Jump to content

SPeeDy

Members
 • Posts

  2,377
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SPeeDy

 1. Half eens. Soms is er iets mis met de ogen van de personages, net iets dat erg belangrijk is. Bij Wardane was dat veel beter geworden. Ik was daar toch aangenaam van verrast. Hij kan het wél! Misschien kwam de RR iets te vroeg, maar alleen al die draak was het al waard. Dus ik heb er goede hoop op voor de toekomst. Waldin dan: 6 delen is eigenlijk wat te veel. 3 was goed geweest, 4 max. Zeker als je dit via crowdfunding gedaan wil krijgen. Uiteraard willen we niet weer met een onafgewerkte reeks opgezadeld zitten, iets waar crowdfunding nu net in kan helpen (een uitgever stopt er gewoon mee als het niet het verhoopte resultaat geeft en daar sta je dan als lezer zonder enige mogelijkheid tot inspraak of ingrijpen). 2 kickstarters per jaar moet mogelijk zijn. En afwisselend een deel van 2 verschillende reeksen is wel tof. Hoe hoog die goal moet zijn is een lastige: bij de vorige Waldin was het 10K, nu is het 12K. Geen idee waarom (hogere papierkosten? Opslag voor Shirow? Stijging van hun elektriciteitsfactuur?). Timing van zo’n kickstarter en duurtijd is ook cruciaal. Als bekende tekenaar heb je daar veel minder last van (Jeff Smith zette 20K als goal en haalde meer dan 200K op voor zijn Tuki…). Richard, je Sisterhood heb ik tot hiertoe nog niet opgepikt (al veel getwijfeld) maar ik beloof mee te doen vanaf deel 4!
 2. Nog wat reclame maken voor vorige post: nog 69uur voor ca. 1000€. Het zou zonde zijn dat dit niet gehaald wordt. Voor slechts 35€ heb je al het boek & mooie dédi in potlood +2 ex-libri, boekenwijzer en als je de vorige 3 delen nog niet moest hebben dan krijg je ze alvast digitaal. Als extra toevoeging is het Waldin t-shirt ook heel tof. Doen!
 3. Tuki 1 (Jeff Smith): De pré-historie. Tuki loopt erin rond en komt kids tegen, een sjamaanachtige soort mensaap die wat kan toveren, eet “monkey oranges”, vecht met een reus etc. Heel amusant allemaal. Z/w is tof en het oblongformaat is gedurfd. Laat deel 2 maar komen.
 4. 271 De Kruisvaarder gelezen Ik vond dit best een goed verhaal, het tekenwerk van Bono tilt het wel duidelijk naar een hoger niveau. Prachtige cover en schitterende dubbel pagina (zie hoger wat hij postte in z/w).
 5. Luk Martens, Manu Tenret, Mattias Ysebaert
 6. Dit kan ik bevestigen. 10-tal boeken besteld en voor één van die boeken plots bericht extra invoerkosten te betalen. Het boek was 9€, de kosten 20€… Mailtje naar bdp, antwoord “betalen, factuurtje mailen en we storten terug”. Dag erna was het al in orde.
 7. Waldin 4 kickstarter gestart: Na deze nog 1 en dan zit Waldin erop. Backen via https://www.kickstarter.com/projects/patrickcornelis/waldin-4-the-demon Zonder credit card? http://www.patrickcornelis.be/NL~formulier-waldin_4_kickstarter-0402
 8. SPeeDy

  Originelen

  Normaal gezien betaal je bovenop de aankoop en verzendkosten ook btw. Ik denk zeker 6%. De bezorgingsdienst zal je verwittigen en je kan ofwel op voorhand betalen ofwel via factuur achteraf (geen idee of sommige diensten je verplichten op voorhand te betalen). Schiet me niet dood als het 21% is, of als het niks is (je kan altijd geluk hebben ).
 9. Zolang het geen puur namaak betreft maar er iets “anders” gedaan wordt met die figuren vind ik het wel kunnen zolang het geen lopende band wordt van dezelfde figuren. Alec tekent nooit klakkeloos een figuur identiek aan het origineel maar geeft er zijn eigen draai aan. Een Juapi doet dat dan weer door te schilderen met koffie. Etc. Maar waar ligt de grens van plagiaat vs wat je hommage kan noemen? Als men uiteindelijk iets verdient aan andermans figuren dan komt daar het copyright/auteursrecht bij kijken. Wat ik soms op Catawiki zie passeren doet me toch dikwijls de wenkbrauwen fronsen qua tekenaars die aan de lopende band andermans stripfiguren produceren. Wat de markt betreft: tja, als ik nu een knappe Blacksad of zo kan kopen voor een kleine prijs tov mij blauw te betalen (laat staan het kunnen betalen) bij de originele tekenaar en ik daar tevreden mee ben dan is dat een ethische kwestie of ik dat doe of niet. Zolang de wetgever niet optreedt en die makers op de vingers tikt/bestraft gaat dit gewoon. En misschien gaat zo’n koper ook wel eens overstag om een échte te kopen, het kan positief uitdraaien voor de originele makers.
 10. Ziet er prima getekend uit. Merci voor de tip!
 11. Als we zo gaan beginnen . Voor mij deze dan en de om onbekende reden nooit gereleasete versie van Madonna
 12. Wardane (Cornelis/Legendre/kleuren Di Rosso) 1: Na de bakken kritiek die Legendre tegenwoordig krijgt was het even afwachten wat dit zou geven. Apocalyptische setting, groepje mensen daalt af in diepste kloof op aarde onder begeleiding van een zekere Wardane (spreek uit op z’n Engels als war deejn) En daar is iets niet pluis. Bereid je voor op een mix van IT(King)-achtige zaken + aliens/stranger things en nog van die dingen. Spannend, desolate sfeer komt goed over, knap getekend. Prima sf/horror. Ik kijk al uit naar het vervolg.
×
×
 • Create New...