Jump to content

Tweetie

Members
 • Posts

  6,048
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tweetie

 1. Ik vind die Horten 229 interessanter!
 2. Waarom koop je 22 exemplaren ???
 3. Voorzover ik kan zien zitten er Copyright stickers van het syndicaat en rasters op. Je ziet ook een overplakte correctie van de teksten. Mij lijken het originele stroken.
 4. Het is jammer, maar onvermijdelijk. Als er minder stripliefhebbers zijn en de oplages teruglopen, zullen de tekenaars minder verdienen. Als je geen toptekenaar bent en ook geen populaire serie hebt, zullen de inkomsten te laag worden om nog rond te komen.
 5. Ik zie het issue niet met het tekenen van andermans figuren, zolang het maar niet massaal wordt verspreid. Het is niet zo dat de originele bedenkers van de strip daardoor inkomsten mislopen. Ik vind het wel raar dat Severin dedicaces maakt in andermans boeken. Dedis horen voor mijn gevoel afkomstig te zijn van de mensen die dat boek gemaakt hebben. Overigens maakt Severin hele mooie dingen.
 6. Zolang het gaat om unieke exemplaren die redelijk onzichtbaar in het archief van verzamelaars verdwijnen zie ik geen issues met copyright. Zolang het maar niet gaat om tekeningen die massaal geprint worden of duidelijk zichtbaar voor een groot publiek op een openbare plek neergehangen worden.
 7. Jammer, goede tekenaar. Als hij de juiste scenarist had gevonden, was hij een succesvol auteur geweest.
 8. Luc Orient is ook nog een optie. Aangezien je alleen op de broek af kunt gaan, is het niet echt duidelijk wat de oplossing nu precies is.
 9. Waarom? In het stripblad Wham stond de strip Ronnie Hansen, dus dit is goed mogelijk.
 10. Als je alle andere delen gevonden hebt, waarom zou dat voor deel 2 en 3 dan anders zijn? Als je maar genoeg rommelmarkten afloopt, kom je ze vroeger of later wel tegen. Waarschijnlijk zie je ze ergens liggen, nadat je ze via Lastdodo hebt gekocht....
 11. Veel te mooi getekend voor een draad als deze.
 12. Het gemiddelde tekenwerk en ook de inkleuring is er in de loop van de tijd veel beter op geworden. Echt bijzondere scenarios zie ik vrij weinig langskomen, maar dat was vroeger ook al zo.
 13. Ik vraag me af of dat een eerlijk criterium is. Nu ik altientallen jaren strips lees, zal een nieuwe strip het veel moeilijker hebben om een diepe indruk achter te laten dan een strip die ik las toen ik er pas een paar gelezen had. Bij een jonger iemand zal dat niet gelden, dus nieuwere klassiekers zullen pas in de loop van de tijd kunnen stijgen, als de oudere liefhebbers uitsterven.
 14. Dat geldt ook voor mij. Lekker een festival waar ik niet ver voor hoef te reizen. Waarom is de uitreiking niet op de Stripdagen? Is het Stripschap bang dat het toch niet door zal gaan?
 15. Als het festival weer de stad ingaat, zul je alleen last hebben van de stripliefhebbers.
 16. Er is altijd maar een reden voor uitgevers iets stop te zetten: onvoldoende verkopen.
 17. Maar dat percentage is al heel lang zo groot. Alleen doordat er steeds minder exemplaren verkocht worden, wordt de opbrengst voor de auteur (en voor alle andere participanten) steeds minder.
 18. Tja, er zijn veel strips, de oplages zijn daardoor laag en dus geldt hetzelfde voor het inkomen van de meeste auteurs.
×
×
 • Create New...