
  7. Voor veel mensen zijn strips gelijk aan Jommeke en Sus&Wis. De onwetendheid over strips is vaak zeer groot. Het wordt nog steeds vaak als iets voor kindjes gezien. Aandacht in de media gaat ook meestal naar die kinderstrips. Vind het altijd wel tof om met volwassenen te spreken die ook franco-Belgische strips/mangas/comics/graphic novels lezen, maar veel gebeurt dat niet. Betrekkelijk andere passies als muziek, films, games... is het niet moeilijk om mede-liefhebbers te treffen in het dagelijkse leven.
  8. Rimpels is niet een niveau hoger. 'Terug naar Eden' is niet rommelig. Rimpels is ook zeer goed, maar het is een totaal ander soort strip.
  9. Ja, DDB, daar koop ik liever niets meer van. Heb daar al zo'n slechte vertalingen meegemaakt... Moet ook toegeven dat ik de laatste tijd niet zoveel meer van Daedalus aanschaf. Hoka Hey vond ik zeker zeer goed vertaald. Eigenlijk heb ik geen recht van spreken, zeker wat de laatste jaren betreft. Mijn excuses hiervoor.
  10. Wat ik ook zeer positief vind aan de uitgaves van Lauwert zijn de vertalingen. Er lijkt daar meer oog te zijn voor een foutloze, correcte vertaling, zeker in vergelijking met uitgeverijen als DDB en Daedalus. De albums van het fonds van Lauwert lijden ook niet onder het kleinere formaat, heb nooit het gevoel dat ik een groter formaat mis. De prijs vind ik eerlijk gezegd soms ook slikken... maar dan heb je de economische realiteit, kleinere oplages, kwaliteit,....
  11. Brecht Evens heeft me nooit aangesproken. Het ziet er wel kunstig uit maar wanneer ik zijn boeken doorblader denk ik bij mezelf dat je hiermee geen gevoelens of spanning kan overbrengen. Heb bij het zien van zijn tekenwerk geen zin om het te lezen....maar dat is natuurlijk zo persoonlijk. (en soms kan een mening of smaak ook veranderen) Een vriend van me is wild van het recente album van Evens. Hij vertelde me : "Het is alsof je een sprong maakt in een schilderij! Grafisch is het top, het verhaal is een reis naar absurdistan." Bij de VRT zijn ze er ook fan van. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/02/14/de-boeken-van-de-week/
  12. dvd's zien er ook afgrijselijk uit op mijn 4K-tv... en die ondertitels zijn zo groot en blokkerig op een hedendaagse flatscreen.
  13. Heb nog een relatief grote collectie van honderden dvd's en blurays .... maar sinds de intrede van streaming bij mij thuis worden die schijfjes niet meer bekeken... Heb zelfs nog recent een nieuwe regio-vrije dvd-speler gekocht om imports uit Japan en de V.S. nog te kunnen blijven bekijken, maar heb die eigenlijk nog niet gebruikt....
  14. Deze week opnieuw 3 nieuwe uitgaven van Lauwert. Vooral Perdide lijkt me persoonlijk het meest aan te spreken. Had het tweeluik wel liever in één keer zien uitgegeven worden als integrale.
  15. Paco Roca werd in Vlaanderen en Nederland geïntroduceerd met het album 'Rimpels' uit 2009. Dat album maakte een grote indruk op me... maar 'Terug naar Eden' maakt nog meer indruk op me. Roca vertelt het verhaal die achter een foto schuilt... Het geeft hem de kans om een uiterst persoonlijk maar ook universeel verhaal te vertellen... het greep me aan. Een striptopper van jewelste !!!!!!
  16. 1. Iemand om mee te praten (Panaccione) 2. Terug naar Eden (Roca) Vind 'Terug naar Eden' met voorsprong de allerbeste (naar het Nederlands vertaalde) strip van Paco Roca (en ‘Rimpels’ vond ik bijv. zo goed dat ik het in softcover en hardcover heb gekocht). De inhoud van ‘Terug naar Eden’ greep me aan. Wat een beeldverhaal !!!! TOP !!!
  17. Panaccione maakte met zijn tekenwerk voor Lupano's tekstloze 'Un Océan d’Amour' (A sea of love) al een grote indruk op mij. Opnieuw heeft hij weinig woorden nodig om veel emoties en gebeurtenissen treffend over te brengen, maar slaagt hij er ook in om langere conversaties ook visueel boeiend te houden. Het is zo'n verhaal dat na lezing nog lang blijft nazinderen. Wat mij betreft de eerste absolute strip-topper van 2024.
  18. 1. iemand om mee te praten (Grégory Panaccione)
  19. Ondertussen 'iemand om mee te praten' gelezen. Als Uitgeverij Lauwert nog 9 strips van dit niveau op de markt brengt zal het een monopolie hebben op de TOP 10 van 2024. Wat een prachtig boek alweer. Zal bij veel lezers wel impact hebben. Zééér, zééééééér goed !!!!!
  20. Nog 10 maandjes geduld https://drawnandquarterly.com/books/acme-novelty-datebook-volume-three/
  21. Ik heb hetzelfde gevoel als jou, Peter. Volg hem sinds kort ook op Instagram. https://www.instagram.com/andreastries
  22. Had in 'The Art of Andreas' wel graag wat meer tekst gezien, eventueel een interview met de man. Ook zou het tof zijn geweest om zijn evolutie als artiest te zien door een chronologische voorstelling van schetsen en afgewerkte tekenplaten. Het is echt beperkt to meer recent werk, van 2009 tot 2020. Als fan van Andreas ben ik wel zeer tevreden met het boek. Sherpa heeft dat opnieuw prima gedaan. Echt mooi !!!! Maar is enkel voor de grote fans van deze stripauteur (waartoe ik mezelf reken). Niet lang geleden is Andreas 74 jaar oud geworden. Hoe zou het nog gaan met hem ? Helemaal met strips gestopt en thans aan het genieten van het welverdiend pensioen ?
  23. Vind het soms wel gek om te leven in een wereld waarin de games, tv-reeksen en films van strips meer populariteit genieten dan de beeldverhalen waarop ze gebaseerd zijn. Of zogenaamde comic-cons waar je met moeite één comics-verkoper kan vinden tussen de cosplayende massa. Ik blijf genieten van al mijn strips, in elke mogelijke afmeting, taal en genre. Momenteel de reeks Largo Winch helemaal aan het herlezen. Die eerste Largo-albums heb ik al meer dan 25 jaar niet aangeraakt. Levert nog steeds veel leesplezier op.
  24. Deze unieke game heeft toch een speciale plek in mijn hart veroverd. Ik geniet nog af en toe van de soundtrack. https://music.apple.com/be/playlist/death-stranding-soundtrack/pl.u-leyl7pYsjxgkWW?l=nl
×
×
  • Nieuwe aanmaken...